Radu Ghelmez
Jan 19, 2018 · 3 min read

USR, nu e inca prea tarziu sa identificati un bun potential prim ministru si sa ni-l propuneti ca sa ne para rau dupa el. Viorica e vremelnica, o sa plece acasa maine sau peste o luna si o sa va treziti iar ca nu aveti nimic de oferit, doar explicatii si teorii.

inteleg pe undeva de ce va e greu, luptele intestine nu s-au terminat, organizatia e in plina crestere, constructie si transformare, iar un shadow prim ministru, oricine ar fi, ar capata mai multa putere informala in partid decat sunteti, fiecare dintre voi, dispusi sa cedati. Normal ca orice userist care crede ca are el insusi o sansa marunta sa fie propus o sa fie natural tentat sa intarzie procesul pana cand i se inmultesc atuurile, dar timpul trece prea repede si va va costa prea mult.

si va propun si o iesire din impas. Daca nu puteti nominaliza un candidat din cauza ca va e teama sa nu redeschideti razboaie civile, nominalizati trei. Sau cinci. Faceti cinci propuneri exceptionale patriei si ziceti-ne asa: “uite, frati romani, ne-ati dat 8% si nu putem sa punem premier, dar, daca ati fi avut mai multa incredere in noi, azi l-ati fi avut sef pe unul dintre oamenii astia. Ce ziceti? Care va place mai mult? E oferta noastra de lideri politici ceea ce cautati voi sau ati prefera pe cineva mai priceput la armata sau la calculatoare sau la banci sau poate pe cineva care a scris o carte despre ceva pe care o citesc si strainii?”

iesiti din cutia actiunilor politice gatite dupa retete traditionale pentru ca doar asa veti supravietui la ce va sa vie. Mergeti prin ONG-uri, luati-le la puricat in special pe cele care se ocupa de asistenta sociala si gasiti acolo niste oameni extraordinari care au reusit sa puna pe picioare din nimic organizatii care chiar ajuta oamenii sarmani, batranii, copii, femeile napastuite. Mergeti in IT si gasiti cei mai de succes antreprenori, oameni care au construit firme competitive international din talent si munca. Mergeti la corporatii si vorbiti cu senior managementul lor, vedeti cine pe acolo s-a saturat si vrea sa isi puna experienta uriasa in serviciul patriei. Scotociti pe la Nato si pe la UE prin personalul nostru diplomatic si militar si o sa vedeti ce romani senzationali o sa gasiti acolo, integrati in Europa si care, basca, stiu si pe ce continent e Iranul. Mergeti la Facultatea de Drept si gasiti-l pe profesorul ala tanar dupa care mor toate studentele si in inima caruia inca mai arde pasiunea profesionala. As putea continua o zi intreaga tot asa…

Romania are nu unul, nu cinci, are mii si mii de romani cu care s-ar mandri orice tara din lume sa le fie premier. Gasiti-i! Aduceti-i in fata! Aratati-ne ca meritam si putem mai mult.

daca strategia voastra e sa intre lume cat mai multa la baza ca sa va impinga pe voi, cei din varf, mai in varf, va asigur ca e o strategie proasta. N-aveti timp de asa ceva. In momentul asta al dezvoltarii voastre organizationale, tre sa aduceti oameni la varf ca sa cresteti baza, nu invers.

criza pesedista e o oportunitate extraordinara pe care voi o gestionati ca si cand ar fi o tragedie inevitabila in care sunteti si voi ca si noi victime fara sanse sau mijloace.

va cred ca vreti sa schimbati Romania in bine. Incepeti cu modul in care faceti voi insiva politica si restul o sa vina de la sine.

iesiti din cutie! dati-ne speranta! aratati-ne cine am putea fi! umpleti locul gol! acum e momentul!

ghelme looking for trouble

romanian politics and other

  Radu Ghelmez

  Written by

  ghelme looking for trouble

  romanian politics and other

  Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
  Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
  Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade