Μπορεί ο Αρτέμης Κασομούλης Lead Organizer του Athens S.W University να ¨φωτίσει” τα όνειρα σου;

Millennial Makers
Millennial Makers
Published in
4 min readMar 17, 2017
Συνέντευξη στον Antonis Spyridakis

Το Millennial Makers στηρίζει έμπρακτα events που προωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα. Είμαστε περήφανοι Media Sponsors του Athens Startup Weekend University. Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε τον Lead Organizer του event Αρτέμη Κασομούλη. Ο founder μας Αντώνης Σπυριδάκης συνομίλησε μαζί του για το τι πρόκειται να συμβεί στο φετινό event.

Q1. Αρτέμη καλησπέρα, είναι χαρά μας να φιλοξενούμε στο Millennial Makers τον Lead Organizer του Athens S.W University. Πες μας λίγα λόγια για σένα και το background σου.

Καλησπέρα Αντώνη, σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Θέλοντας να παρουσιάσω τον εαυτό μου, ονομάζομαι Αρτέμης Κασομούλης και είμαι ο ένας εκ των δύο Lead Organizers του φετινού Athens Startup Weekend University. Είμαι 22 χρονών και είμαι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. (πρώην Τ.Ε.Ι. Πειραιά) και ευελπιστώ σύντομα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Αν και αυτές αφορούν τον κλάδο των μηχανικών, οι δραστηριότητες μου διαφέρουν αρκετά και επικεντρώνονται σε πιο οικονομικούς τομείς, όπως το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις. Από την πρώτη στιγμή που ολοκλήρωσα τη βασική μου εκπαίδευση, παράλληλα με τη σχολή, ξεκίνησα να εργάζομαι και να ασχολούμαι με διάφορες εθελοντικές δράσεις και οργανισμούς που θεωρούσα πως μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση κάποιου κοινωνικού προβλήματος. Έτσι προέκυψε η συμμετοχή μου στη διημερίδα καριέρας Job Fair Athens και το φοιτητικό σύλλογο επιχειρηματικότητας ThinkBiz.

Q2. Τo φετινό Athens S.W University θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Θα μπορούσες να μας πεις τι θα συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο;

Το Athens Startup Weekend University είναι μια εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει την επιχειρηματικότητα στα πρώτα της στάδια, βοηθώντας τους νέους που θέλουν να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται μέσα σε ένα τριήμερο (σε 54 ώρες για την ακρίβεια) να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν και με τη βοήθεια εξειδικευμένων μεντόρων, να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Ύστερα, την τελευταία ημέρα θα το παρουσιάσουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης και θα αναδειχθούν οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες.

Q3. Πώς θα παρακινούσες κάποιον να συμμετάσχει στο φετινό Athens S.W University; Τι κίνητρα θα του έδινες;

from startupweekend.org

Θεωρώ πως το Athens Startup Weekend University είναι μια καλή ευκαιρία για όσους επιθυμούν να υλοποιήσουν μια ιδέα τους. Είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να δοκιμάσει κάποιος ολοκληρωμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα στάδια που απαιτούνται. Ξεκινώντας από τη σύσταση ομάδας, τη διαδικασία δημιουργίας του επιχειρηματικού πλάνου με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, έως την παρουσίαση της μπροστά στην κριτική επιτροπή.

Επιπλέον, θα υπάρχουν και ορισμένα έπαθλα για τις νικήτριες ομάδες που θα τους βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάπτυξη της ιδέας τους μετά το πέρας του διαγωνισμού, ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι αυτό το σημαντικότερο κίνητρο. Είναι μεγάλη ευκαιρία να μπορείς να βρεις σε ένα τόσο κλειστό περιβάλλον, κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα αλλά διαφορετικές εμπειρίες, και είναι σίγουρα κάτι που “μένει” σε όλους τους συμμετέχοντες και τους βοηθά και στο μέλλον.

Q4. Έχοντας εργαστεί σε ελληνική startup, τι tips θα έδινες σε κάποιον που θέλει να κάνει launch το δικό του startup στο φετινό event;

Το να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, απαιτεί αφοσίωση και αρκετές θυσίες. Σίγουρα χρειάζεται καλή ομάδα, όπου ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλο, ενέργεια, ενθουσιασμός, και αρκετή δουλειά. Εκτός αυτών, σημαντικό θεωρώ και το feedback που λαμβάνεις, τόσο από πιο έμπειρους μέντορες, αλλά και από το κοινό στο οποίο θα απευθυνθείς.

5. Που μπορεί να σας βρει κάποιος και πώς μπορεί να προμηθευτεί το εισιτήριο του για το event;

Περισσότερες πληροφορίες για το event μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα μας ή στη σελίδα μας στο Facebook, ενώ το εισιτήριο του μπορεί να το προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Eventbrite.

6. Πως θα χαρακτήριζες την πρωτοβουλία του Millennial Makers; Τι σου κεντρίζει το ενδιαφέρον;

Το να σου δίνεται η δυνατότητα να ακούς και να μαθαίνεις ενδιαφέροντα πράγματα από δραστήρια άτομα, σίγουρα το καθιστά μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών είναι αυτή που πραγματικά θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει στο να γίνει το κάτι παραπάνω. Ελπίζω με τον τρόπο μου να μπορέσω και εγώ να συμβάλλω σε αυτό μέσα από τις ενέργειες μου.

Για περισσότερα νέα & συνεντεύξεις, ακολουθήστε το Millennial Makers, στα social media!

FacebookInstagramTwitter

--

--

Millennial Makers
Millennial Makers

Millennial #Makers is a #digital space with remarkable inspirational stories from #achievers (Makers) around the world.