Kunst als avontuur

Astrid Poot
Oct 31, 2017 · 2 min read

Kunsteducatie is belangrijk voor alle kunstenaars.

Voor kunstenaars met een beperking is deze educatie niet altijd vanzelfsprekend, zelfs als hun talent duidelijk (h)erkend wordt en ze internationaal exposeren.

Kunst is moeilijk

Mensen met een verstandelijke beperking zijn zeer divers. Een aantal kunnen omgaan met verbale informatie, anderen helemaal niet. Er zijn mensen die vooral gericht zijn op beleving en er zijn mensen die een catalogus met veel aandacht (kunnen) lezen. Dit maakt het lastig om een educatieve methode te maken die toepasbaar is op iedereen.

Toch moet die er komen. Want iedere kunstenaar moet zich kunnen ontwikkelen. Samen met hetWerkvan, The Office Gallery en het Kröller-Müller Museum gaan we verder waar het bestaand onderzoek ophoudt en zoeken we naar wat wél mogelijk is. We gaan een educatieve methode maken voor alle outsider artists.

Help mee!

Zondag 5 november vindt er in het Postillion Convention Centre WTC (Beursplein 37) een BuitenGewone Veiling plaats. Een bijzondere veiling met een Rotterdams tintje! Ruim 30 kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking die bekende Rotterdamse objecten hebben geschilderd worden deze dag aangeboden. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De opbrengst van de veiling wordt geheel besteed aan dagbestedingsateliers en een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Rotterdammerts: kom een mooi beeld van je stad kopen! Nederlanderts: kom een mooi beeld van Rotterdam kopen! Internationals: come and buy yourself a piece of Rotterdam!

Familie van Fonk

Wij zijn familie van Fonk.

Familie van Fonk

Wij zijn familie van Fonk. Wij maken producten voor kinderen, families en het onderwijs.

Astrid Poot

Written by

Familie van Fonk

Wij zijn familie van Fonk. Wij maken producten voor kinderen, families en het onderwijs.