Özüne Dön

Manici Çiftlik

--

Brief
Manici Çiftliği, doğa ile birlikte hareket etme ilkesini savunan ve permakültür anlayışını benimsemiş bir oluşumdur. Çiftliğe gelen misafirlerin buraya gelip, görüp, bu felsefeyi öğrenerek ayrılmaları, hayatlarında uygulamaları ve bu deneyimi başka insanlara aktarmaları hedefleniyor.

Bu felsefeyi hayatlarında sürdürülebilir kılmak için ise Manici Çiftliği ürünlerini satın almalarını ve çiftliği tekrar ziyaret etmelerini istiyoruz. 30–50 yaş arasında, iyi eğitim almış, gelir durumu yüksek, büyükşehirlerde yaşayan, doğa ile uyumlu yaşayan ve yaşamak isteyen bireylere ve 18–25 yaş grubundaki, yaşamlarında ve gelecek mesleklerinde doğa ile uyumlu yaşamak isteyen üniversite öğrencilerine dokunuyoruz.

Strateji
Hedef kitlemizi Manici Çiftliği’nden haber etmek ve onları sürdürülebilir bir yaşam hakkında bilgilendirip, deneyimlerimiz aracılığıyla onların doğayla uyumlu yaşama yolculuklarına öncülük etmek istedik.

Büyük Fikir
Özüne Dön

LANSMAN ÖNCESİ

Kurumsal Kimlik Çalışmaları

Kurumsal kimlik çalışmalarımızda doğa ile uyumlu olmak istedik. Logomuzda Manici Çiftliği’ni doğa ile öze dönüşün merkezine aldık. Yazı dilimizde doğanın natürelliğinden, tasarımlarımızda ise doğa ile uyumlu renklerden yararlandık.

Blog, internet sitesi ve sosyal medya kullanımlarımız için markaya özel ikonlar sahiplendik.

Alan Tasarımları

Kurumsal kimliği tamamlayacak alanlar tasarladık. Hem satış alanı olarak hem de misafirlerimizin fotoğraf çekilebilmesi amacıyla çiftlikte bir Manici arabası yer alacak. Yön levhasında öze dönüş mesajlarımızı aktardık. Tamamı geri dönüştürülebilen malzemelerden tasarladığımız fotoğraf salıncağı ile misafirlerimizin çiftlikte bir anı bırakacakları bir köşeye sahip olduk.

Plastiksiz Paketleme

Permakültür tasarımında atığa yer yoktur. Bu nedenle satış ürünlerimiz için kartonları, kavanoz ve soda şişelerini kullanarak paketleme yapacağız. Gönderim için ceviz kabuğu ve karton kullanarak doldurduğumuz kargoları, bal mumu ile hazırladığımız kumaşlarla paketleyerek müşterilerimize ileteceğiz.

İnternet Sitesi

Manici Çiftliği internet sitesinde danışmanlık, gönüllülük, ürünler ve aktiviteler menülerine yer vereceğiz.

İnternet sitesindeki blogda ise doğa ile uyumlu yaşamak için öze dönüş, balkonda, terasta veya beton üzerinde bahçecilik gibi trend konular yer alacak.

İnternet sitesi ve “Öze Dönüş” grubu

Hedef kitlemizin, deneyimli kişiler ile iletişim kurma ihtiyacını karşılayabilmek için bir “Öze Dönüş” grubu kurduk. Ziyaretçilerimiz Manici Çiftliği internet sitesinde dolduracakları form ile gruba giriş sağlayacak. Grup, üyelerin çiftlik hakkında paylaşımlar yapabilecekleri ve permakültür hakkında birbirlerine deneyimler aktarabilecekleri bir kanal haline gelecek.

Sosyal Medya

Sosyal medya hesaplarımız için samimi ve kişisel bir iletişim tonu belirledik.

LANSMAN

Lansman etkinliğimiz ile “artık özümüze dönüş başlasın” diyoruz. Manici Çiftlik’te iki gün sürecek bir öze dönüş kampı hazırladık. Bu kampta bize eşlik etmesi için ekoloji alanında paylaşımlarda bulunan seçilmiş influencer’lara ve köşe yazarlarına öze dönüş hediyeleri ve davetiye göndereceğiz.

Manici Kasrı’nın sadık müşterileri de bu etkinliğe SMS yoluyla davet edilecek.

İki günlük kampta fidanlarımızı toprakla buluşturup dönüşümü başlatacağız. Misafirler ile hep birlikte Kaz Dağları’nı keşfettikten sonra çiftliğe dönerek kışlık domates, taş baskı ve sabun yapımı atölyeleri gerçekleştireceğiz. Son günün akşamında ise çello dinletisi eşliğinde bir gala yemeği ile kampımızı sonlandıracağız.

Radyo Programı

Ekoloji alanında programlar yapan Açık Radyo’da dört aylık bir iş birliği gerçekleştireceğiz. Manici Çiftlik kurucusu Haluk Ulusoy ile birlikte her hafta bu alanda öncü bir konuğu ağırlayacağımız “Öze Dönüş” programı hazırladık. Radyo programında öze dönüş, doğa ile uyumlu olmak ve sürdürülebilir yaşam temalı konulara ele alınacak.

Slow Food

İyi, temiz ve adil gıdayı savunan Slow Food akımının iki oluşumu için iletişim çalışması gerçekleştirdik.

Yeryüzü pazarı olarak da bilinen Geleneksel Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği’nde Manici Çiftliği ve Çanakkale lezzetleri satış standı kuracak, Çanakkale örgü sepet yapım atölyesi gerçekleştireceğiz.

Slow food önderliğinde İtalya’da doğan bir gastronomi fuarı olan Terra Madre ise ilk kez İzmir’de 2021 yılında yapılacak. Terra Madre Anatolia fuarında, Çanakkale’yi önceki fuarlarda İtalya’da temsil etmiş Bayramiç Kaz Dağları Derneği’ne sponsor olarak yerel ürünlerimizin tanıtımını ve Kaz Dağları’nın meşhur mafiş tatlısı dağıtımını yapacağız.

Çevre Festivali

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Kadıköy Belediyesi Çevre Festivali’nde Haluk Ulusoy ile “En son ne zaman toprağa dokundun?” söyleşisi düzenleyerek özümüzü keşfetme, aslımızı hatırlama ile ilgili konuları ele alacağız. Festival kapsamında gerçekleştireceğimiz “Anne Ben Bahçıvan Oldum” etkinliğinde ise çocuklarda doğa okuryazarlığını geliştirebilmek için onlarla toprak canlılarını inceleme ve saksı bitkileri dikimi atölyeleri gerçekleştireceğiz.

Çiftlik İçi Atölye Çalışmaları

Doğa ile Özümüze Dönüyoruz atölyesi ile ekoloji alanında söyleşiler veren “hayalimbiçiftlik” topluluğunu çiftliğimizde ağırlayacak ve doğa ile uyumlu olmanın yollarını konuşacağız.

Kaz Dağları’nı Keşfediyoruz atölyesinde, çiçek çizimleri yapabileceğiniz Persona Botanica kutuları tasarlayan Yıldız Kurt ile önce Kaz Dağları’ndaki endemik bitkileri keşfedecek, bitkileri Persona Betonica kutularına resmedecek ve topladığımız bitkiler ile cilt bakımı yapmayı öğreneceğiz.

İnsanlar doğa ile etkileşime geçme ihtiyacı içinde olduklarından, doğaya duyulan özlemi mimariye yansıtmaya başladı. Bu nedenle Beykent Üniversitesi mimarlık öğrencilerini çiftliğimizde ağırlayacağımız, özümüzden kopmadan evimizde doğa ile uyumlu yaşamayı konuşacağımız Biyofilik Tasarım Atölyesi hazırladık.

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Kulübü ile ise eko-gastronomiyi konuşacağımız ve özümüzdeki lezzetleri Manici Çiftliği ürünleriyle pişireceğimiz bir atölyede buluşacağız.

Notre Dame Fransız Lisesi Çevre Kulübü’nü ağırlayarak onlarla Kaz Dağları’nı keşfedeceğimiz ve doğanın dönüşümünü deneyimleyeceğimiz bir atölye tasarladık.

Doğa okuryazarlığına sahip, doğayı okuyabilen bir gelecek nesil hedefliyoruz. Ekoloji Anaokulu’nu ağırlayarak çocukların doğanın içindeki oyuncakları keşfedebilecekleri bir atölye programı hazırladık.

LANSMAN SONRASI

Özel gün gönderileri, etkinliklerimizden haberdar etmek için özel mesajlar ve çiftlikteki ürünler hakkında bilgilendirici mesajlar, sosyal medya içeriklerimizde doğanın uyumuna uygun bir akışta yer alacak.

YouTube kanalımızda ise atölye çalışmalarımızın yanı sıra öze dönüş, permakültür gibi sahiplendiğimiz temalara ve Kaz Dağları’na ilişkin özel içeriklere yer vereceğiz. Ayrıca kanal için Manici Çiftliği misafirlerimizin öze dönüş hikayelerini içerecek bir seri ve Çanakkale’nin özüne dönen meslekleri, unutulan değerlerini anlatacağımız özel bölümler de hazırlanacak.

--

--