2.0 Teamet

Nadine Ramsberg
Fabrikken på Moi
Published in
2 min readSep 22, 2021

For oss startet det med to kolleger som lot seg engasjere av problemstillingen i Lund kommune og muligheten for å delta i innovasjonskonkurransen. Da vi begynte å forstå problemet som skulle løses, kontaktet vi kloke hoder som vi visste ville bidra godt i samarbeidet. Sammen har vi jobbet frem et konsept, basert på innsikt og med grundig faglig forankring, med våre ulike kompetanser og perspektiver i ryggsekken.

2.1 Teamets styrker

  • Kartlegging og analysering av brukerbehov, og omstilling av innsikt
    til konsept og anbefalinger.
  • Delt forståelse for innovasjonsprosesser og forretningsutvikling.
  • Pedagogikk og erfaring fra læreryrket.
  • Over 10 års erfaring med design og merkevarebygging for regionale og landsdekkende bedrifter.
  • Arkitektur som utgangspunkt for bærekraftig produktutvikling med sirkulært livsløp.
  • Bærekraftig stedsutvikling.

Design thinking

Designere løser problemer og skaper nye løsninger ved å orientere seg rundt mennesket. Design thinking, også omtalt som designdrevet innovasjon, er en menneskeorientert måte å jobbe med innovasjon og utvikling. Den kobler en analytisk tilnærming med intuisjon og kreativitet. Det er bevist at denne måten å tenke og jobbe på kan gi store gevinster.

Beskrivelsen er hentet fra doga.no.

Nadine Ramsberg: prosjektleder og designer

Janne Norheim: kreativ leder og designer

Lene Regine Sørskår: tjenestedesigner og praktisk pedagogikk

Made: produktutvikling og design

Mad arkitekter: arkitektur og byplanlegging

Mad Arkitekter & Made er del av Mad-familien — en faggruppe som dekker alle disipliner innenfor arkitekturfaget.

2.2 Solide fagmiljø og tilgjengelige ressurser

Alle i teamet har en personlig interesse for problemstillingen som utforskes i konkurransen og deltar i samarbeidet av den grunn. Samtidig er vi tilknyttet fagmiljø og arbeidsplasser som står klar til å delta i realiseringen av løsningsforslaget når vi trenger det.

Janne og Nadine er ansatt i Webstep, et teknologi- og rådgivningsselskap med visjon om å «utvikle morgendagen i samspill mellom mennesker og teknologi».

Begge jobber med tjenestedesign og utvikling av digitale produkter. I tillegg har Nadine kompetanse på forretningsutvikling og Janne har lang erfaring med merkevarebygging.

Eivor og Espen Vik står for teamets arkitektfaglige kompetanse, levert gjennom søsterselskapene Mad arkitekter og designstudioet Made. Eivor Vik har bred kompetanse innen konsept og produktutvikling, og spisskompetanse innen sirkulær design. Espen Vik har jobbet mye med tettstedsutvikling og har erfaring knyttet til boligkonsept for unge voksne.

Fordi løsningsforslaget vårt retter seg mot de unge, har vi sikret oss god ryggdekning når det kommer til pedagogikk. Lene har både utdanning innen pedagogikk og lærererfaring, i tillegg til designkompetanse.

© Janne Norheim & Nadine Ramsberg, 2021
Vinnerkonsept i innovasjonskonkurransen Gnist.

--

--