2019 için Heyecanla Beklediğimiz En İyi PS4 Oyunları

Gamist
Gamist.co
Published in
7 min readDec 7, 2018
2019 için Heyecanla Beklediğimiz En İyi PS4 Oyunları

2018 yılının artık son ayındayız ve dolu dolu bir yıl geçirdik. Öyle ki 2018'in oyunlar tarihinde bambaşka bir yer edindiğini de söyleyebiliriz. Marvel’s Spider-Man, God of War, Detroit: Become Human ve Red Dead Redemption 2 gibi yılın oyunlarına da aday muhteşem başyapıtlar hayatımıza giriş yapmış oldu. Bundan böyle bu oyunlarla birlikte çıtanın arşa doğru hareketlendiğini söylemek yanlış olmaz sanırım.

Artan beklentilerle birlikte 2019'da da bu oyun fırtınasının başarılı bir şekilde devam etmesi en büyük dileğimiz. Yavaş yavaş da yeni nesil konsollara ihtiyaç doğarken ve göz kırparken, elimizdeki konsolların da artık bütün gücüyle çalışma vakti gelmiş bulunuyor. Sizin için PlayStation 4 için 2019'da yayınlanacak oyunları listeleştirdik. Gelin göz atalım.

Anthem

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2019

Anthem, muhtemelen bu yıl BioWare’in en iddialı olduğu oyunlardan bir tanesi. Ağır zırhlarımız ile birlikte düşmanlarla dolu kocaman bir dünyayı keşfe çıkacağımız oyunda açık dünya büyük bir görsel keyif vaat ediyor. Ancak çok oyunculu yapısı, oyuncuları içten içe tedirgin etmiyor değil. Umarız oyun yapımcıları bir hata yapmazlar ve Anthem, 2019 için büyük keyif aldığımız bir oyun olur.

Babylon’s Fall

Platformlar: PS4, PC | Çıkış Tarihi: 2019

Bayonetta ve Nier: Automata gibi çok başarılı oyunlar ortaya koymuş olan Platinum Games’in iddialı projesi olan Babylon’s Fall’da benzersiz yeteneklere sahip bir şövalye karakterini yönetiyoruz. Fantezi temalı aksiyon oyunu olarak gözüken Babylon’s Fall, tam çıkış tarihi belli olmasa da türün hayranları için 2019'un en çok beklenen oyunları arasında.

Beyond Good And Evil 2

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 2019

Geçen sene E3'te Ubisoft’ın yayınladığı tanıtım videosu ile gördüğümüz Beyond Good & Evil 2 hakkında elimizde çok bilgi yok aslında. Şimdilik bildiğimiz şey oyunda, 2003'de yayınlanmış olan ilk oyundan bir prequel (tanıtım) kısmı olacak ve bir erkek ya da kadın karakter seçerek farklı gezegenleri keşfe çıkacağız.

Control

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 2019

Alan Wake ve Quantum Break gibi oyunların arkasındaki Remedy Entertainment stüdyosunun arkasında olduğu oyun bir hayli merak uyandırıyor. İlk fragmanında, telekinezi kullanarak nesneleri uçurabilen ve kontrol edebilen bir kahraman ile tuhaf bir dünyanın içerisinde olacağız. Bazı doğaüstü olayları gün yüzüne çıkartmakla görevli birisinin rolünü üstleneceğimiz oyunu merakla bekliyoruz.

Cyberpunk 2077

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 2019

The Witcher gibi bir başyapıtın mimarı olan CD Project RED’in kollarını sıvayarak giriştiği bilim-kurgu dünyası Cyberpunk 2077, çok büyük bir deneyim vaat ediyor. Kusursuz bir şekilde piyasaya sürmek isteyen yapımcı şirket’in 2019'da yayınlaması bekleniyor. Night City isimli fütüristik teknolojiye sahip bir şehirde göz alıcı bir görsellik sunacak olan oyuna, şimdiden 2019'da yılın oyunu adaylarından bir tanesi olarak bakılıyor.

The Dark Pictures — Man of Medan

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 2019

Until Dawn’ın 2015'de yarattığı etkiyi devam ettirmesi beklenen oyun, sinematik bir korku oyunu. Güney Pasifik’te dört Amerikalının macerasını yönlendirdiğimiz oyunda vereceğimiz kararlar karakterlerimizin hayatta kalıp, kalmayacaklarını doğrudan etkiliyor. Detroit: Become Human’ın bu yıl sinematik oyunların geleceğini aydınlatan performansından sonra The Dark Pictures — Man of Medan, başarılı bir şekilde hayata geçirilirse etkisi büyük olacaktır.

Days Gone

Platformlar: PS4 | Çıkış Tarihi: 26 Nisan 2019

Post-apokaliptik bir açık dünyada geçen Days Gone, aksiyon-macera-hayatta kalma türlerinin birleşimi olarak göze çarpıyor. Defalarca ertelenen oyunun son olarak 26 Nisan 2019'da çıkacağı duyuruldu. Özellikle motorsikletimizin ön planda olacağı oyundan beklenti bir hayli yüksek. PlayStation 4'e özel olarak çıkacak oyunu heyecanla bekliyoruz.

Death Stranding

Platformlar: PS4 | Çıkış Tarihi: Bilinmiyor

Metal Gear efsanesinin yaratıcısı olan Hideo Kojima’nın Konami’den ayrıldıktan sonraki en büyük yapıtlarından biri olacak olan Death Stranding bir hayli merak uyandırıcı gözüküyor. Başroldeki karakterimize Norman Reedus’un can verdiği oyunda Mads Mikkelsen’da yer alıyor. Bir hayli güçlü bir şekilde PlayStation 4'e özel olarak çıkacak oyunun tam olarak hangi tarihte çıkacağı ise henüz belli değil. 2019'da çıksa ne güzel olur :)

Devil May Cry 5

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 8 Mart 2019

Yıllarca bekledikten sonra tekrar oyuncularla buluşacak olan Devil May Cry, büyük bir heyecanla bekleniyor. Protagonist Nero, Devil May Cry 5'in ana karakteri olacak gibi görünüyor, ama Dante’nin de bir karakter olarak geri dönüşünü göreceğiz. İlk dört oyunun devamı olacak olan oyun 2019'da aksiyon-macera türünü sevenleri mutlu edecek.

Doom Eternal

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 2019

2016'da yeniden hayatımıza giren Doom’un devam oyunu olacak olan Doom Eternal, önceki oyundaki başarısını devam ettirmek için iddialı. Yeni oyunun daha zorlayıcı ve karakterimizin de daha güçlü olacağı paylaşılan bilgiler arasında.

Dying Light 2

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 2019

Post-apokaliptik bir dünyada hayatta kalmaya çalışacağımız ilk oyun bir hayli beğenilmiş ve övgüler almıştı. Özellikle yapabildiğimiz parkur koşuları ve çatılardan çatılara atlayarak zombilerden kaçabildiğimiz oyun dinamikleri oyuncuların çok hoşuna gitmişti. Yeni oyunda da yapımcı şirket bu özellikleri koruyarak ve hatta geliştirerek bize sunulacağını söylüyor. Merakla ve heyecanla bekliyoruz.

The Elder Scrolls VI

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: Bilinmiyor

Bethesda sonunda Elder Scrolls serisinde bir sonraki oyunu açıkladı. Oyunla ilgili henüz hiç bir şey bilmesek de ikonik bir Dovahkiin müziği eşliğinde dağlık bir bölgenin gösterildiği ufak bir tanıtım videosu yayınlandı. Tam olarak ne zaman çıkacağı belli olmasa da son yıllarda oyun yapımcıları oyunlarını duyurmakta fazla acele etmiyor. En azından 2019'un sonlarına doğru The Elder Scrolls VI’yı görebileceğimizi düşünüyorum. Umarım haklı çıkarım ve çok bekletmezler bizi :)

Ghost of Tsushima

Platformlar: PS4 | Çıkış Tarihi: Bilinmiyor

E3 2018'de gösterilen aksiyon-macera-gizlilik oyunu, samuray teması ile bir hayli ilgi çekici gözüküyor. PlayStation 4'e özel çıkacak olan oyunu merakla bekliyoruz.

The Last Of Us: Part II

Platformlar: PS4 | Çıkış Tarihi: Bilinmiyor

Naughty Dog’u bir sonraki büyük devam oyunu The Last Of Us: Part II, 2016'da duyurulduğu günden bu yana heyecanla bekleniyor. Hala tam çıkış tarihi belli olmasa da 2019'da çıkması halinde yılın oyunlarına aday olacağı kuşkusuz. Umarız ilk oyundaki hikaye anlatımı bu oyunda da başarılı bir şekilde devam eder ve 2019'u da tıpkı 2018 gibi bizim için harika bir yıl haline çevirir.

Metro Exodus

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2019

Eski dostumuz Artyom’un kontrolünü tekrar aldığımız Metro Exodus, Metro serisinin 3. oyunu olacak. Düşük bütçelerle büyük iki oyun çıkartmayı başaran 4A Games, bu sefer büyük bir bütçe ile bakalım neler sağlayacak biz oyunculara.

Resident Evil 2 Remake

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Yayın Tarihi: 29 Ocak 2019

Resident Evil 2 Remake, aynı adı taşıyan 1998 hayatta kalma-korku oyununu tekrar hayata döndüren bir proje olacak. Birebir değil geliştirmeler ve eklemeler ile karşımıza çıkacak Resident Evil 2 Remake, 2019'un iddialı yapımlarından bir tanesi.

Sea of Solitude

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 2019

Bağımsız yapımlara destek veren EA Originals programının desteği ile çıkacak olan oyun farklı grafik yapısı ve ilgi çekici hikayesi ile ilk tanıtıldığı günden bu yana oyun severlerin istek listesinde. 2019'da çıkacağını bildiğimiz oyun bakalım bizlere neler sunacak?

Sekiro: Shadows Die Twice

Platformlar: PS4, Xbox One, PC (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 22 Mart 2019

Dark Souls ve Bloodborne gibi oyunların arkasındaki From Software’den gelecek olan aksiyon macera oyunu büyük bir merakla bekleniyor. Dark Souls’un karanlık ve zorlu dünyasını doğu kültürüne taşıyan oyun acaba bu sefer sinirlerimizi ne kadar zorlayacak?

Skull & Bones

Platformlar: PS4, Xbox One, PC | Çıkış Tarihi: 2019

Ubisoft’un projesi olan Skull & Bones, Hint Okyanusu’na yelken açıyor. Oyun tek ve çok oyunculu seçeneklere sahip olacak ve deniz savaşı etrafında merkezlenecek bir korsan oyunu.

Tom Clancy’s The Division 2

Platformlar: PC, PS4, Xbox One | Çıkış Tarihi: 18 Mart 2019

İlk oyunun doğrudan devamı olarak ilerleyecek olan açık dünya nişancı oyunu, bu kez Washington D.C.’de başkente yapılacak saldırıları önlemek ve ABD’nin düşmesini önlemek üzerine kurulu olacak.

Wolfenstein: Youngblood

Platformlar: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch (Beklenen) | Çıkış Tarihi: 2019

Wolfenstein: Youngblood, alternatif bir 1980'lerde Paris’te geçiyor ve Wolfenstein II: The New Colossus’un olaylarını takip ediyor. Nazilerle mücadeleye devam etmek için birlikte çalışan seribaşı kahramanı BJ Blazkowicz’ın ikiz kızlarını canlandıracağız. Oyun solo veya co-op oynanabilecek.
Siz de 2019'da heyecanla beklediğiniz PlayStation 4 oyunlarını yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Gamist.co | Oyun ve Oyuncu Kültürü

--

--

Gamist
Gamist.co

Oyun ve Oyuncu Kültürü; Son Haberler, Etkinlikler, Ürünler, Kampanyalar, Çekilişler, Fırsatlar (PC, PlayStation, Xbox, Nintendo, iOS, Android) https://Gamist.co