Gracious genoteerd in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland.

Jelle Verhulst
graciousagency
Published in
3 min readMar 6, 2020

--

‘s-Gravenhage, 6 maart 2020 — Een jaarlijkse publicatie door de Erasmus Centre for Entrepreneurship maakte in de avond van 4 maart bekend welke 250 organisaties deel uitmaken van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Eén van deze 250 bedrijven is full service digital agency gracious. Mede dankzij de groei in FTE en sterke omzetgroei heeft het bureau een plek veroverd in deze prestigieuze lijst.

De Top 250 Groeibedrijven is jaarlijks terugkerende publicatie (download het rapport hier) van het Erasmus Centre for Entrepreneurship in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam en nlgroeit. De Top 250 is niet zomaar een lijst, het onderscheid zich van andere lijsten door niet alleen rekening te houden met omzet, maar ook door groei in werknemers of FTE.

Om in deze prestigieuze lijst te komen, dient een bedrijf minimaal 10 FTE groot te zijn en minsten 5 miljoen euro om te zetten vanaf de start van de meetperiode. Daarnaast dient het in deze meetperiode (december 2016 t/m december 2019) een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren.

Foto: Top-250 Groeibedrijven van 2020

Van twee ondernemende creatievelingen naar een multiculturele samenhorigheid

Gracious is opgericht in 2007 onder leiding van Zakaria Amlal (CEO) en Suraj Sanchit (CXO). Vandaag de dag versterkt door Uri Glibota (CCO) en Mounir Amlal (COO). Sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een multiculturele samenhorigheid van 35+ FTE. Ook de omzet, zeker in de laatste jaren, is significant gestegen. In 2019 heeft gracious een omzetgroei gerealiseerd van maar liefst 86%. Voor gracious is deze notering een bevestiging voor al het harde werken, zeker in combinatie met de stijging van de klanttevredenheid in het afgelopen jaar.

Foto: v.l.n.r. Zakaria Amlal (CEO), Uri Glibota (CCO), Mounir Amlal (COO) & Suraj Sanchit (CXO)

Deze groei is mede mogelijk gemaakt door de creativiteit, effectiviteit, maar ook zeker de knappe koppen die we binnen gracious hebben rondlopen, geeft Zakaria Amlal aan. “Wij houden van ons vak en het feit dat wij onze creativiteit en innovatiekracht kunnen loslaten op verschillende ‘awesome brands’ geeft ons dag in dag uit de energie om te blijven knallen. Maar dit komt vooral door onze ‘awesome’ medewerkers. Wij staan voor een open cultuur waar iedereen zichzelf kan en mag zijn’’.

Groeiambities voor de komende jaren

De afgelopen periode heeft gracious nieuwe ‘awesome brands’ mogen verwelkomen zoals Bax Music, Hunkemöller, ANWB, easyworx, Karwei en Amac. Als het aan Uri Glibota ligt trekt het bureau deze lijn door naar 2020 en 2021.

Gezien de groeiambities en met oog op internationalisering opent het bureau binnenkort een nieuwe vestiging in Amsterdam. Een broedplaats voor nieuw talent en internationale merken volgens Uri Glibota. “Of je het nu wilt of niet: om op de lijst van internationale merken te komen, moet je nu eenmaal in Amsterdam gevestigd zijn. Dat hebben we inmiddels ondervonden. We laten dan daar maar ons eigenzinnige Haagse geluid horen.” Een mooie uitdaging!

Over gracious
Sinds 2007 ontwikkelen wij, als full service digital agency, al oplossingen voor onze klanten. Denk hierbij aan UX/UI design, e-mailmarketing of zelfs een compleet vernieuwd e-commerce platform. Wat ons zo succesvol maakt is de synergie tussen design, development en marketing. Dit alles in co-creatie met de klant. Door deze verschillende perspectieven te combineren zorgen we ervoor dat het eindresultaat niet alleen perfect aansluit op de behoeften van de klant, maar ook nog eens maximale resultaten behaalt op het gebied van (e-)commerce. Dit noemen wij: building awesome brands!

Ontdek gracious op gracious.nl

gracious B.V.
Laan van Waalhaven 460
2497 GR Den Haag
+31 (0)70 390 33 24
info@gracious.nl

--

--

Jelle Verhulst
graciousagency

Passioned about the world Marketing & Communication!