Dagje Sinterklaas leeft!

De dag waarop het in helemaal om geven en delen draait

Even geleden deelde ik het verhaal van Dagje Sinterklaas, wat ik afsloot met ‘Dagje Sinterklaas in een initiatief van Marketing Drenthe, geholpen door Happykamping, Kees Klomp, 178 aardige ontwerpers, Thomas Jacobs, Theo van der Vlugt, Wout, Susa, Marja, Marjon, Stijn, Anna, Annemarijn, Jasmijn en steeds meer enthousiaste mensen, bedrijven, instanties, scholen en gemeentes.’ Inmiddels zijn dat zo ontzettend veel en veel meer mensen, bedrijven, instanties, scholen en gemeentes geworden. Overal zie je inmiddels de uitingen van Dagje Sinterklaas opduiken: op straat, op schermen, in de krant, in winkels, op scholen, op websites: echt supergaaf!

Een greep uit de Dagje Sinterklaas buzz
Oproep van cabaretier Pieter Derks

Sinds dat we twee weken geleden startten is er zó ontzettend veel gebeurd. De reacties op ‘Dagje Sinterklaas’ zijn heel positief en veel initiatieven in heel Drenthe worden ingezet om het ook daadwerkelijk tot een succes te maken. Naast de initiatieven die op scholen plaatsvinden is het ook hartverwarmend om te zien hoe de gemeenten en het bedrijfsleven deze actie ondersteunen.

Wat voorbeelden:

  • Stichting Sinterklaas Intocht Assen die op 1 december a.s. het grote pepernotenconcert organiseert voor de basisscholen heeft zelf de actie ook onder de aandacht gebracht en hoopt dat kinderen hun cadeaus al meenemen naar het concert in de Kolk.
  • Ook Scala in Meppel (waar de goedheiligman op zaterdag 14 november voet aan wal zette; ruim 25.000 mensen langs de grachten en de route naar het centrum van de Drentse stad stonden; rechtstreeks werd uitgezonden op televisie in een speciaal Sinterklaasjournaal waar ongeveer 2 miljoen mensen naar keken) doet mee en organiseerde woensdagmiddag 25 november van 15.00–17.00 uur een creatieve middag onder leiding van handvaardigheidsdocenten. Kinderen kunnen daar hun speelgoed mooi inpakken en er een surprise van maken. De inloop is van 15.00–17.00 uur.
  • Immy Rorije, meerschools directeur in Midden-Drenthe omarmt het initiatief en doet mee met het project. ‘Wij vinden het belangrijk in het kader van burgerschap dat kinderen beseffen dat ze het goed hebben maar dat er ook kindjes zijn die het minder hebben. Dat we daar met elkaar aan kunnen werken is een mooi initiatief. En hoe leuk is het ook voor de kinderen om zelf speelgoed uit te zoeken waar ze niet meer mee spelen of te oud voor zijn. Pak het extra leuk in en geef het weg’.
  • De Harm Smeengeschool in Beilen gaat met alle leerlingen woensdag 2 december in optocht naar het Gemeentehuis in Beilen om de cadeaus af te leveren.
  • In Hijken wordt gewerkt aan een mooie samenwerking met de kinderen van het AZC in Oranje.
  • En nog veel meer moois!
Inpakken en weggeven surprise workshop bij Scala in Meppel

Intussen duiken ook de beelden op via social media #dagjesinterklaas van mooi ingepakte pakjes en veel inpakpret:

Moois om te delen!

Kinderen die mee willen doen kunnen hun cadeaus woensdagmiddag 2 december inleveren bij de Gemeentehuizen in Assen, Beilen, Meppel, Vries, Roden, Emmen, Diever, Zuidwolde, Gieten, Exloo, Coevorden en in Hoogeveen bij de Tamboer tussen 14.00–16.00 uur. De cadeaus die ingezameld worden tijdens Dagje Sinterklaas worden door de koepel voedselbanken Drenthe opgehaald en die zorgen voor de verspreiding onder kinderen die het verdienen.

Meer informatie is te vinden op www.dagjesinterklaas.nl

Doe je mee?