Red Bull Amaphiko ve Hackquarters Pioneers, Konyalı sosyal girişimcilik meraklılarıyla buluştu!
Red Bull Amaphiko ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında 4 Mayıs’ta Konya’da üniversite öğrencileri ile birlikteydik. 3 saat süren bu etkinlikte neler yaptığımızı anlatmadan önce hadi Red Bull Amaphiko’dan biraz bahsedelim.
Red Bull Amaphiko, dünya üzerinde bir çok ülkede sosyal girişimleri bir araya toplayarak onlara çeşitli alanlarda destek olan ve ilham veren bir platform. Bununla birlikte; Red Bull Amaphiko, kendi platformunda yer alan sosyal girişimleri birbirleriyle tanıştırarak işbirlikçi bir yapı oluşturuyor ve böylece günün sonunda onları daha da güçlendirmiş oluyor. Detaylar ve başvuru için buraya tıklayabilirsiniz!
Biz de Hackquarters Pioneers olarak Red Bull Amaphiko işbirliği ile önce Konya’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikle sosyal girişimciliğin iyilik ve umut dolu dünyasına ilk adımımızı atmış olduk. Bir sonraki etkinliğimizi ise 17 Mayıs’ta Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştireceğiz ve dünyayı değiştirmek isteyen gençlere ilham götürmeye devam edeceğiz. Düzce Üniversitesi’ndeki etkinliğimize de buradan ücretsiz olarak kayıt olabilirsiniz.
Etkinlikte neler yaptık?
18.00–18.45: Kaan Akın’dan Sosyal Girişimcilik
18.45–20.00: Tarlamvar ve Fazla Gıda ile Panel
20.00–21.00: Fikrini paylaş & Pitching Time
İlk olarak Kaan Akın, hem girişimciliği hem de sosyal girişimciliği anlattı, Kahoot’la yaptığımız mini ve eğlenceli bir quizle dünya üzerinde çözülmesi gereken sorunlara dikkat çekti ve sonra da bu sorunları çözmek için sürdürülebilir çözümlerin aslında ne önemli ve gerekli olduğundan bahsetti.
Etkinlik süresince Tarlamvar’ın kurucu ortağı Sonat Kaymaz ve Fazla Gıda’nın kurucu ortağı Arda Eren bizimle birlikteydi. Sizin de konferanslarda rahatça kullanabileceğiniz bir soru-cevap platformu olan Sli.do ile merak ettiğimiz her şeyi Sonat ve Arda’ya sorduk, çok güzel cevaplar aldık. Etkinliğe katılımları ve yaptıkları güzel paylaşımları için çok teşekkür ederiz!
Peki Tarlamvar ve Fazla Gıda ne yapıyor?
Tarlamvar, İnsanları ağaç sahibi yapan ve hasat zamanı kendi ağaçlarının sertifikalı, sağlıklı ürünleriyle buluşturan, bunu yaparken çiftçinin gelirini arttıran bir sosyal girişim. Buradan Tarlamvar’ı ziyaret edebilirsiniz.
Fazla Gıda ise ihtiyaç fazlası ürünleri çevreye ve topluma kazandıran bir B2B teknoloji platformu. Fazla Gıda bugüne kadar toplam 500.000 kişinin gıda ihtiyacını karşıladı. Daha fazla bilgi almak için Fazla Gıda internet sitesi ise burada.
Etkinliğin son saatinde ise Konyalı gençlerin girişim fikirlerini dinledik ve değerlendirdik. Fikirlerini cesurca, hevesle ve gerçekten sonuna kadar inanarak bizim paylaşan herkese çok teşekkür ederiz! Umuyoruz ki başladığınız her fikir sonunda güzel ve iyi büyüyen birer Start-up’a dönüşür.