Totale Magento omnichannel oplossing

Uri Glibota
graciousagency
Published in
4 min readJun 19, 2018

--

De ondersteuning voor Magento 1 wordt stapsgewijs uit gefaseerd. En dat biedt kansen, volgens digitale bureaus MOBILE STRATEGY en gracious, die de handen ineenslaan en gaan samenwerken. Zij bieden een unieke totaaloplossing waarbij de front-end en back-end van Magento 2 van elkaar gescheiden worden. Zo creëren zij meerwaarde voor hun klanten.

Volgens Suraj Sanchit, CXO bij gracious en Nishant Dogra, CEO bij MOBILE STRATEGY is er geen beter moment denkbaar. Dogra: “De ondersteuning voor Magento 1 vervalt binnenkort en Adobe heeft bovendien recentelijk Magento overgenomen. Dit is hét moment om onze partnership bekend te maken. Die samenwerking bestaat al langer, want onze werkzaamheden liggen in elkaars verlengde. MOBILE STRATEGY bestaat al 8 jaar en is gespecialiseerd in mobiele apps en loyaliteitsprogramma’s. Bij ons komt mobiel eerst, waarbij we een brug slaan tussen online- en offline.” Sanchit: “De expertise die gracious inbrengt ligt op het gebied van outstanding designs, creatieve technologieën, waaronder webshops en performance marketing. Dat is waar we al tien jaar goed in zijn. Magento 2 is als back-end zeer geschikt voor een headless e-commerce webshop.”

Headless e-commerce
Doordat front- en back-end in Magento 2 door de partners van elkaar worden losgekoppeld, zien zij kansen om de one stop shop solution voor bedrijven te worden. Dogra: “We hebben beide veel ervaring met Magento, maar ook met Adobe. De urgentie om te migreren naar een ander platform is hoger dan ooit. Door onze krachten te bundelen hebben we dusdanige creatieve oplossingen dat we de back-end van Magento kunnen koppelen aan meerdere verkoopkanalen. Wij voegen als het ware een extra personalisatie laag toe, een persoonlijke shopbeleving. Dat zorgt voor een integrale applicatie met de juiste synergie.”

Samenwerking
De samenwerking levert meerdere voordelen op. Sanchit: “Er zijn genoeg partijen die een Magento webshop verkopen, maar de expertise gaat vaak niet verder dan dat. Daar ligt juist onze kracht. Onafhankelijk, maar toch afhankelijk van elkaar, kunnen wij een omnichannel platform bieden. Magento is voor ons een onderdeel van de gehele e-commerce, waar app, web, marketing- en voicekanalen, maar ook fysieke winkels een plaats innemen. We bieden meer dan alleen het bouwen van een webshop. We zorgen ook dat de hele funnel geoptimaliseerd wordt. Dat gaat veel eenvoudiger als alle kanalen bij één loket met complete oplossingen aangeboden wordt, gebaseerd op het platform van Magento. Zo creëren we meerwaarde voor onze klanten. Het is eigenlijk omnichannel zoals het wél moet.”

Dogra: “Onze gezamenlijke aanpak is uniek. Juist door het loskoppelen van de front- en back-end kun je heel eenvoudig en flexibel opschalen. De intensieve samenwerking zorgt voor synergie en dat is op vele manieren voordelig voor onze klanten. Enerzijds hebben ze maar één aanspreekpunt, anderzijds schakelt het ook veel efficiënter en kunnen ontwikkelingen gedeeld en hergebruikt worden, wat schaalvoordeel oplevert. De klantbeleving wordt beter, er zijn meer personalisatiemogelijkheden én het is financieel aantrekkelijker. We bieden eigenlijk het beste uit twee werelden.”

De Twinkle 100 wordt gedomineerd door Magento webshops. Sanchit: “Het is mooi om onze merken in de Twinkle 100 te zien. Samen, maar ook afzonderlijk van elkaar, werken we voor topmerken met klinkende namen. Zo werken we met gracious voor merken als bol.com, Bax Music en Nederlandse Loterij en worden merken als Rituals, La Place en Hunkemöller door MOBILE STRATEGY bediend. Wij verstaan ons vak, daar kun je niet omheen.”

Ontwikkelingen
Dogra: “Magento zal in de toekomst de marktpositie verstevigen, vooral door de disruptieve technologie die eraan ten grondslag ligt. We zien dat Demandware vooral in de fashion een rol speelt, maar daarbuiten niet heel hard groeit. Magento zal in deze nieuwe vorm het marktleiderschap verder uitbouwen en uiteindelijk verwacht ik dat meer grote retailers en merken de overstap gaan maken. Onze jarenlange ervaring met dit platform en Adobe en onze samenwerking leveren ons een enorme voorsprong op.

Sanchit vult aan: “Het is een cliché, maar de ontwikkelingen gaan zo ontzettend hard. Ontwikkelingen zijn er dagelijks. Niet allemaal disruptief, maar wel allemaal in meer of mindere mate van invloed. Dit geldt voor ons, maar ook voor merken zelf. Dan wil je geen achterstand oplopen, dan moet je vooraan staan om op de nieuwste ontwikkelingen in te kunnen spelen. Dat betekent dat je een shop moet blijven door ontwikkelen, dat de marketingmachine moet blijven draaien, dat je traffic blijft genereren, het aanbod blijft personaliseren en klanten aan je probeert te binden met loyaltyprogramma’s. Je wilt dat ze ambassadeur worden van jouw merk. Het is belangrijk dat klanten wel klant blijven.”

Toekomst
Om koploper in die markt te blijven hebben de partners grote plannen. Sanne : “Er zijn weinig partijen die durven te innoveren. Wij hebben dat samen juist in ons DNA. Dat is ook de reden waarom wij koploper zijn als het gaat om dit soort disruptieve technologieën.” Dogra: “Daarom gaan we ook investeren in Research & Development. We gaan resources beschikbaar stellen om producten, in combinatie met, maar ook zonder Adobe, uit te proberen. Je moet daar open voor staan en nieuwe producten durven te lanceren. Alleen dan behouden we onze koppositie.

Uri Glibota besluit: “Het is voor een retailer moeilijk om, zonder torenhoge investeringen en met verschillende partijen, bij te blijven. Wij doen een handreiking aan retailers. Het hoeft niet complex te zijn om een totaaloplossing te hebben die state-of-the-art en ook betaalbaar is. Wij bundelen alles vanuit één headless platform en gebruiken dat om de hele shopervaring te personaliseren. Voor contact en meer informatie kan men een kijkje nemen op de websites gracious.nl en mobilestrategy.nl.”

Sanchit: “Het is eigenlijk omnichannel zoals het wél moet”

--

--