Sjoelen met die hap

Sportpark Hatert, brandende zon, vierhonderd ‘kindjes’ en een paar honderd ouderejaars van Paramedische Studies. Ziehier de perfecte ingrediënten van de intro van studievereniging Nopfy. Op het sportveld gebeuren vandaag dingen met appelmoes en er zijn onduidelijke spelletjes met langzaam leegspuitende bierblikjes. De superfinale is een gigantisch springkussencircuit waar een van de hunks van de introcommissie water overheen spuit alsof zijn leven er vanaf hangt.

Komkommersjoelen is favoriet. Ingrediënten: een gladde tafel, ingesmeerd met een mengsel van yoghurt en water en tweehonderd komkommers in plakjes. Telkens twee eerstejaars dienen — met de mond open — als levende sjoelbak. De kindjes kijken wel een beetje zuur bij dit onderdeel en de levende sjoelbakkesen vragen met een benepen stemmetje: moet ik de schijfjes ook opeten?

Het vies-nat-en-met-bier spellencircuit is een onderdeel van de hele introductie die dit jaar in het teken staat van Nopfy at Work. Elk van de dertig mentorgroepen heeft een beroep. De bouwvakkers hebben vandaag hun helmen en hesjes nog aan.

De studenten slapen de hele week op het sportpark, hutje mutje in grote legertenten. Behalve de introcommissie, die slaapt — op echte matrassen — in de VIP-ruimte onder het podium. Maar die hebben er dan ook al echt wekenlang hard aan gewerkt om deze intro onvergetelijk te maken.