En Sjællandsseriekamp

En herlig kamp med masser af mål og underholdning overværet af nogle tilskuere og et hav af trænere, hjælpere og holdledere gav en god ramme for lørdagens Sjællandsseriekamp. Men som tidligere træner har jeg dog et par kommentarer til spillet på banen.

Jeg overværende lørdag en god kamp i Sjællandsserien. God fart, ind imellem lidt for meget, så teknikken og overblikket ikke rigtig kunne følge med. Der blev gået til ”sagen”, givet og taget, men i det hele en fair kamp.

Men hvis man ser på tilskuerantallet og antallet af ”officials” — træner, assistenttræner, målmandstræner, massører og holdledere. Ja, så kommer vi alligevel op på et anseeligt tilskuertal i alt.

Når jeg tænker tilbage på min tid som træner, vist nok engang i 80´erne og 90´erne så kunne en træner varetage det hele i træningen. Men det er jo også længe siden. Dog må jeg konstatere, at målene og banen stadig er firkantet og har de samme mål, der er stadig samme antal spillere på banen.

Nu førte det ene hold med et par mål mod slutningen af kampen og derfor var der ting der undrede mig. På holdet der var bagud spillede man stadig med 4 mand i bagkæden, selv om det syntes mere relevant at forsøge at vende kampens resultat. Selv efter at man havde reduceret modstandernes føring, da man tiltvang sig et straffespark.

Hele ”kontoret” var ellers med på sidelinien konstaterede jeg, da man efter kampen kom slæbende med en ret stor taktiktavle. Det virker lettere overskruet i enhver henseende. Taktikken burde være fastlagt i løbet af ugen på banen og evt. suppleret med et spillermøde af 15 minutters varighed.

Gør det hele mere enkelt. Det er ikke Champions League.

Det førende hold, som for øvrigt også spillede bedst kunne også have gjort nogle ting. Bl.a. forsøgt at holde på bolden og lade den ”køre” rundt blandt spillerne. En ting, der sagtens kan øves under træningen. I stedet blev der driblet for meget og sendt håbløse lange afleveringer frem ad banen selv om en føring skulle holdes.

Spiltempoet kan også let forøges. Spil bolden i stedet for at drible — også selv om der ikke er nogen modstander. Det giver mere bevægelse og flow i spillet. Spillerne løbe i position, fordi de ved at bolden bliver spillet.

Hermed lidt inspiration at tage med på træningsbanen de kommende uger.

Heinz Hildebrandt 21. august 2016