Правила життя Оленко

It’s my birthday, I’m kinda a big deal

OlenkО
UnstableUnicorn
Published in
4 min readAug 16, 2019

--

За кілька місяців до тридцятки, я геть розклеїлась. Хоча здається тільки те й роблю, що непомітно розклеююсь вже кілька років. Тому поки ще у відносно здоровому глузді, стала сама собі Есквайром і воть. Порядок рандомний.

  1. Я занадто стара для автобусів через кордон, взуття з базара і незручного одягу на один раз. Це було ок у 18, можна було терпіти в 25, але дальше ніяк.
  2. Адреналін — ідеальний спосіб прокинутись і роздуплитись. Найкраще працює якась дрібна неприємна задача, наприклад, подзвонити кудись, але можна і просто упасть-отжатся. Головне не братись зранку за нудні справи. Всім стрес пацани.
  3. Голод і гугл — мої улюблені джерела натхненна.
  4. І ето пройдьот. Ця думка тримає мене останні кілька років. Коли закінчуються сили і здається, шо так буде завжди, я точно знаю, що ні. Не завжди.
  5. До 30 назбиралось багато “завжди хотіла”, які більше не хочу. Більше не хочу подорожувати нонстоп, взагалі ніякого нонстопу не хочу, більше не хочу челенджів і виходів із зони комфорту. Хочу бути спокійною і навіть нудною. І ето пройдьот.
  6. Статистика бреше конкретно про тебе. Якщо у “всіх” це вийшло, ще не факт, що тобі теж буде легко і навпаки. В тебе конкретно буде все “як не в людей”. Не як в усереднених людей.
  7. Неможливо бути найкращим чи найгіршим. Посередність — ок. Ідея про власну винятковість — не ок.
  8. Компроміс чи справедливість? Хочеться, щоб частіше компроміс.
  9. Критичне мислення наше всьо. Якщо одні люди називають інших мудаками, краще самому перевірити хто тут мудак (можливо ніхто, можливо всі). Не погоджуватись з популярною думкою — ок. Сумніватись у твердженнях «експертів» — ок. Не нав‘язувати свою думку — дуже ок (якщо це не моя хореографія, тоді як я скажу, так і буде крапка!)
  10. Кожен має право на свою думку і ніхто не зобов‘язаний її доводити, поки вона не зачіпає нічого іншого, крім почуттів. Давайте розбиратись зі своіми почуттями самі або з терапевтом. Дії — це інша історія.
  11. Я в принципі норм ставлюся до людей. Але терпіти не можу а) грубіянів б) скандалістів, які вважають себе центром всесвіту. Можливо це заздрість.
  12. Висловлювати свою думку он-лайн можна а) в себе на сторінці б) коли тебе питають. Всьо.
  13. Нить ілі не нить — взагалі не питання. Канєшно нить. Головне мати згоду обох сторін. Не можна закриватись і відмахуватись від людей, які тобі ниють і скаржаться. Так, це майже завжли неприємно, але якщо ми перестанем нить, можем же просто вибухнути.
  14. Практика показує, що іноді відволіктись — найкращий спосіб остаточно не з’їхать з катушок і нікого не вбити. Промовчати про своє роздратування чи образу, відволіктись на споглядання хмаринок або на стрічку в фб, потім згадати про те, що вибісило і зрозуміти, що ніякої злості вже немає. It’s gone. F*ckin miracle!
  15. Якщо тобі відмовляють, це не значить, що ти погана. Ващє. Ніколи.
  16. Хочеш страдать — страдай на всі гроші. Страдать це прекрасно. Якщо змиритись з тим, що базовий рівень щастя у всіх різний, можна перестать сварити себе за те, що я сьогодні не радісна, а meh.
  17. Для нормального самопочуття потрібно чимось паритись (в сенсі care about). Потрібно, щоб щось було важливим. Потрібно мати проблеми і їх вирішувати.
  18. Кожен сам вирішує, що вважати важливим і через що вибішуватись. Амінь, браття і алілуя! Не ведіться на провокації.
  19. Вибирати алкоголь з найменшим вмістом цукру.
  20. Ніколи не шкодувати про прийняті рішення. Вчуся, дається важко.
  21. Якщо річ лежить більше року — викидай, утилізуй, продавай. Навіть якщо дуже шкода і може колись пригодиться. Навіть якщо це дорогі весільні туфлі, взуті один раз три роки тому.
  22. Лінді хоп, та будь-який соціальний танець, — це завжди про спілкування: вміння бути уважним, слухати, чути, розуміти і відповідати адекватно. Нє, не тільки для фоловерів.
  23. Люди за замовчуванням говорять правду. Особливо близькі люди, інакше навіщо це все.
  24. Спочатку панікуй, потім роби. Без паніки не цікаво.
  25. Можна звикнути до чого завгодно, але краще зроби своє звикання комфортним.
  26. Багатозадачність і мультифункціональність — це добре тільки для побутової техніки. Намагаюсь фокусуватись на one thing at a time. Виходить зі скрипом.
  27. Втомився — лягай спати. Спати, а не залипать в ютуб.
  28. Можна їсти все що завгодно і коли завгодно. Тільки не топтать: “я тільки одну ложечку” ніколи не закінчується добре.
  29. Мені дуже потрібна тиша хоча б 15 годин на день.
  30. Не пропускай терапію. Нема терапії — зустрічайся з кимось слухаючим з такою ж регулярністю. Але краще не пропускай терапію.
  31. Бажання шукати у всьому сенс якесь нездорове. Хочеться прийняти як даність, що сенс якраз у тому щоб жити.

Якщо чесно, я навіть заплуталась, чим із цього я правда керуюсь, а чого мені б тільки хотілося.

--

--