Μάθε πώς η Εβίτα Χατζησταύρου, στέλεχος διεθνούς προώθησης (marketing) μπορεί να “φωτίσει” τα όνειρα σου σε 3 λεπτά!

Συνέντευξη στον Antonis Spyridakis
Μετάφραση: Μαρία Πισκιούλη

1. Γεια σου Εβίτα! Χαίρομαι που σε καλωσορίζω στο GR Millennial Makers! Πες μας λίγα λόγια για σένα και το επαγγελματικό σου υπόβαθρο.

Γεια σου Αντώνη, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση σου να συμμετέχω στους GR Millenial Makers. Ονομάζομαι Εβίτα Χατζησταύρου, είμαι 31 χρονών και εργάζομαι ως στέλεχος διεθνούς προώθησης σε μια πολύ γνωστή εταιρεία καλλυντικών στην Ελλάδα.

2. Πολλοί νέοι στην Ελλάδα έχουν χάσει την αυτοπεποίθηση τους εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης στη χώρα. Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες σημαντικές συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα;

Άλλαξα πολλά επαγγέλματα λόγω της οικονομικής κρίσης και ξέρω καλά πόσο δύσκολο είναι να στέλνεις βιογραφικά κάθε μέρα! Έστελνα περίπου 20 βιογραφικά κάθε μέρα και χρησιμοποιούσα το LinkedIn και γραφεία ανθρώπινου δυναμικού για να βρω δουλειά! Η ελπίδα είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που πρέπει να έχει κανείς πριν πάει σε μια συνέντευξη. Το μυστικό είναι να πιστεύεις στο εαυτό σου!

3. Οι νέοι ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πως μπορούν να χτίσουν στο LinkedIn μια ψηφιακή παρουσία που θα ξεχωρίσει;

Το χτίσιμο επαγγελματικής ταυτότητας είναι η πιο σημαντική στρατηγική στο LinkedIn! Να γράφετε πάντα αληθινά γεγονότα και να χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις για κάθε project, χόμπι, πρακτική ή επάγγελμα που εξασκούσατε! Να πιστεύετε στον εαυτό σας και θα μείνετε έκπληκτοι από το τι μπορούν να κάνουν τα μέσα δικτύωσης για σας! Μια φωτογραφία είναι επίσης χρήσιμη! Μην ξεχνάτε να προσκαλείτε άτομα να διαβάζουν αυτά που ανεβάζετε! Έτσι γνώρισα και τον Αντώνη!

4. Πως μπορεί η εμπειρία σου να ενισχύσει τα όνειρα των νέων;

Χτύπα πάντα όλες τις πόρτες, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να πιστεύεις στον εαυτό σου! Είσαι μοναδικός και αν το πιστέψεις μπορείς να κάνεις τα πάντα στη ζωή σου! Είμαι πολύ αισιόδοξη επειδή από κάθε θέση εργασίας έμαθα πολλά και τώρα γνωρίζω ότι ο δρόμος των ευκαιριών είναι ανοιχτός για μένα!

5. Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας δυο από τα αγαπημένα σου αποφθέγματα; Ποια είναι και γιατί;

· Δεν υπάρχουν όρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου καθώς με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου καλύτερα.

· Μπορώ και θέλω είναι το δεύτερο επειδή με εμπνέει σε κάθε μου προσπάθεια.

Η Εβίτα σε προκαλεί να την γνωρίσεις στο LinkedIn


Δεν θες ποτέ να χάνεις καμμία από τις συνεντεύξεις του@gr_makers ; Κάνε εγγραφή τώρα στο newsletter μας εδώ:http://bit.ly/29ILkED