Γνωρίστε τον επικυρωτή σας: Blockscope

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Published in
3 min readJan 20, 2023

Δεδομένου ότι το Fetch.ai είναι ένα δίκτυο blockchain Proof-of-Stake, το βασικό καθήκον της διατήρησης ολόκληρου του συστήματος και της εγγύησης της ασφάλειάς του εμπιστεύεται στα «χέρια» των επικυρωτών του. Επιπλέον, οι επικυρωτές εμπιστεύονται αντιπροσωπείες από συμμετέχοντες FET όλων των μεγεθών, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε αύξηση της εκλογικής τους δύναμης και, κατ’ επέκταση, στην επιρροή τους στο δίκτυο.Κατά συνέπεια, γίνονται οι φύλακες της εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ της συσσώρευσης ισχύος, ενώ παράλληλα, για την υγεία της αλυσίδας, προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένη.

Δυστυχώς, αυτοί οι θεματοφύλακες του πρωτοκόλλου συνήθως καλύπτονται από μυστικότητα, και οι χρήστες συχνά βρίσκουν δύσκολο να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σε ποιον θα εκχωρήσουν τα χρήματά τους. Σε μια προσπάθεια να το διορθώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τους επικυρωτές Fetch να συνομιλούν απευθείας με την κοινότητά μας, ξεκινήσαμε την Know Your Validator καμπάνια.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια. Κυκλοφορούμε μια σειρά από αναρτήσεις ιστολογίου, καθεμία αφιερωμένη σε έναν από τους συνεργάτες επικύρωσης, ώστε να σας βοηθήσουμε να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Οι πρώτοι μας καλεσμένοι συνεντευξιαζόμενοι είναι η ομάδα του Blockscope.net. Απολαμβάνω!

Q: Σε μερικές προτάσεις, παρουσιάστε τον εαυτό σας ή/και τον οργανισμό σας και πείτε μας πού βρίσκεστε.

Blockscope.net: Εμείς στο Blockscope είναι λάτρεις του blockchain και μια ομάδα Μηχανικών Υπολογιστών με ευρεία εμπειρία, που έχουν εργαστεί για τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ισπανία. Παρέχουμε επαγγελματικές υπηρεσίες σε 20+ αλυσίδες PoS. Οι αποκλειστικοί διακομιστές μας βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας αποτύπωμα CO2 0%!

Q: Τι σας οδήγησε στον χώρο Web3/crypto και πόσο καιρό είστε σε αυτόν;

Blockscope.net: Ερωτευτήκαμε το blockchain και την αποκέντρωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και κοινωνιών.Πιστεύουμε στα ελεύθερα και αυτόνομα άτομα. Μπήκαμε στο crypto πριν από περισσότερα από 2 χρόνια.

Q: Πείτε μας την ιστορία σας για το πώς και πότε γίνατε επικυρωτής στο δίκτυο Fetch.ai. Πώς ακούσατε για πρώτη φορά για το Fetch.ai;

Blockscope.net: Η είσοδός μας στον χώρο των κρυπτογράφησης ήταν ως επενδυτές έργων — εξετάζαμε έργα blockchain AI και το Fetch.ai ήταν αυτό στο οποίο πιστεύαμε περισσότερο. Αρχικά, γίναμε επενδυτές FET και λίγο καιρό μετά αποφασίσαμε να γίνουμε επικυρωτές. Έτσι, ο πρώτος επικυρωτής που δημιουργήσαμε ήταν στο δίκτυο Fetch.ai.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε Fetch testnets;

Blockscope.net: Ναι, έχουμε υποστηρίξει πολλά δοκιμαστικά δίκτυα Fetch.ai.

Q: Ποια προμήθεια προσφέρετε στους κατόχους FET ως κίνητρο αντιπροσωπείας;

Blockscope.net: Προσφέρουμε προμήθεια 1%.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις διακυβέρνησης και ψηφίσατε για κάποια από τις προτάσεις διακυβέρνησης;

Blockscope.net: Ναι, μας αρέσει να συμμετέχουμε σε συζητήσεις και προτάσεις διακυβέρνησης, αυτά είναι ένα σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα υγιή blockchain και DAO.

Q: Εκτελείτε (ή σκοπεύετε να εκτελέσετε) κάποια χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, όπως κόμβους εκκίνησης, τερματικά σημεία RPC πελατών, εξερευνητές μπλοκ ή DApp;

Blockscope.net: Εκτελούμε αναμεταδοτές RPC και IBC για το δίκτυο Fetch.ai.

Q: Περιγράψτε τη συμμετοχή σας ως επικυρωτή ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ανάπτυξης στο συνολικό οικοσύστημα Web3;

Blockscope.net: Είμαστε επαγγελματίες επικυρωτές και προγραμματιστές για έργα blockchain. Έχουμε αναπτύξει μια πλατφόρμα ανάλυσης UX επόμενης γενιάς για το πρωτόκολλο Near— nearscope.net, και πολλά εργαλεία παρακολούθησης για επικυρωτές για Solana, Velas, Umee, Near και Sui.

Q: Ποιο είναι το αγαπημένο σας DApp και γιατί;

Blockscope.net: Star Atlas — ένα φουτουριστικό παιχνίδι Play2Earn με θέμα το διάστημα. Τα παιχνίδια και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιθανώς οι δύο βασικοί μοχλοί για την επίτευξη μαζικής υιοθέτησης κρυπτογράφησης.

Q: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

Blockscope.net: Συνεχίστε την επικύρωση, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη στο οικοσύστημα Web3.

Q: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητά μας;

Blockscope.net: Πιστεύουμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain είναι οι πιο ενοχλητικές τεχνολογίες αυτής της δεκαετίας! Το Fetch.ai συνδυάζει και τα δύο με μια ομάδα κορυφαίων προσόντων που έχει χτίσει σταθερά. Ας χτίσουμε μαζί το μέλλον με το Fetch.ai!

Q: Πώς μπορούν τα μέλη της κοινότητάς μας να επικοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας; Μοιραστείτε τον ιστότοπο ή/και τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Blockscope.net:

website: https://blockscope.net

Email: blockscope@protonmail.com

Twitter: https://twitter.com/blockscope_net

Telegram: https://t.me/blockscope12BDqxGu01kyYj

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις https://medium.com στις 20 Ιανουαρίου 2023.

--

--

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Writer for

A strong believer in the power of positive thinking in the workplace.