BliX-EM-Ball, Swissballtraining!

Nieuw in Colmschate is deze uitdagende en veilige training op een skippybal zonder handvat. Iedereen kan werken aan zijn conditie, kracht, souplesse, coördinatie en stabiliteit. Maar het is vooral leuk! Juist de funfactor was voor het team van Verbindingscentrum De Fontein in Colmschate een reden om Swissball in het programma op te nemen. Deelnemers zijn enthousiast… en blijven graag meedoen!

De ervaren en gespecialiseerde trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Zij vertellen ook waar de oefeningen voor dienen. Het is geschikt voor jong en oud, niet-sporters, mensen met een beperking maar ook bij rug-, bekken- en schouderproblemen. Voor senioren is er minder valrisico. Bij COPD-patiënten wordt door het bouncen (“wippen”) ook de ademhaling extra gestimuleerd.

Bewegen is cruciaal voor je gezondheid
Swissball is onderdeel van een uitgebreid programma. “Wij ondersteunen in de wijk het GG- project. Het is belangrijk dat mensen zelf in beweging komen. Bewegen en daaraan gekoppeld gezondheid is één van onze speerpunten!” Zo vertelt Christina Lintsen van De Fontein. “Juist door de korte lijnen binnen De Fontein tussen het sociaal team, de betrokken vrijwilligers, de ketenpartners kunnen wij bewoners die actief willen bewegen op weg helpen.”

Naar volgend artikel