Utalási csomagok a QUiCK-ben (béta)

Mostantól az utalásaid is egy helyen

A QUiCK bétájának utolsó nagyobb csomagja készül el a mai nappal (2018.11.29 este 19:00 óra).

A béta szakaszban további nagyobb fejlesztést nem tervezünk. A mostani frissítés javításai, ezekkel kapcsolatos további felhasználói kérések kezelése lesz a decemberi program, januártól pedig indul a fizetős QUiCK.

Most bemutatjuk az új frissítés legfontosabb elemeit, cikk végén pedig néhány jó tanács található az utalási funkció bevezetése előtti bétásoknak.

Pénztárca

Ha valakinek van jobb ötlete a névre ide küldje el , de addig is pénztárcának nevezzük a programban azokat “helyeket”, ahonnan a számlákat ki lehet fizetni. Pénztárca tehát lehet:

 • bármilyen devizanemű bankszámla
 • bármilyen devizanemű bankkártya
 • bármilyen devizanemű házi pénztár
 • de akár egy “kompenzációs számla” is
 • vagy bármilyen technikai pénzeszköz

Figyelem a pénztárca devizaneme egyelőre a bétában nem kerül mentésre, illetve külön nem megadható, ezért érdemes az elnevezés során a devizanemre is hivatozni.

Pl. 11111111–111111111–1111111 HUF bankszámla mint kifizető hely elnevezése lehet TamarékBank HUF.

Számlák kifizetve

A számlák kifizetése szempontjából két alapvető eset történhet.

1. készpénzes és bankkártyás számlák

Ha a készpénzes vagy bankkártyás számlát kvikkeltél be hozzánk, akkor a számla adatoknál felugrik egy új mező ahol jelezheted,melyik pénztárcádból történt a kifizetés.

2. Utalási csomagok

Átutalásos számláknál a folyamat a következő.

Kijelölölöd a számlákat, melyeket fizetni akarsz, vagy fizettél (attól függően, hogyan használod a rendszert). A kijelöléssel egyidejűleg a számlák feletti funkció sávban jelezzük milyen értékben választottál ki számlákat.

Majd klikk a bankkártya ikonra.

Ezután előbújik az utalási csomagok felület, ahol kiválaszthatod melyik pénztárcából és mennyi összeget fizetsz ki a korábban kiválasztott számlákból. (Így kezeltük a sokak által kért részletfizetési lehetőségét is). Segítő szándékkal odatettünk egy “teljes összeg kifizetése” kék kis linket. Ha arra klikkelsz, nem kell az összeget írogatnod.

Honnan tudja a rendszer a partner bankszámla adataid?

Elsőkörben megpróbáljuk majd a szállítói számlából kitalálni. Ha nem sikerül, (most pár napig ez még nem fog sikerülni) akkor ha olyan számlát fizetnél éppen, ahol még nem ismerjük a bankszámlaszámot egy kicsit elviszünk a QUiCK-en belül máshova, hogy egyszerűen megadhasd. A folyamat végén persze visszakerülsz az eredeti utalási csomaghoz.

Megnézhetem a korábbi utalási csomagjaimat?

Természetesen igen. Az utalások menüben pénztárcánként ott lesznek a csomagok. Ezek törölhetőek, és bizonyos mélységig módosíthatóak is.

A dashboardon egyébként a számláknál ugyanúgy jelezzük, hogy valami fizetett vagy sem, illetve azt is ha részben került rendezésre. Ha a státusz felé viszed az egered egyszerűen látható, hogy mikor került fizetésre a számla.

Korábbi felhasználóknak néhány tipp

Igen-igen, a “béta user-ség” kellemetlen oldala. Tudjuk, hogy már több mint kétszázan használjátok a rendszert, közel háromezer számlát bekvikkeltetek és ezek fizetettségét a korábbi “átbillentővel” kezeltétek.

A helyezetet valahogy kezeltük, de nem állítjuk, hogy nem lesz dolgotok, ha a múlttal kapcsolatban is korrekt adatállományt szeretnétek.

Hogyan kezeltük?

Minden fizetett számlához létrehoztunk egy fiktív utalási csomagot.

 1. A fiktív utalási csomag dátuma a számla fizetési határideje lett.
 2. attól függően, átutalásos, készpénzes, vagy bankártyás volt a számla bekerült minden számla egy általunk előre definiált szintén fiktív pénztárcába. A három “alap-pénztárca”, amit létrehoztunk
 • Házi pénztár
 • Bankkártya
 • Bankszámla

És akkor azoknak a szuperhősöknek, akik még nem kvikkeltek

Milyen előnyökkel jár a QUiCK és az utalási csomag?

 • Szuperhősként végre (majdnem) mindent egy helyen kezelhetsz — (bevételek jövőre 🤔)
 • átfogóbb képet kaphatsz költségeidről
 • helyes worklfow esetén akár real time követheted kiadásaidat (email kvikk)

Gyere még bétázz velünk december végéig.