Kostinio
Greek Style
Published in
2 min readMar 2, 2015

--

Συμβουλές για την τέλεια νύφη.

Κανονίστε να προβάρετε το νυφικό σας στο σπίτι μερικές μέρες πριν το γάμο μαζί με όλα τα αξεσουάρ που θα το συνοδεύσουν (πέπλο ή τιάρα, κοσμήματα) ώστε να δείτε πως ταιριάζουν.

Επειδή η νύφη πρέπει να είναι κομψή ό,τι κι αν γίνει, φροντίστε να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο που θα σας πάει στην εκκλησία μια λευκή καλόγουστη ομπρέλα και μια καλής ποιότητας εσάρπα (ανάλογα με την εποχή από μετάξι ή βελούδο) που θα φανούν χρήσιμες στην περίπτωση που αλλάξει ξαφνικά ο καιρός.

Αν παντρεύεστε το καλοκαίρι, προβλέψτε να υπάρχει διαθέσιμη μια λευκή εντυπωσιακή βεντάλια, ώστε αν θέλει η μαμά σας ή η αδελφή σας να σας δροσίσει λίγο στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής, τουλάχιστον να γίνει με κομψότητα.

Αν πρόκειται να παραμείνετε με το νυφικό στη δεξίωση, δοκιμάστε μερικούς χορούς με τον σύντροφό σας. Αν το νυφικό έχει ουρά ή μακριά και ογκώδη φούστα θα πρέπει να προσέχετε το βηματισμό σας!

Διαλέξτε νυφικό με δέσιμο κάτω από το μπούστο που να πέφτει χαλαρά, χωρίς να τονίζει τη μέση ή την κοιλιά σας. Ιδανικά το δέσιμο να είναι με κορδέλα από σατέν ή να υπάρχει δαντέλα σφηκοφωλιά κάτω από το στήθος.

Νύφη ψηλή: Ένα νυφικό με λαιμόκοψη ψηλά θα κολακέψει το μπούστο σας, προσδίδοντας θηλυκότητα ενώ θα συγκεντρώσει εκεί τα βλέμματα. Η φούστα πρέπει να είναι πλισέ και με αρκετό μήκος. Έτσι θα εξισορροπείται το ύψος σας.

Με “καμπύλες”: Σας ταιριάζουν νυφικά 2015 με πλατιές υφασμάτινες ζώνες κάτω από το στήθος. Τονίζουν το μπούστο και τραβάνε τα βλέμματα από τυχόν “προβληματικά” σημεία. Εάν έχετε παχάκια στα μπράτσα σας, τότε φορέστε ένα δαντελωτό μπολερό. Τέλος, αντί για λευκό χρώμα επιλέξτε κάτι σε απαλό ροζ ή ιβουάρ, που θα αναδείξει ελκυστικά τις καμπύλες σας.

Η “μικροκαμωμένη” νύφη: Το σωστό νυφικό για τον τύπο σας είναι ένα φόρεμα σε γραμμή άλφα, με έμφαση στο μπούστο. Επίσης θα σας ταίριαζε το στράπλες.

--

--