Bundesligaen igang!

I lørdags startede Bundesligaen i Tyskland. Igen mulighed for at se topunderholdning på ZDF hver lørdag kl. 23. Fodboldtræning består af spil og meget lidt trænersnak. To Brøndbypas i de sidste to uger bar præg af for lidt spilintensitet - og for mange pauser.

Zdf, tysk tv station skød med sin sædvanlige udsendelse — gennem flere årtider — lørdag aften kl 23 Bundesligaen i gang med en times udsendelse med klip fra dagens kampe samt en gennemgående gæst, der som oftest er en træner fra en af klubberne i rækken.
Når man ser kampe fra denne række får det den danske superliga til at ligne bold i slowmotion. Ikke så underligt, hvorfor der som oftest er udsolgt på de tyske stadions.
Nu funderer jeg meget om, hvorfor dansk fodbold ikke kan klare sig internationalt. Teknisk er spillerne bedre i bundesligaen, fordi de i kraft af en bedre økonomi er i stand til at hente de bedste spillere til klubberne.

Men danske spillere og tilkøbene fra udlandet kunne måske blive bedre, hvis der blev intensivt trænet i de tekniske færdigheder. Det er hver enkelt spiller, der skal arbejde med sig selv. Om nødvendigt efter den ”normale” træning.
Fysisk ser jeg ingen forskel på den danske og udenlandske spiller. Danskere og tyskere tilhører den samme menneskerace. Altså må der være nogen forskel i den måde man træner på i Danmark og Tyskland.

Nu har FC Midtjylland heldigvis hævet den danske standard en smule internationalt, hvis vi lige ser bort fra de 9 (!) mål Napoli scorede i 2 kampe mod Midtjyderne. De er da heldigvis kommet til gruppespillet i Europa League.
Desværre er det undtagelsen, der bekræfter reglen. Danske hold bliver ”rundbarberet”, når de møder udenlandske hold. Selv Cypern kan lammetæve de danske superspillere.
To gange har jeg de sidste 2 uger spillet sammen med de ”gamle” på Avedøre stadion, i Hvidovre. På kunststofbanen ved siden af trænede Brøndby IF med superligatruppen. Hvad jeg så var ikke imponerende! Teknisk set måske i orden med skudtræning, småspil og 4 : 2.

Sidste øvelse er det vist på tide, at sende på pension.Det er spildtid, manglende intensitet på grund af for dårlig teknik.

Til gengæld er der alt for lidt spil mod store som små mål. 
Spil skal fylde en langt større del af et træningspas. Vel at mærke spil med nerve og intensitet, der nærmer sig den virkelige kamp. Og det har der været alt for lidt af i de to træningspas jeg har set med Thomas Franks spillertrup.

Heinz Hildebrandt 26. januar 2016

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.