Waarom plakte Frank Acheampong niet van bij de start tegen Moses Simon?

© RSCA

Waarom plakte Franky niet van bij de start tegen Moses Simon? Frank ‘Champagne’ Acheampong is sneller dan Simon. Ah, ge zult zeggen: maar op links speelt hij op zijn vertrouwde plek, dus ‘t is normaal dat hij daar start. Da’s zever. Met Moses Simon weet ge dat als hij in zijne goeie is, dat er problemen van komen. Gisteren was dat zo. De mannen van de Gantoise mochten blind de bal linksvoor potten, Moses Simon had de bal. Waarom? Omdat na vijf minuten duidelijk was Moses Simon in form was en Badji en Kara naar huis speelde.

Over Kara en Badji: Mbodj heeft niet de vinnigheid om zo’n mobilette als Moses Simon goed te kunnen neutraliseren. En Badji heeft niet het tactisch inzicht om bij RSCA te spelen. Er was nog een probleem met dat koppel. Kara moest Badji voortdurend aanwijzingen geven en coachen — overdreven veel-, waardoor hij zich minder kon focussen op zijn eigen spel. Resultaat: prachtig doelpunt van Moses Simon én om de vijf minuten een prachtige assist die Perbet — gelukkig! — keer op keer de nek om wrong.

De tweede helft was beter (in dat opzicht tenminste). Franky plakte tegen Moses Simon en die hebben we dan niet veel meer gezien. Had Weiler dat niet eerder kunnen doen. Had-ie niet kunnen kijken naar eerdere duels tussen die twee voetballende jachtluipaarden? Of wilde hij per sé geen-nochtans beproefd-recept van Hasi overnemen?