2 min read
Next in trending

Taccsra magyar!

programbeszéd #01

Taccsra magyar!

programbeszéd #01


Egyszerűen eljött egy pillanat, amikor valahogy unalmassá kezdett válni az egész. Mindenki ugyanazt írta, ugyanúgy írta, ha valami eredetinek tűnt, akkor amögött vagy sötét célok húzódtak meg, vagy nemes egyszerűséggel lopták egy amatőr oldalról.

Félreértés ne essék, nem az online egészről, csak az online sportújságokról beszélek, mert azt követem annyira, hogy nyugodt szívvel mondhassak ítéletet.

De akár azt is tehetném, hogy sorolom napestig a jelzőket, kezdve valahol ott, hogy pitiáner, slendrián, felelőtlen, bunkó, jobbantuggya, vállalahatatlan, etc, etc, etc.

A taccs.hu nem lehet ilyen, nem mert, azt olyanok akarják csinálni, akik pont az imént citált maintstreamtől undorodtak meg — nem is kicsit.

Szóval a lényeg, hogy lesz hamarosan egy új, teljesen más szemléletű magyarfocis oldal a weben, ahol majd ugyanúgy lehetnek (ez a kulcsszó!) hírek, ahogy lehetnek blogbejegyzések, vagy olyanok, amikre nemes egyszerűséggel rá lehet fogni: kontent.

Nyilván nem lesz teljeskörű, nem fog a mindent becsatornázásra törekedni, mert nem lesz kimondott szerkesztősége, csak valami virtuális, amibe be lehet lépni, amiből ki lehet lépni, amihez kötelességek és felelősségek is társulnak az ottlét alatt. Mert eljátsszuk, hogy vagyunk, ez lesz a létezésünk alapeleme.

Magunknak akarjuk csinálni, de az sem baj, ha a magunknak csinált valamilyen szinten összeér a néhányak (sokak?) által fogyaszthatóval. Abból baj nem lehet. Sőt! — onnan inkább kiterjed a felelősség. Bevállaljuk, hogy bejáratott nickneveket, valódi neveket teszünk magunk mögé, és ha elbukik, akkor oldja meg maga a visszatérését. Olyan nem lehet, hogy valaki azért legyen, mert van, és mert ismerjük. Az még hagyján lenne, hogy pofánköpjük vele az olvasót, mert az olvasót nem ismerjük személyesen, de magunkat is, és őket viszont igen.

Érezni a különbséget? Akarunk valamit, ami nem akar tökéletes lenni, mindezt úgy, hogy mindvégig vállalhatóak maradjunk.

Egy próbát megér. #taccs