Optimaliseer jouw LinkedIn Kracht: Van Profiel naar Kansen in Product Management Succes!

Varun Choudhary
Global Startup Corner
6 min readDec 15, 2023

Ik heb mijn kansen gekregen via LinkedIn, en ik kan je helpen jouw volgende kans te vinden via LinkedIn.

Mensen begrijpen LinkedIn vaak verkeerd. Ze proberen B2B-leads en/of werk te krijgen via het platform, maar het werkt niet altijd.

Ze begrijpen waar, maar missen het hoe. En dat is wat ik hier probeer te vereenvoudigen.

LinkedIn is het meest geweldige platform om banen te vinden, contact te leggen met experts in de branche, op de hoogte te blijven van wat er nieuw is in de branche, en nog veel meer.

Het vinden van de juiste baan via #LinkedIn is geen magisch proces en het kost tijd en moeite om de beste kansen voor jezelf te krijgen.

De eerste stap is om je LinkedIn-profiel compleet te maken:

Een volledig LinkedIn-profiel is het eerste teken van het presenteren van jezelf als een oprechte professional. Wanneer een HR-manager zoveel profielen tegenkomt, helpt dit je opvallen als een meer toegewijde bron. Iemand die zijn professionele leven serieus neemt.

Er zijn verschillende delen van je LinkedIn-profiel waar je op moet letten.

1. Tagline (Kopregel):

Dit is inderdaad het belangrijkste deel van je LinkedIn-profiel. Vaak zie je mensen hun functietitel in de kopregel gebruiken. Is dat nuttig? Ik denk van niet.

Wat zou je meer willen?

- Starter

- Op zoek naar werk

- Leeg

- Een marketingprofessional die op zoek is naar kansen in startups en het MKB als digitale merkspecialist

Zie je het verschil dat een kopregel kan maken? Jouw kopregel moet weerspiegelen wat je voor hen kunt doen, het maakt hun taak gemakkelijker.

Hier is hoe mijn kopregel eruitziet en enkele kopregels die ik persoonlijk erg leuk vind.

2. Profielfoto:

Je profielfoto voegt een gezicht toe aan je profiel. Mensen die je profiel bezoeken of die je profiel tegenkomen via opmerkingen en tags.

Het maakt het gemakkelijker om te begrijpen met wie ze communiceren. Het is belangrijk dat je profielfoto een duidelijke, professionele close-up laat zien en niet zomaar een willekeurige selfie of een foto van een afstand. Je gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn in het cirkelvormige gebied.

Hier zijn enkele voorbeelden:

3. Omslagfoto:

De omslagfoto is een geweldig stukje onroerend goed om jezelf te presenteren. Je kunt deze ruimte gebruiken om je merk, ervaring, evenement of levensmotto te laten zien.

Ik gebruik het zelf om te laten zien wat ik doe.

Hier zijn een paar voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen [Je kunt altijd Canva gebruiken om in minder dan 1 minuut een omslagfoto te krijgen].

4. Profielsamenvatting:

De profielsamenvatting is jouw speelplaats om jouw verhaal te delen. Mensen gebruiken deze ruimte vaak niet effectief; ze typen veel dingen die al in hun werkervaring staan vermeld. Gebruik deze ruimte liever om te laten zien wat voor persoon je bent. Dit helpt de bezoeker (HR/werkgevers) om jou als persoon te begrijpen.

Hier zijn een paar voorbeelden waar je naar kunt verwijzen:

5. Media/Links:

Gebruik deze ruimte om je onderzoeksrapporten, website, blogs, cv, enz. te laten zien. Het opnemen van links toont mooie kleine miniaturen zoals hieronder en helpt je bezoeker om te klikken.

6. Ervaring:

Inclusief alle banen, stages, vrijwilligerservaringen die je tot nu toe hebt gehad en beschrijf op een mooie manier wat je hebt geleerd van de ervaring in de functiebeschrijving.

Hier is een voorbeeld:

Ik blijf meer toevoegen aan de lijst als een complete richtlijn; voor nu zou dit behoorlijk nuttig zijn.

7. Profiel-URL:

Vaak genegeerd maar kan echt van pas komen bij het delen van je profiel met anderen.

Een vriendelijke URL helpt om je profielen gemakkelijker te delen en geeft ook aan dat je je LinkedIn-profiel serieus neemt, net zoals je dat doet met je Instagram-handle.

Het idee is om je handvat universeel te houden. Bijvoorbeeld, ik ben overal “CODERVJ”. Of het nu Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Medium is, en ik heb ook codervj.com, YAY!!

Dus als iemand CODERVJ kent, kunnen ze me overal gemakkelijk vinden. Codervj vertegenwoordigt Varun Choudhary universeel.

8. Laat je aanwezigheid op LinkedIn bekend worden:

Veel mensen vinden het moeilijk om nuttige inhoud op LinkedIn te plaatsen omdat ze bang zijn dat het de moeite niet waard is, en als gevolg daarvan blijven ze alleen maar browsen en doen ze niets.

Dat zou je niet moeten doen. Als je zelf geen inhoud kunt produceren, kun je altijd deelnemen aan de posts van anderen. Reageer op de berichten van brancheleiders, potentiële werkgevers en senioren in de branche.

Herinner je je dat ik zei dat de kopregel het belangrijkste deel van je profiel is? Hier is hoe het zijn magische krachten toont.

Elke keer dat je een opmerking achterlaat op iemands bericht, wordt je naam samen met de kopregel weergegeven. Een aantrekkelijke kopregel zal mensen laten klikken.

Het is heel belangrijk dat jouw opmerkingen zinvol zijn. Ja, ik ben het ermee eens, een leuke deelname zal geen aandacht trekken. Als je wilt dat mensen jouw opmerking en kopregel zien, en als gevolg daarvan op jouw profiel klikken, zorg er dan voor dat je gedetailleerde opmerkingen schrijft.

Hier is een voorbeeld van een opmerking die ik onlangs heb gemaakt:

Je hebt het opgemerkt omdat ik een gedetailleerde opmerking schreef; mensen vonden de opmerking leuk en het kwam onder de aandacht van velen die toen mijn profiel bezochten.

9. Benader mensen:

Ik zou niet direct aanraden om mensen te spammen met een verzoek om werk; geloof me, mensen houden daar niet zo van. Bovendien laat het je er wanhopig uitzien.

Interacteer met berichten -> leg verbindingen vast -> stuur een verbindingsverzoek met een aangepast bericht -> voer een gesprek over wat ze doen en hoe ze het doen, of bespreek hun recente bericht en wanneer ze vragen naar jezelf, vermeld dan dat je op zoek bent naar werk.

Zoals ik eerder al zei, kost dit tijd en er is veel meer te bespreken, wat ik in de loop van de tijd zal blijven bewerken.

Je kunt ook mijn blog en LinkedIn volgen om updates te krijgen over dit onderwerp en andere hacks, richtlijnen en meer met betrekking tot sociale media en marketing.

Geweldige mensen van wie ik de profielen heb gebruikt als referentie om dit artikel compleet te maken:

— -

Tips voor een verbeterde LinkedIn-aanwezigheid: Actiepunten:

1. Regelmatig delen van waardevolle inhoud:

- Plaats regelmatig updates, artikelen of delen van anderen die relevant zijn voor jouw vakgebied.

- Voorbeeld: Deel een interessant artikel over de nieuwste trends in productmanagement.

2. Bouw relaties op door deel te nemen aan discussies:

- Reageer op berichten van anderen met zinvolle opmerkingen en inzichten.

- Voorbeeld: Reageer op een post van een branche-expert met een goed doordachte opmerking.

3. Publiceer eigen content:

- Schrijf en deel artikelen die jouw expertise en inzichten in productmanagement benadrukken.

- Voorbeeld: Publiceer een artikel over effectieve productlanceringen.

4. Optimaliseer je LinkedIn-profiel voor zoekopdrachten:

- Gebruik relevante trefwoorden in je profiel die vaak worden gezocht in jouw branche.

- Voorbeeld: Als je productmanagement doet, voeg dan specifieke termen zoals “productstrategie” en “productontwikkeling” toe.

Case studies:

1. Verhoogde zichtbaarheid door consistent delen:

- Case: Door regelmatig relevante inhoud te delen, zag een professional in productmanagement een toename van 30% in profielweergaven in drie maanden.

2. Netwerkuitbreiding door deelname aan discussies:

- Case: Een productmanager bouwde waardevolle relaties op met brancheleiders door actief deel te nemen aan discussies, wat leidde tot nieuwe carrièremogelijkheden.

3. Inhoud die leidde tot directe kansen:

- Case: Een productmanager publiceerde een artikel over innovatieve productstrategieën, wat direct leidde tot uitnodigingen voor sprekers op branche-evenementen.

Implementeer deze tips en actiepunten om je LinkedIn-presence te verbeteren en je kansen op carrièregroei te vergroten.

Originally published at https://www.linkedin.com.

--

--