DTB EM-kommentar til Island — Østrig

Det var så slut på det indledende gruppespil og vi skal nu gang med ottendelsfinalerne. Desværre må vi stadig trækkes med 3'erne fra grupperne. Det kan bl.a. Portugal være glade for. Men nu glæder jeg mig med den islandske nation over jerndrengenes madfolkespil. Østrigerne må endnu engang erfare, at et øhold blev deres banemænd.

Jamen det er utroligt. At østrigerne spillede som en pose nødder skal jo ikke ligge Island til last. De ø-boer er simpelthen fantastiske. 2–1 over Østrig. Og videre til næste runde.

Østrigerne må snart få kuldegysning af at møde nordiske øhold. 12. september 1990 tabte Østrig 1–0 på Landskrona stadion ( https://www.youtube.com/watch?v=n3gUa0cxvNo ). Så de kender mosten: hjem til Wein, Weib und gesang. Det kan de så glæde sig over.

Jeg glæder mig over, at det stadig er muligt, at kunne vinde kampe på fysisken og konditionen, hvilket i høj gra har været islændingenes styrke i de indledende kampe. Ganske vist var de lidt trætte mod slutningen af kampen. Men ikke desto mindre var det i 94. minut, at sejren blev slået fast af et mandskab, der er bygget op på et befolkningstal på 330.000 (!).

Desuden mener jeg, at det er helt ude i hampen, at man siger holdet ikke kan spille teknisk fodbold. Holdet5s varemærke er solidt 4–4–2 defensivt spil med hurtige konttrangreb. Det er nu engang, den måde Island spiller på under en svensk landstræner, der må se sine landsmænd pakke kufferten efter 3 svage kampe uden en eneste målscoring.

Man kan med rette spørge sig selv om, hvad er der galt med fodbolden i Norden. Den er i hvert tilfælde ikke værd at se på for øjeblikket.

Det gode ved kampen:

Solidt eksemplarisk 4–4–2 formation — fænomenal islandsk kondition

Det dårlige ved kampen:

Ugidelige østrigske spillere — ingen grund til flæberi efter kampen med den indsats

Næste runde spilles først den 25. juni, derfor ikke nogen kommentar før den 26. juni.

Heinz Hildebrandt

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.