Warmteservice brengt ode aan 55 jaar vakmanschap in nieuwe crossmediale campagne

Jelle Verhulst
graciousagency
Published in
4 min readOct 16, 2019

--

‘s-Gravenhage, 15 oktober 2019 — Vandaag is de crossmediale campagne ‘Zo vader, Zo zoon’ gelanceerd. Warmteservice is een familiebedrijf met een historie die terug reikt naar 55 jaar geleden. In de installatiebranche wordt vakmanschap ook generatie op generatie doorgegeven. Reden te meer om een ode te brengen aan 55 jaar vakmanschap in de nieuwe crossmediale campagne.

Generatie van nu.

“We wilden onze klanten en daarnaast zelfstandige ondernemers erkenning geven voor het vak dat zij dagelijks met passie uitoefenen.” — Berry de Bruin, Directeur Marketing & Communicatie.

Doel van de campagne
Het doel van de campagne is om de naamsbekendheid te vergroten onder de zelfstandige ondernemers binnen de installatiebranche. De campagne staat in het teken van de zelfstandige ondernemer en zijn passie voor het vak. “We wilden onze klanten en daarnaast zelfstandige ondernemers erkenning geven voor het vak dat zij dagelijks met passie uitoefenen. We hebben er daarom voor gekozen om deze professionals een podium te geven om hun verhaal te delen met andere ondernemers. Daarnaast willen we de zelfstandige ondernemers inspireren en overtuigen dat Warmteservice al 55 jaar, voor elke generatie, alles gewoon perfect regelt.” — aldus Berry de Bruin, Directeur Marketing & Communicatie van Warmteservice Groep.

Generatie van toen.

De weg naar een krachtig concept
Volgens Crossmedia Consultant Sharon van der Horst werkt gracious altijd in co-creatie met de klant, zo ook met Warmteservice. Het begint allemaal bij het creatieve proces waar drie ‘big ideas’ uitkomen; een conservatief, uitdagend en rebels concept. Warmteservice koos vol overtuiging voor het ‘Zo vader, Zo zoon’ concept.

Het verhaal gaat over de relatie tussen vader en zoon en dat zich afspeelt in het verleden en in het nu. De zoon mag met zijn vader mee om te helpen met een klus. De zoon wordt op zijn beurt ook vader en neemt zijn eigen zoon mee om te helpen met een klus. Er wordt met de crossmediale campagne ingespeeld op de zelfstandige ondernemer, geeft Berry de Bruin aan. “Wij hebben voor het ‘Zo vader, Zo zoon’ concept gekozen. Dit omdat het concept goed aansluit bij onze doelgroep, wat vaak familiebedrijven zijn die generatie op generatie worden overgedragen.”

Het campagne concept.

Krachtige crossmediale campagne
Om de naamsbekendheid binnen de doelgroep te vergroten is er gekozen voor een crossmediale aanpak. Er worden verschillende contactmomenten via verschillende kanalen gebruikt om de boodschap een sterke ‘lading’ te geven. “De kracht van herhaling speelt hier een belangrijke rol, maar laten we de ‘emotionele’ waarde niet vergeten” geeft Sharon aan. “We spelen in op de customer journey van de installateur.” In de ochtend rijdt de installateur naar zijn klus en hoort de commercial op de radio. Als hij terugrijdt van de klus naar huis ziet hij de Out of Home campagne langs de snelweg en als hij aan het eind van de dag kan genieten van zijn welverdiende rust en televisie kijkt, ziet hij de commercial op de televisie. “Op deze manier creëren we ‘awareness’ via verschillende kanalen op het juiste moment. We maken de installateurs nieuwsgierig en sturen ze naar de campagne website waar zij 55 jaar aan verhalen over het vak kunnen inzien.

Out of Home reclame langs de snelweg.

Ook online kan de installateur niet om de campagne heen. Op social media worden verhalen van installateurs gedeeld en herkenbare beelden van vroeger getoond. Op de speciale landingspagina is vervolgens nog veel meer inspiratie te vinden, maar ook de mogelijkheid om je direct als installateur aan te melden, geeft Sharon aan. “Door het toevoegen van een conversie element maken we de cirkel rond en kunnen we de installateur steeds specifieker targeten, zo ook op social media.” Ook krijgt de installateur de gelegenheid om zelf aan het woord te komen. In de campagne zijn diverse interviews afgenomen die de verhalen van de installateurs in beeld brengen. Niet alleen in video, maar ook in vakbladen.

‘Al 55 jaar voor elke generatie gewoon perfect geregeld’ campagne video.

Over Warmteservice
Warmteservice is opgericht in 1964 als familiebedrijf in Amsterdam. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van verwarming, sanitair en installatiemateriaal. In 2012 werd er landelijke dekking bereikt en inmiddels zijn er 62 vestigingen. Door een uitgebreid assortiment, professioneel advies en de hoge dekkingsgraad aan vestigingen weten zelfstandige ondernemers en doe-het-zelvers Warmteservice altijd goed te bereiken en loopt het bedrijf voor op de concurrentie. ‘Gewoon perfect geregeld’ — Warmteservice.

Over gracious
Sinds 2007 ontwikkelen wij, als full service digital agency, al oplossingen voor onze klanten. Denk hierbij aan UX/UI design, e-mailmarketing of zelfs een compleet vernieuwd e-commerce platform. Wat ons zo succesvol maakt is de synergie tussen design, development en marketing. Dit alles in co-creatie met de klant. Door deze verschillende perspectieven te combineren zorgen we ervoor dat het eindresultaat niet alleen perfect aansluit op de behoeften van de klant, maar ook nog eens maximale resultaten behaalt op het gebied van (e-)commerce. Dit noemen wij: ’building awesome brands!

Ontdek gracious op gracious.nl

gracious B.V.
Laan van Waalhaven 460
2497 GR Den Haag
+31 (0)70 390 33 24
info@gracious.nl

--

--

Jelle Verhulst
graciousagency

Passioned about the world Marketing & Communication!