Miten parannan myyntiäni?

Jokaisen kuuluu saada myytyä tuotteensa nopeasti ja vaivattomasti sovelluksemme kautta. Se on lähtökohtamme ja päämäärämme. Siitä ei tingitä. Sitä kohden lähdemme yhdessä kulkemaan. Minä näytän tien, sinä kuljet matkan. Eiköhän aloiteta matkanteko. Tähän matkaan kuuluvat niin kuvat, tuotteen esittely, hinta, myytävät tuotteet kuin kommunikaatiokin. Aloitetaan tärkeimmästä.

Kuvat

Kuvat luovat ensivaikutelman ja siksi niiden ottamiseen kannattaa panostaa. Kuvien ottamiseen käy loistavasti tavallinen puhelimen kamera, josta kuvat saa helposti siirrettyä sovellukseen. Selkeät ja valoisat kuvat herättävät eniten kiinnostusta. Kannattaa lisätä useampi kuva myytävästä tuotteesta ja mikäli tuotteessa on yksityiskohtia, kannattaa niistä sisällyttää myös kuva mukaan. Tärkeitä seikkoja kuvissa ovat valaistus, tausta, rajaus ja kuvakulma. Aiemmasta blogistani löytyy enemmän vinkkejä näistä seikoista.

Tuotteen esittely

Kuvaukseen ei onneksi tarvitse runoja alkaa rustaamaan myynnin parantamiseksi ;) Kokemuksemme on osoittanut, että tuotteet, joilla on selkeä ja totuudenmukainen kuvaus takaavat myynnin sujuvuuden myös jatkossa. Esimerkiksi, kannattaa mainita mikäli tuotteen koko on suurempaa kuin vaatteessa oleva koko antaa ymmärtää. Tai jos tuotteessa on paikattu reikä tai tahra, joka ei pesussa lähde yms. niin niistä kannattaa mainita. Ostaja kyllä huomaa tämän ja tämä voi sitten vaikuttaa saamaasi arvosteluun ja näin ollen vaikuttaa omaan myyntiisi jatkossa. Totuudenmukaisuus siis kannattaa.

Kun valitset kategorioita tuotteellesi, kannattaa varmistaa, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin myymääsi tuotetta. Tämä tuntuu itsestäänselvyydeltä, mutta voi vaikuttaa myyntiisi todella paljon. Tällä varmistat sen, että tuotteesi löytyy mahdollisimman hyvin sitä etsittäessä. Osa vaatteista voi sopia useampaankin kategoriaan, esimerkiksi mekko, jota myyt voi olla sekä kesämekko että lyhythihainen mekko, joten kannattaa miettiä kumpi kategoria tuo tuotteesi esiin paremmin.

Hinta

Viimeaikoina on saanut lukea useita blogikirjoituksia käytettyjen vaatteiden hinnoista ja kuinka tuntuu, että ihmiset haluavat myydä kyseiset vaatteet melkein samaan hintaan, kuin ne uusina maksoivat. Ihan ymmärrettävää, että tuotteesta haluaa saada mahdollisimman hyvän hinnan, mutta käytetystä vaatteesta ei saa käyttämätöntä. Hinta vaikuttaa myös selvästi tuotteen myytävyyteen. Tarkasta siis missä kunnossa tuotteesi on (uudenveroinen, hyvässä kunnossa yms.) ja huomioi tämä kun asetat tuotteellesi hintaa. Hyvänä vinkkinä voi pitää sitä, että olisitko sinä valmis maksamaan samasta tuotteesta kyseistä hintaa, mikäli sitä joku muu myisi.

Myytävät tuotteet

Voit laittaa myyntiin vaatteita, kenkiä, päähineitä, koruja, hanskoja, kaulaliinoja, hiuskoristeita ja vöitä niin vauvoille kuin lapsillekin aina 12 ikävuoteen asti. Myyntiin voit laittaa niin uusia, käytettyjä kuin itse tehtyjäkin vaatteita. Parhaiten myyvät tuotteet, jotka ovat vielä hyvässä kunnossa. Kannattaakin siis miettiä, että onko hyvä ajatus yrittää myydä niitä kaapin perällä olevia kuluneita ja hieman rähjäisiä vaatteita, sillä ne eivät suurella todennäköisyydelle mene kaupaksi. Tässäkin kannattaa miettiä, että olisitko itse halukas ostamaan samassa kunnossa olevia vaatteita joltain toiselta.

Kommunikoiminen ostajaehdokkaiden kanssa

Tätä osiota kannattaa pitää silmällä ja vastailla kyselijöille ja kommentoijille :) Näin pääset antamaan lisätietoa tuotteesta mahdollisille ostajaehdokkaille. Saat kommenteista ilmoituksen mikäli olet ilmoitukset sallinut.

Huiput ja alennetut tuotteet

Yksi vinkki on yrittää saada omia tuotteita “huippujen” tuotteiden joukkoon. Nämä ovat Ninolaisten käsin valitsemia tuotteita, jotka näytetään huippujen tuotteiden osiossa. Pienenä vinkkinä voin sanoa, että yleensä vaatteet, jotka listalle pääsevät, omaavat selkeät ja silmää miellyttävät kuvat ja vaatteiden yleisilme on siisti. Kannattaa siis hieman panostaa kuvien ottoon, mikäli tälle osiolle haluaa :)

Jos tuntuu, että tuotteen haluaisi myydä nopeammin, niin kannattaa kokeilla tuotteen siirtämistä “alennukset” osioon. Tämä onnistuu alentamalla tuotteen hintaa 20% tai enemmän yhdellä kertaa. Pääset muokkaamaan tuotteen tietoja tuotteen kuvan alapuolella oikealla olevasta kolmesta pisteestä (kommenttikentän yläpuolella). Muokkaa viimeisessä kohdassa hintaa ainakin tuon 20% alemmas ja tadaa tuotteesi tulee näkymään alennukset osiossa muille käyttäjille.

Ei sitten muuta kuin parantamaan omaa myyntitulosta!

With love,

Ulla ❤