Hoe een uitzendorganisatie groeit: efficiëntie en focus

Freshheads
Aug 24 · 4 min read

Ben je actief als uitzender, dan weet je: verandering is nodig om overeind te blijven. Roel Tuerlings, Digitaal Strateeg bij Freshheads en specialist in flexbranche, bespreekt de twee dingen die noodzakelijk zijn als je de weg wil vrijmaken voor groei.

De uitdagingen in de flexbranche zijn flink. Niet alleen is er een enorme schaarste aan flexwerkers, maar de marges staan ook nog eens onder druk. “Uitzenders schieten zichzelf in de voet; allemaal bieden ze zo aantrekkelijk mogelijke tarieven in de hoop dat opdrachtgevers voor hen kiezen”, aldus Roel Tuerlings, als digitaal strateeg betrokken bij o.a. YoungOnes en Wiertz Direct. “Zo onnodig. Ik geloof dat elke uitzendorganisatie een eigen, onderscheidende waarde heeft, waardoor zowel flexwerkers als opdrachtgevers bewust voor hen kiezen. Concurreren op prijs is dan verleden tijd.”

Roel Tuerlings — digitaal strateeg en designer van YoungOnes

Maar hoe ontdek of creëer je die onderscheidende waarde dan? En misschien nog wel belangrijker: hoe doorbreek je op korte termijn die negatieve spiraal van lage marges? Roel: “Een uitzendorganisatie moet twee dingen doen om het tij te keren: efficiënter werken én meer focus aanbrengen. En digitaliseren is de manier dit voor elkaar te krijgen.”

1. Efficiënter werken

Het YoungOnes-platform

Met digitaliseren draaien uitzendorganisaties vrij eenvoudig meer volume. En dat is precies wat nodig is als je ondanks de lage marges toch een goede omzet wil halen. “Het is zo zonde als je veel energie steekt in een proces waar je als mens weinig toevoegt of waar je weinig aan verdient, zoals bij handjesklussen. Digitaliseren is een absolute vereiste als je de uitdagingen in de branche wil overwinnen. Het is alleen wel belangrijk dit aan te pakken op een manier die bij jouw organisatie past.”

2. Meer focus

Roel ziet drie manieren waarop uitzendbureaus zich kunnen onderscheiden.

  1. Je wordt dé specialist in een bepaalde regio, branche of rol
  2. Je wordt de uitzender met de grootste database aan kandidaten of het grootste/mooiste aanbod aan klussen
  3. Je wordt de uitzender met de beste dienstverlening, zodat je meer gemak en snelheid biedt

Als je eenmaal een unieke positie hebt verworven, is het een no-brainer om voor jou te kiezen. Roel: “Mensen kiezen jou dan omdat jij hen meer waarde biedt ten opzichte van andere uitzenders. Prijs is dan ondergeschikt. Vergelijk het met Swapfiets: waarom kiezen studenten massaal voor zo’n relatief dure fiets? Omdat het hen gemak biedt om altijd een werkende fiets te hebben.”

Waar beginnen?

Waar sta jij nu met digitaliseren en hoe pak je het vanaf dat punt écht goed aan? Wat zijn jouw next steps? Ga met ons op zoek naar jouw unieke, digitale kansen, en kom tot een succesvolle digitale dienst die zorgt voor groei!

Freshheads - discover digital opportunities

Wij versnellen digitale innovatie.

Freshheads - discover digital opportunities

Wij versnellen digitale innovatie. Samen met de tofste klanten zoeken, ontdekken en grijpen we kansen. Het resultaat? Indrukwekkende digitale oplossingen die echt waarde toevoegen.

Freshheads

Written by

Samen met de tofste klanten ontdekken en grijpen we kansen. Het resultaat? Indrukwekkende digitale oplossingen die echt waarde toevoegen. www.freshheads.com

Freshheads - discover digital opportunities

Wij versnellen digitale innovatie. Samen met de tofste klanten zoeken, ontdekken en grijpen we kansen. Het resultaat? Indrukwekkende digitale oplossingen die echt waarde toevoegen.