2018 FPower Resolutions

FPower
FPower
Published in
3 min readJan 7, 2018

By FPower

Επικοινώνησε με κάποια γυναίκα που θαυμάζεις πολύ.

Δεν έχει σημασία σε ποια χώρα μένει, τι ηλικία έχει, τι γλώσσα μιλάει, ή με τι ασχολείται. Μπορεί να σε ενέπνευσε να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση, να ζητήσεις προαγωγή, να ακολουθήσεις το όνειρό σου, να αναλάβεις ενεργό ρόλο στην κοινότητά σου, ή ακόμα και να φτάσεις στο φεγγάρι.

Πες της πώς έχει επηρεάσει τη ζωή σου και ευχαρίστησέ την για το έργο της. Πες της ότι για σένα είναι role model. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Σου έχουμε μερικές συμβουλές εδώ.

Παρακολούθησε τουλάχιστον 2 σεμινάρια/μαθήματα/ημερίδες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη.

Μάθε κάτι καινούριο ή πάρε απόφαση ότι πρέπει επιτέλους να βελτιώσεις κάποιες αδυναμίες σου που σε εμποδίζουν να φτάσεις τα όνειρά σου. Μήπως είναι το public speaking, ίσως δυσκολεύεσαι να κάνεις networking σε κοινωνικές συνευρέσεις, ή δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση;

Για αρχή σου προτείνουμε το πρώτο μας workshop με θέμα “Αυξήστε την αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας”, με εισηγητή τον Πάτροκλο Παπαδάκη, Ψυχολόγο, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο ALBA Graduate Business School, The American College of Greece. Μάθε περισσότερα και κάνε εγγραφή εδώ (οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Κάνε κάτι που σε τρομάζει.

Στείλε το βιογραφικό σου σ’εκείνη τη θέση που φοβάσαι ότι δε θα σε πάρουν. Ψάξε πώς θα ξεκινήσεις την επιχείρηση που ονειρεύεσαι (ιδέες εδώ & εδώ). Ζήτα προαγωγή (συμβουλές εδώ & εδώ).

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Να σου πουν όχι. Ή να μην πετύχει όπως το θες. Μπορεί όμως και να σε ξαφνιάσεις. Μην αφήνεις το φόβο να σε σταματάει από το να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Reach for the stars.

Επένδυσε σε μια επαγγελματική σχέση με 1–2 ανθρώπους που ξεχωρίζεις και μπορούν να σε υποστηρίξουν στα επόμενα βήματά σου.

Υπάρχουν σίγουρα άτομα στον επαγγελματικό σου περίγυρο (ή και εκτός) που έχουν εμπειρία και είναι πρόθυμοι να τη μοιραστούν μαζί σου. Βρες τους, προσέγγισέ τους, και βήμα-βήμα ξεκίνα να χτίζεις της σχέση. Δε θα γίνει κάποια μέντοράς σου από την 1η μέρα, θέλει χρόνο και κόπο, όπως όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις. Ξεκίνα λοιπόν με έναν καφέ.

Θυμήσου, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα ή που θα μπορεί να σε καθοδηγήσει για όλα όσα σε απασχολούν. Όπως έχεις φίλες που η κάθε μία σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, έτσι και με τις επαγγελματικές σου σχέσεις, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ο πιο κατάλληλος για να σε φέρνει σε επαφή με επαγγελματίες/εταιρείες που σε ενδιαφέρουν, κι ένας άλλος για να σε συμβουλεύει πώς να διαχειριστείς ένα πιθανώς τοξικό συνάδελφο στη δουλειά.

Βοήθησε μια γυναίκα συνάδελφό σου να ανελιχθεί επαγγελματικά.

Συχνά κάτι πολύ απλό όπως το να μοιραστείς ένα ενδιαφέρον άθρο που διάβασες, μπορεί να βοηθήσει κάποιον άνθρωπο πολύ. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν, και δεν παίρνουν μόνο. Γι’αυτό να σκέφτεσαι πάντα τι μπορείς να δώσεις.

Ένας άλλος τρόπος να βοηθήσεις μια γυναίκα; Αν βρίσκεσαι σε μια επαγγελματική συνάντηση και μία συνάδελφος προσπαθεί να πει κάτι αλλά δεν έχει την ευκαιρία, πες απλά “[Ελένη], ήθελες να προσθέσεις κάποιο σχόλιο;”. Δώσε φωνή στις συναδέλφους σου, ειδικά αν είσαι σε θέση ισχύος. Μαζί είμαστε πιο δυνατές. Όπως λέει και το αρχαίο απόφθεγμα: “Αν θες να προχωρήσεις γρήγορα, προχώρα μόνη σου. Αν θες να πας μακριά, προχωρείστε μαζί.”

Στην περίπτωση της προόδου των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο, μαζί προχωράμε και πιο γρήγορα.

Το 2018 μην στοχεύσεις για τίποτα λιγότερο από τα αστέρια. 🚀🌟

Ακολουθήστε το #FPower

--

--

FPower
FPower
Editor for

Empowering Female Leaders of Greece | #FPower