Le chouchou de Zizou

Wim Haghenbeek
Apr 18 · 3 min read

In de Spaanse hoofdstad ook geen koekenbak dit jaar. Atletico droomde tevergeefs van de Champions League finale in de eigen thuishaven, Real is zodanig het noorden kwijt dat het zelfs niet meer voor de eer speelt. De stadsrivalen kunnen alleen maar gelaten toekijken hoe Barça ieder weekend La Liga wat meer in een beslissende plooi legt. Messi doet dit seizoen zoveel geniale superlatieven de eer aan dat zijn ploegmakkers het zich kunnen veroorloven om geregeld een snipperdag te nemen. Real Madrid zal deze zomer nog eens lekker ouderwets in de Galactico geldbeugel moeten tasten voor een injectie genialiteit uit de hof van Eden.

De verzamelde Spaanse sportpers is het er unaniem over eens dat de oudste van de Hazard broers met stip op nummer 1 staat van het verlanglijstje van de Koninklijke. Het zou de eerste keer zijn sinds 2014 dat president Florentino Pérez nog eens alle registers opentrekt voor een speler. Toen betaalde hij na het WK in Brazilië 75 miljoen euro voor de Colombiaan James Rodriguez, zijn vierde duurste transfer na Bale, Cristiano Ronaldo en Zidane. Sindsdien zweert hij bij het binnenhalen van veelbelovende jonge talenten.

Zidane heeft niet voor de mooie ogen van ome Florentino zijn sabbatjaar onderbroken. Vorig jaar kondigden de symptomen zich al aan van wat dit seizoen op geen enkele manier nog te verdoezelen valt. De spelersgroep is uitgeblust en mist veel erger dan verwacht de zaligmakende Cristiano die in Turijn een nieuwe fles eerzucht is gaan ontkurken. Het team krijgt geen kopstoten van de jonge veulens die de kleedkamer binnensijpelen. Opperhoofd Florentino heeft geen andere keus: zijn vinger moet van de knip.

De serene Zinedine Zidane heeft het al veel langer dan vandaag voor de guitige Hazard. Zeven jaar geleden pleitte hij al in Madrid voor de komst van de huidige aanvoerder van de Rode Duivels, toen nog dribbelaar bij Rijsel. Hazard heeft nooit zijn liefde voor Real en zijn jeugdidool Zizou onder stoelen of banken gestoken. De Franse halfgod moet in staat zijn om de laatste percentjes groeipotentieel te hijsen uit de tweede beste speler van het afgelopen WK. Sindsdien heeft hij bij Chelsea en de Rode Duivels bewezen rijp te zijn voor het allerhoogste. Daar hoort Chelsea voorlopig niet meer bij. Na iedere demonstratie bij The Blues of België wordt hem nog meer het shirt van Madrid toegedicht.

Chelsea mag van de FIFA de volgende twee transferperiodes geen nieuwe spelers binnenhalen wegens onregelmatigheden bij transfers van minderjarigen. Vermits het contract van hun sterspeler afloopt in 2020 staan de Londenaars met hun rug tegen de muur. Hazard weigert een contractverlenging waardoor Chelsea naar de Madrileense onderhandelingstafel wordt gedwongen. Het is verkopen of Hazard volgend jaar gratis naar een concurrent zien vertrekken. Bij Borussia Dortmund hebben ze de Amerikaan Christian Pulisic rondlopen die als anticipatie op Hazards vertrek werd gekocht door Chelsea in januari. Ondanks het transferverbod mogen uitgeleende spelers wel worden teruggehaald.

In de 7 dagen op 7 nieuwtjes spuiende Spaanse voetbalmedia gaat er geen dag voorbij zonder geruchten over Hazard. Er zou een voorakkoord zijn, hij zou de bestbetaalde Galactico ooit worden, Zidane zou hem op de plaats van Ronaldo willen positioneren als linkeraanvaller maar valse 9 of centraal achter de spitsen is ook niet uitgesloten. Hazard krijgt nu al meer aandacht dan alle Rode Duivels in Spaanse loondienst samen. Die hebben de laatste tijd andere nieuwswaarde: de vermeende avontuurtjes van Courtois met Spaanse jongedames uit de showbizz sector, het blessures curriculum van Vermaelen en eeuwige belofte Januzaj speelt “slechts” bij Real Sociedad.

FC Socrates

Football wisdom

Wim Haghenbeek

Written by

Belgische Barna expat. https://barcelonaschrijfsels.com/

FC Socrates

Football wisdom