Photo by Jamie Templeton on Unsplash

Change the scale, change the story…

Team Hashtag
Hashtag.hu
Published in
2 min readJan 3, 2019

--

. a Magyar Instagram Közösség 2019-ben végre megújul. Bár régi formájában már soha nem tér vissza, hisz az új Hashtag.hu név alatt a legfrisebb igényeket és trendeket szeretné majd kiszolgálni, az eredeti célkitűzését nem veszíti el. Mégpedig azt, hogy itthon minél szélesebb körben népszerűsítse az Instagramot és legfőképpen a legjobb hazai tartalmakat.

Az elmúlt években sokat változott ez a közösségi oldal, és vele együtt mi is. Többek közt például megváltoztak az Instagram algoritmusai, így már fotópályázatokat sem tudtunk olyan könnyen lebonyolítani, ráadásul nekünk is fontos elfoglaltságaink adóttak időközben. Viszont 2015 óta olyan tudást halmoztunk fel, amelyet most mindenképpen szeretnénk megosztani veletek is! De ehhez már a Magyar Instagram Közösség sajnos nem elég. A név és hashtagek megmaradnak, ahogyan a már említett eredeti célkitűzés is. Viszont az újfajta tartalmaknak egy új, trendi név és arculat is dukál.

És, hogy mitől is lesznek újak és mások a Hashtag.hu név alatt futó tartalmak?

Az elmúlt néhány évben több ügynökséggel, márkával ésinfluencerrel is szerencsénk volt együtt dolgozni. Az ő kérésükre kezdtük el először gyűjteni a hazai Instagram statisztikákat amelyek az új tartalmaink gerincét is alkotják.

De mi még ehhez is egy kicsit másképpen álltunk hozzá.

Bennünket jobban érdekelt a kontextus, mint az, hogy egy-egy profil hogyan is teljesít önmagában. Azt már régen is megtudta mondani bármelyik analitikai szoftver, hogy egy profil mekkorát növekedett, hány lájkot gyűjtött össze, menyi hozzászólást kapott egy-egy feltöltött tartalom alá. Bennünket viszont nagyon zavart ez az izoláltság, hisz ezek a megoldások korlátozottak az összehasonlítás tekintetében. Ha kiragadunk egy profilt és csak azt az egyet vizsgáljuk meg, akkor abban mi a közösségi, mi benne a “social media”? Így hát elhatároztuk, hogy mi az egész képet fogjuk vizsgálni. Azt, hogy egyes profilok vagy hashtagek egymáshoz viszonyítva hogyan teljesítenek, miként kategorizálhatóak, vagy épp hogyan harcolnak a toplistás helyezésekért a népszerű influencerek, celebek, sportolók, márkák stb. Több ezer Instagram profilt és hashtag adatait gyűjtjük folyamatosan és közben monitorozzuk a változásaikat is. Ebből a hatalmas adatmenyiségből pedig az előre konfigurált paramétereink segítségével kiszűrjük a legfontosabb információkat.

Photo by tom coe on Unsplash

Ezen információkból fogunk mostantól megosztani veletek is néhányat. Azokat, melyek érdekesek, mókásak vagy épp elgondolkodtatóak. De ezen felül megpróbálunk majd a számok mélyére is belesni, hogy megértsük, miért is fontosak ezek az adatok.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mit tartogatunk idén számotokra, tartsatok velünk és iratkozzatok fel Facebook ill. Instagram profiljainkra, Facebook csoportunkban pedig kérdéseiteket is feltehtitek nekünk!

A Magyar Instagram Közösség és Hashtag.hu csapata.

--

--