Sommerstudenter og selvkjørende biler

Ida Sletholt
Fremtind
Published in
3 min readOct 31, 2019

Av 150 søkere til vårt internship-program, var det åtte heldige utvalgte som i sommer jobbet med forskjellige prosjekter i Fremtind. De jobbet med forskjellige problemstillinger innen forsikring og ny teknologi, som f.eks selvkjørende radiobiler, utvikling av en app som kunne logge kjøring, og hvordan man enda enklere kan se og behandle skadeoppgjøret. Vi tok en prat med to av studentene.

Sommerstudentene: Frida(23) og Sigve(22)

Hvilken utdanning har de?

Frida kommer fra Bærum og studerer kybernetikk og robotikk i Trondheim. Hun har begynt på 5. og siste året der nå, og kan fortelle oss at hun har fått fast jobb som utvikler i Fremtind fra neste høst.

Sigve er fra Strømmen, og har studert to år med fysikk og ett år på robotikk. Nå tar han siste semesteret sitt på universitetet i Oslo for å fullføre bacheloren i informatikk.

Sigve forteller om maskinsyn, selvkjørende biler og hvordan tiden i fremtind har vært.

JavaZone, maskinsyn og selvkjørende biler

Oppgaven til Sigve og Frida var å lage noe kult til Java Zone (JavaZone er en årlig utviklerkonferanse i Oslo). Sigve forteller at de brukte tid på å finne på noe, også prøvde de å lage noe kult.

Da krysset vi grensen mellom det fysiske og det digitale. Vi brukte billige kinesiske lekebiler.

Maskinsyn (studien av hvordan et ubemannet system eller en annen form for maskin kan tolke og forstå verden rundt seg ved hjelp av bilder og video) var noe de ønsket å utforske og fant ut at de ville lage noen selvkjørende radiostyrte lekebiler. Da krysset vi grensen mellom det fysiske og det digitale. Vi brukte billige kinesiske lekebiler, loddet oss inn på fjernkontrollene og skrev en del kode for å finne ut hvor de var på bordet og hvordan vi skulle få de til å kjøre dit vi ville, men det var litt vanskelig viste det seg, sier Sigve.

Videre kan Sigve fortelle at problemet var at det ikke ble nøyaktig nok, og at bilene ble litt vanskelig å få styrt. Begrensninger i tid og i tillegg tidkrevende koding i Python, resulterte i at det ikke ble noen selvkjørende biler, men et bilspill til slutt.

Frie tøyler i Fremtind

Det var veldig gøy i perioden vi var her, forteller Frida, det var mye frihet. Det var ingen begrensinger hvis vi hadde lyst til å gjøre noe, kjøpe noe, eller prøve noe nytt. Vi fikk de midlene og det utstyret vi trengte for kunne teste nye ting.

Studentene likte seg også veldig godt på Bitraf(makerspace i oslo, https://bitraf.no/ ) hvor de fikk lagd kretskort og brukt CNC-maskiner(maskiner som ved hjelp av en datamaskin kan lage mange like og komplekse deler i metall eller andre materialer) og annet utstyr til prosjektet sitt.

Når du er i utdanning, så må du gripe alle muligheter du klarer og søke på alle stillinger som dukker opp, det er der mulighetene finnes.

Studentenes tips

Du lærer så mye mer av å ha en jobb der du utvikler noe, kontra å ha en skoleoppgave, sier studentene. Når du er i utdanning, så må du gripe alle muligheter du klarer og søke på alle stillinger som dukker opp, det er der mulighetene finnes.

Kunne internship være noe for deg?

Vi søker for tiden interaksjonsdesignere og utviklere til Summer Internship 2020. Som sommerstudent hos oss vil du være med på spennende initiativer der du får brukt kompetansen din. Du vil jobbe i et tverrfaglig team (teamleder, systemeier, designer, utviklere og testere) som kan levere på hele verdikjeden.

Har du spørsmål ta kontakt med Ida Huse på e-post: ida.huse@fremtind.no eller Erlend Tunheim på e-post: erlend.tunheim@fremtind.no

--

--