Podcast#1 Girişimciye Dönüş’ün Hikayesi

Baran Gürcan
Girişimciye Dönüş
2 min readMay 28, 2020

Girişimciye Dönüş’ün girişimci adaylarına neler sunduğunu anlattığımız podcast bölümlerinden derlemeler yapacak olduğumuz yeni medium yazı serimize hoş geldin!

Bu seride iş fikrini gerçek bir girişime dönüştürmek için ihtiyaç duyacağın adımların çözümlerine nasıl ulaşabileceğini öğreneceksin. Eğer hazırsan, ilk bölümden önemli kesitlerle başlayalım.

Girişimciye Dönüş, 13 adımda ihtiyaç ve problem aşamasından başlayarak, yatırımcı sunumuna kadar seni ve girişimini hazırlayan; lean startup, design thinking, customer validation metotlarını benimsediğimiz araçlarla uygulamalı şekilde öğretime destek sağlıyor ve bünyesinde bulunan videolarla bilgi edinirken girişimcilik yolculuğunda başarıyla ilerleyebileceğin online girişim kurma platformudur.

Birçok online eğitim platformunda eğitim videoları olur, pdf dokümanları ile öğrendiklerini test edebileceğin bir deneyim sunulur, ama sadece video izlemek, bir ilham konuşması izlemek seni girişimciye dönüştürmez. Sana farklı bakış açıları kazandırır, vizyonunu genişletir, heyecanlandırır ama “Ne yapacağım?” dediğinde sana yol gösterecek araçlara ihtiyaç duyarsın. Girişimciye Dönüş olarak tam da bu noktada sana sadece videolar izletmek yerine, seni anlık olarak ve doğru yerde doğru araçlara yönlendirerek “ ne yapacağını” gösteriyoruz. Yani adım adım girişimini kurmanı sağlıyoruz.☺

Öncelikle Girişimciye Dönüş’ ün nasıl bir fikir sonucu ortaya çıktığından bahsedelim. Gözlemlerimiz sonucu insanların aklındaki en önemli iki soruyu belirledik:

Fikrim yok, nasıl fikir bulabilirim?

Fikrim var, şimdi ne yapacağım?

Bu noktada insanlara araçlar ve eğitimler ile bir yol haritası gösterenlerden olmak istedik. En başta problemi doğruladığınız, sonra onun üzerine anlamlandırma yaptığınız, fikrinizi geliştirdiğiniz veya bulduğunuz, sonra fikrinizin MVP’ sini yapıp test ettiğiniz ve bu testten sonra edindiğiniz iç görülerle yatırımcı sunumuna kadar sana rehberlik ediyoruz.

Platformdaki 13 adım herkes için uygun mu? İleri seviye girişimciler de bu platformdan yararlanabiliyor mu?

Girişimciye Dönü erken aşama girişimler için çok iyi bir çözüm. Fikirler daha henüz aklınızda oturmamışken, platformumuz sayesinde fikrinizi şekillendirebilir ve onu hayata geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra hali hazırda kurulmuş, büyüme aşamasına gelmiş girişimlerde de yeni bir özellik keşfetme aşamasında yardımcı oluyor. (Ayrıca kurumlarda ise büyüyen girişimcilik ekosisteminde kişilerin hayallerindeki iş fikrini istifa etmeden platformda denemelerini sağlıyoruz. ☺)

İnsanlar adımları uçtan uca bağlayamayabilir, bu anlamda bir destek sunuyor musunuz?

Online çalışmalarda kişilerin öz motivasyonunu kaybedebileceğini gözlemledik. Bu noktada profesyonel bir dokunuş istiyorlar. Biz de bu dokunuşu mentor havuzumuzla çözüyoruz. Kişinin ihtiyacı olanları; mentorlarla, onu tetikleyen mesajlarla, bildirimlerle canlı tutmaya çalışıyoruz. Ve tabii kullanıcıların ihtiyacı varsa birebir mentorluklar da sunuyoruz.

Var olan en kısa sürede, maksimum verim almak istiyoruz, ve bu yüzden mentorlar görüşmelere sizin bütün çalışma geçmişinizi önceden görerek hazırlıklı geliyorlar.

Platformu kimler kullanıyor?

Girişimciye Dönüş kullanıcı kitlesinin yelpazesinde;

Üniversite öğrencileri

Bireysel kullanıcılar

Kurumlar

Girişim Toplulukları bulunuyor.

Eğer sen de aklımda iş fikrim var ve bunu gerçek bir girişime dönüştürmek istiyorum diyorsan, hemen Girişimciye Dönüş’ü ziyaret edebilir, bizimle temasa geçebilirsin.

Ayrıca Medium, Instagram ve Linkedin sosyal medya hesaplarımızı da takibe alarak gelişmelerden haberdar olabilirsin.

--

--

Baran Gürcan
Girişimciye Dönüş

👾CMO @Girişimciye Dönüş - 🚀 Country Manager@GOOINN - 🥅 Founder @kalebende - 📨 baran@gooinn.co