Yools en haar ambassadeurs steunen VZW Debateville

Jaana Coppens
Jun 1 · 3 min read

Sympathisanten die Yools aanbevelen, bedanken we graag met een geschenk. Sinds kort kan, wie wil, dit geschenk omzetten in een donatie van 250 euro aan VZW Debateville, Op deze manier helpen onze klanten en sympathisanten om aan maatschappelijk kwetsbare tieners in Brussel betere toekomstperspectieven bieden.”

Wat is Debateville?

Debateville is een motiverend en veelzijdige debat- en spreekvaardigheidsprogramma voor jongeren, scholen en teams. Iedereen heeft het in zich om zo overtuigend te zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae.

Hun missie? De sociale mobiliteit en cohesie bevorderen door jongeren essentiële vaardigheden bij te brengen via debat. Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar ontwikkelen de vaardigheden en vooral de mindset om hun woorden kracht bij te zetten. Zelfvertrouwen, een vloeiende taalvaardigheid en een kritische blik zorgen ervoor dat zij hun maximaal potentieel bereiken.

Debateville werkt ook samen met scholen, jeugdwerkorganisaties en andere non-profitorganisaties. Ze delen hun expertise maar al te graag via vormingen en workshops op maat.

Een duwtje in de rug

Debateville ijvert voor een samenleving waarin het pad van jongeren wordt bepaald door hun talent en aspiraties, in plaats van door hun achtergrond. Om die droom in de praktijk om te zetten, is Debateville afhankelijk van giften en subsidies. Debateville kan enkel bestaan omdat talloze organisaties, bedrijven en individuen geloven dat het loont om te investeren in de toekomst van de meest kwetsbaren.

Hoe helpt onze schenking?

Voor elke ambassadeur die voor deze optie kiest, financiert de Yools-donatie van 250 EUR een jaar lang het pedagogisch materiaal voor één Debateville-klas.

Waarom koos Yools voor Debateville?

Debateville is gevestigd in en gericht op Brussel en Brusselse jongeren. Yools heeft zelf z’n roots in Brussel en de samenwerking met Debateville helpt ons verbonden te blijven met de stad.

Daarnaast leert Debateville hun deelnemers een boodschap overbrengen via heldere communicatie; iets wat we bij Yools ook willen bereiken via authentieke websites voor onze ondernemers.

Wat is er trouwens mooier dan locale initiatieven steunen en daarmee de jonge ondernemers van de toekomst een duwtje in de rug te geven? :-)

Meer weten over Debateville?

In 2020 won Debateville de Koningin Paolaprijs voor innovatief buitenschools onderwijs. Als laureaat maakten ze deze video om hun werking in enkele minuten uit de doeken te doen.

Je kan Debateville volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook alsook op hun website.

Sophie Buysse, de oprichter van Debateville, vertelt in een interview met Bruzz over waarom ze Debateville heeft opgericht. Ze schreef ook een opiniestuk voor Knack over hetzelfde onderwerp.

Meer weten over het Yools ambassadeursprograma?

Of je nu zelf Yools-klant bent of niet, als je mensen leert kennismaken met Yools en zij worden klant, schenken we graag een beloning ter waarde van 150–250 euro.

Ken je ondernemers die gebaat zijn bij hulp op vlak van online communicatie? Vertel het verder en vraag je ambassadeursgeschenk aan!

Grow With the Flow

Exploring the road less traveled in marketing, business and life. By the bees at Yools. We help entrepreneurs grow through authentic communication, starting with a high performing website. More on www.yools.be (webdesign) and inside.yools.be (organization).

Jaana Coppens

Written by

Grow With the Flow

Exploring the road less traveled in marketing, business and life. By the bees at Yools. We help entrepreneurs grow through authentic communication, starting with a high performing website. More on www.yools.be (webdesign) and inside.yools.be (organization).