ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ WEBSITE

Millennial Makers
Millennial Makers
Published in
3 min readFeb 21, 2017

Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας να κατασκευάσουμε ένα website μόνοι μας; Η απάντηση εξαρτάται από τι ανάγκες έχει ο κάθε επιχειρηματίας και τι πραγματικά χρειάζεται η επιχείρηση του. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι πλέον ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα website μόνος του και με μικρό σχετικά κόστος.

Αν λοιπόν, είσαι στα αρχικά στάδια ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος σίγουρα αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα site. Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις θα σου παρουσιάσουμε μερικά βήματα για το πώς ξεκινάμε την κατασκευή του.

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ DOMAIN NAME

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για ένα επιτυχημένο site, είναι η σωστή επιλογή domain name. Επιλέξτε ένα σύντομο αλλά και αντιπροσωπευτικό του brand σας domain. Είναι πολύ σημαντικό το domain σας να περιέχει λέξη κλειδί που θα είναι ‘φιλική’ προς τους χρήστες του διαδικτύου. Για αυτό το λόγο, μην διστάσετε να σημειώσετε πολλά ονόματα σε ένα χαρτί και να κάνετε μια έρευνα στο Google.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ HOSTING

Καλό θα ήταν, να επιλέξετε ελληνική φιλοξενία και να συνεργαστείτε με ελληνική εταιρεία hosting. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά στην ταχύτητα του site σας και φυσικά στο SEO. Μην παραλείψετε να αγοράσετε και μηχανισμό αποστολής newsletter κατά την διάρκεια αγοράς hosting. Εγώ θα πρότεινα το Papaki και το TopHost.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ DESIGN

Αν έχετε πραγματοποιήσει κάποια έρευνα για την επιχείρηση σας, τότε μάλλον θα έχετε ήδη συλλέξει κάποια πολύ σημαντικά δεδομένα. Όπως είναι π.χ. ο κοινός στόχος και οι κατηγορίες που θα τοποθετήσετε στο site σας. Με γνώμονα αυτά, θα πρέπει να διαλέξετε και το ύφος της ιστοσελίδας σας αλλά και το είδος του content σας. Πάντα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα website ή ένα e-shop πρέπει να είναι κατανοητό και όχι χαοτικό. Ο χρήστης-πελάτης θα πρέπει να απολαμβάνει μια διαδικτυακή εμπειρία και να βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει.

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΤΟ WEBSITE ΜΟΥ;

Όπως ανέφερα και στην αρχή, εξαρτάται τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι πιο επαγγελματικό μάλλον θα επιλέξετε το WordPress. Το WordPress μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες και φυσικά είναι καλύτερο στο SEO. Αλλά υπάρχουν ακόμα και πολλές άλλες πλατφόρμες που είναι πολύ εύκολες στην χρήση και μπορούν να ανταποκριθούν εξίσου καλά στις ανάγκες μας. Η πιο γνωστή είναι το Wix που παρέχει αρκετά ανταγωνιστικά πακέτα.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ MILLENIALS MAKERS;

Οι Millenials Makers ακολούθησαν όλα τα παραπάνω βήματα και πλέον βρίσκονται κοντά στο να αποκτήσουν το δικό τους website. Η προσμονή είναι τεράστια, γιατί κάτι εντυπωσιακό ετοιμάζεται και σύντομα θα βρισκόμαστε κοντά σας κάτω από νέα διαδικτυακή στέγη. Μπορεί η κατασκευή site να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά παράλληλα είναι και ένα ταξίδι γεμάτο έρευνα και φυσικά η ευκαιρία να γνωρίζεις καλύτερα τις πτυχές της επιχείρησης και του εγχειρήματος σου.

--

--

Millennial Makers
Millennial Makers

Millennial #Makers is a #digital space with remarkable inspirational stories from #achievers (Makers) around the world.