Vijf goede redenen om met Freshheads samen te werken

Freshheads
Freshheads - discover digital opportunities
5 min readAug 20, 2018

--

Eerder deze maand was het zover: we lanceerden onze nieuwe positionering en website! En nu hoor ik je denken: Leuk, Withagen, zo’n nieuwe positionering. Maar waarom zou ik nu precies met Freshheads moeten samenwerken? Hieronder overtuig ik je met vijf goede redenen.

1. Eén team, één missie

Samen met jou, onze klant, vormen we één team met één missie. Daardoor zijn we direct betrokken bij je ambities en doelstellingen, en spelen we flexibel in op behoeften gedurende het hele traject — van strategie en concept tot realisatie en opschalen.

Neem het innovatieteam van Interpolis + Freshheads. Elke week werken we met een team van Interpolis samen op locatie, en doen we onderzoek naar klantbehoeften, toetsen we nieuwe ideeën bij eindgebruikers en werken we continu samen aan nieuwe ideeën en oplossingen. Dat leverde onder meer de SlimThuis-app op.

“De aanpak van Freshheads sluit goed aan bij onze werkwijze. Samen trekken we op als één team. Het is bijzonder om te merken hoe betrokken deze ontwerpers en ontwikkelaars zijn bij ons doel om mensen te helpen zich veiliger te voelen en schade te voorkomen. Zodat zij zich kunnen focussen op wat écht belangrijk is.”

- Youri van der Avoird (propositiemanager bij Interpolis) in Emerce

2. We kickstarten innovaties en dat vereist lef

Als je als bedrijf relevant wil blijven, moet je continu innoveren. Niet innoveren om te innoveren, maar iets nieuws ontwikkelen omdat je ziet dat bedrijven die niet continu innoveren op termijn geen bestaansrecht hebben. Wij helpen je innovatie te versnellen. We valideren, schaven bij, gaan weer terug naar de tekentafel en we onderzoeken of een concept levensvatbaar is. Hebben we een kans ontdekt? Pas dan gaan werken we aan een eindproduct. Is een concept niet rendabel? Dan gaat het de prullenbak in en beginnen we opnieuw.

Is dat slim, deze manier van werken? Als je het vanuit het perspectief van Freshheads bekijkt misschien niet — we zouden het onszelf namelijk veel gemakkelijker maken als we gewoon ontwikkelen wat de klant ons opdraagt. U vraagt, wij draaien. U wil een app, wij maken een app.

Maar je raadt het al: dat is dus niet hoe Freshheads werkt. We kiezen niet voor de weg van de minste weerstand. En dat doen we heel bewust, omdat we écht iets willen veranderen. Voor jou, maar ook vooral voor je klanten of eindgebruikers. En niet in de laatste plaats voor onszelf, want de Heads werken graag aan projecten met impact. Zo dragen we met onze oplossingen echt iets bij aan een probleem of vraag.

En of dat werkt? Wij durven deze vraag inmiddels volmondig met ja te beantwoorden. Overtuig jezelf en lees bijvoorbeeld onze klantcase over de succesvolle corporate startup Roadguard.

3. Niet lullen maar poetsen — we gaan meteen aan de slag

Brainstormen, valideren, bijschaven, toetsen, opnieuw beginnen en weer onderzoeken…Klinkt dat je wat omslachtig in de oren? Toch weten we uit ervaring dat deze werkwijze — zeker op lange termijn — de meest kansrijke weg naar succes is.

Maar ik kan je ook geruststellen. Wij zijn makers en doeners, geen praters. We zijn een bedrijf met een stevige hands-on mentaliteit, en dat betekent dat we meteen voor je aan de slag gaan. Geen lijvige adviezen en duimdikke beleidsstukken, maar bam: actie! Wij weten hoe het voelt om aan het begin te staan van een avontuur. Maar nog belangrijker: wij weten wat er voor nodig is om van een idee een succesvolle onderneming te maken. Ofwel, zoals wij altijd zeggen: GAS EROP!

4. Het maakt ons niet uit hoe je iets maakt, al doe je het van papier maché

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: de ambitie staat bij ons centraal, en niet het middel. Dat is wat deze leus 👆 van mijn compagnon Michiel heel mooi illustreert. We werken met open vizier en dus zonder aannames vooraf: op het gebied van technologie, in het onderzoeken van gebruikersbehoeften en in de mogelijke oplossingen die we samen met onze klanten bedenken.

Eerst maken we je vraag en je ambitie klein. We ontwikkelen een werkend prototype, valideren dit en we scherpen het aan op basis van gebruikersinzichten. We zoeken groei-indicatoren, brengen de technische haalbaarheid in kaart en we inventariseren wat we nodig hebben om jouw platform of dienst te laten vliegen. En dan, als alles goed getest is, rollen we je idee groots uit.

5. Doe het lekker zelf

Het product is gelanceerd, het werkt naar behoren en de eindgebruikers zijn blij. En nog belangrijker: we zien dat wat we samen ontwikkeld hebben, ook daadwerkelijk waarde toevoegt. Er is groei — het is al heel wat als je dat bereikt. De volgende stap? Freshheads trekt zich terug. En daar zijn we eerlijk gezegd best wel uniek in. Je blijft namelijk niet voor eeuwig aan ons vastzitten als leverancier van het product of de dienst, maar je krijgt de touwtjes zelf in handen.

We leren je alles zelf te doen — van marketing tot en met techniek. Dat doen we bijvoorbeeld door je te helpen de juiste mensen te recruiten of op te leiden. Of door je eigen mensen zodanig in te werken, dat ze het product door en door kennen. En wij? Als het aan ons ligt blijven we samen met jou werken aan nieuwe oplossingen en ideeën, en kickstarten we je volgende uitdaging op dezelfde manier. Want dat kickstarten van innovaties — daar worden we erg blij van.

Nieuwsgierig naar hoe zo’n samenwerking met Freshheads er precies uit kan zien? In ons volgende artikel lees je meer over onze unieke werkwijze.

--

--

Freshheads
Freshheads - discover digital opportunities

Samen met de tofste klanten ontdekken en grijpen we kansen. Het resultaat? Indrukwekkende digitale oplossingen die echt waarde toevoegen. www.freshheads.com