Αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας

FPower
FPower
Published in
2 min readJan 28, 2018
Design by rakun

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, το FPower -ένας οργανισμός που έχει σκοπό να ενδυναμώσει και να καλλιεργήσει γυναίκες leaders στην Ελλάδα- πραγματοποίησε το πρώτο του workshop με θέμα “Αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας”. Με εισηγητή τον ψυχολόγο Πάτροκλο Παπαδάκη και φιλοξενία από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, περίπου 30 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια διαδραστική και εις βάθος ανάλυση για το θέμα της αυτοπεποίθησης στον επαγγελματικό χώρο, και ανακάλυψαν πρακτικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.

Γιατί όμως επιλέχθηκε το θέμα της αυτοπεποίθησης;

Έρευνες επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά ότι υπάρχει σημαντικό χάσμα αυτοπεποίθησης μεταξύ ανδρών και γυναικών -το λεγόμενο confidence gap-, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε δική μας έρευνα με δείγμα γυναικών ηλικίας 15–45 σε συνεργασία με την ethelon. Αυτό αποθαρρύνει τις γυναίκες να ζητάνε κάλυψη των εργασιακών τους δικαιωμάτων και benefits, να δέχονται θετικά σχόλια για τη δουλειά τους, να προωθούν τον εαυτό τους για διαθέσιμες ηγετικές θέσεις. (Not so) fun stat: οι άνδρες αιτούνται σε δουλειές όπου καλύπτουν μόλις 60% των απαιτούμενων skills, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται ότι πρέπει να έχουν κάθε ζητούμενο της αγγελίας για να στείλουν το βιογραφικό τους.

FPower Workshop: “Αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας”

Αναγνωρίζοντας ότι για την επιτυχημένη απόδοση και ανέλιξη ενός επαγγελματία σε ηγετικές θέσεις δεν αρκούν μόνο οι ικανότητες, αλλά και η αυτοπεποίθηση που θα στηρίξει την έκφρασή τους, το FPower επέλεξε αυτήν τη θεματική για το πρώτο του workshop.

Στόχος, να προσφέρει στις φιλόδοξες συμμετέχουσες τη βάση που θα υποστηρίξει τη γενικότερη ανάπτυξή τους επαγγελματικά και να τους δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να “ξανασυστηθούν” με την έννοια της αυτοπεποίθησης, αλλά και να αναγνωρίσουν τις τεχνικές με τις οποίες μπορούν να την αναπτύξουν.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα workshops του FPower το 2018, σε θεματικές που υποστηρίζουν τη γυναίκα να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τα εργαλεία αυτά που χρειάζεται για την κατάκτηση ηγετικών θέσεων στην οικονομία. Ενημερωθείτε πρώτοι από το newsletter του FPower, κάνοντας εγγραφή στο: https://www.fpower.gr/join.

Ακολουθήστε το #FPower

--

--

FPower
FPower
Editor for

Empowering Female Leaders of Greece | #FPower