Nieuwe website de kindertelefoon live

Online jeugdzorg weer een stap vooruit


“Als jij of iemand die je kent mishandeld wordt en daarover wilt praten, dan kun je de Kindertelefoon bellen. Dat kan iedere dag van 2 tot 8 uur. Je hoeft je naam niet te noemen. Het telefoonnummer is: 0800–0432 (gratis).”

Deze boodschap kennen we allemaal nog wel van posters op onze eigen basisschool en anders wel die van je kinderen of kleinkinderen.

Dat de kindertelefoon ook online enorm actief is, weet lang niet iedereen. Toch wordt een groot gedeelte van de hulpverlening helemaal online afgehandeld. De kindertelefoon staat al in 2007 met een online chat functie met hulpverleners. Ondertussen weten de kinderen de website www.kindertelefoon.nl goed te vinden.

Reclamebureau Tomeloos was gevraagd om een nieuwe frontend te ontwerpen waarin het mogelijk was om vragen te stellen, anoniem met andere kinderen te praten in het forum en gebruik te maken van de mogelijkheid om te chatten met een hulpverlener. Zij vroegen ons de realisatie van het project op ons te nemen.

Vrijwilligers aan het werk bij de Kindertelefoon

Hiertoe moest het KANA chat systeem, dat is nu al gebruikt werd voor chat gesprekken, gekoppeld worden aan de frontend van de website. Ook moest de inSided Forum software die de kindertelefoon gebruikte gekoppeld worden. In de laatste fase van het project werd ook de koppeling gemaakt met de door de overheid opgestelde teksten van Stichting Opvoeden. Hiermee kunnen kinderen zoeken in een grote database naar antwoorden op veelgestelde vragen over problemen thuis, pesten, seksualiteit en nog veel meer.

De website bestaat uit een drieluik, waarbij 8-12 jaar en 13-18 jaar op verschillende websites bediend worden. Daarnaast is er nog een algemene website voor volwassenen.

Lead developer Peter Esser:

De kunst zat hem bij dit project in goede communicatie tussen alle partijen. Als zoveel verschillende systemen aan elkaar moeten worden geknoopt is de kans dat er chaos ontstaat heel groot. Omdat bij ons alles bij elkaar kwam, zaten wij als een spin in het spreekwoordelijke web. Ik heb mij behoorlijk ingespannen om alle systemen én de personen die daarbij hoorden goed met elkaar te laten praten. Met als resultaat dat er nu een solide systeem beschikbaar is voor alle kinderen in Nederland.
Jongeren in asielzoekerscentra kunnen binnenkort ook gebruikmaken van online hulp.

Spin-off voor jonge asielzoekers

Het project was een zo’n mate succesvol dat Vluchtelingenwerk Nederland ons heeft gevraagd hetzelfde te doen voor online hulp aan asielzoekers kinderen in de vorm van het project “Tell me More

Mobiele chat

Recent werd van alle sites ook nog een mobiele versie toegevoegd, inclusief een mobiele chat functie. De mobiele chat User Interface werd speciaal voor het project door esser-emmerik ontwikkeld.