Από την ιδέα σε blockchain startup

Giorgos Karamanolis
Hellenic Blockchain Hub (EL)
2 min readMay 13, 2018

Το eHOSP προσφέρει σε Γιατρούς, Νοσοκομεία και Ασφαλιστικές εταιρείες μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα με εργαλεία και υπηρεσίες για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, με σκοπό κυρίως τη μείωση των διαχειριστικών εξόδων. Η πλατφόρμα του eHOSP απαρτίζεται από τρια βασικά κομμάτια: ένα σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών καρτών υγείας NFC, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα Blockchain και μια πλατφόρμα Cloud υπηρεσιών, η οποία αποτελεί και τον κορμό του συνολικού συστήματος

Βασικό δομικό συστατικό της προσέγγισης της ehosp είναι οι τεχνολογίες blockchain για την ασφαλή διαχείριση ιατρικών δεδομένων και φακέλου.

Ο γιατρός κάνει τη διάγνωση και συμπληρώνει τα συμπεράσματα του μέσω της online web πλατφόρμας. Τα δεδομένα μετά κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται σε ασφαλή χώρο ενώ παράλληλα υπολογίζεται από τα δεδομένα αυτά, ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο αποθηκεύται στο Blockchain και χρησιμοποιείται για να πιστοποιηθεί οτι τα δεδομένα δεν έχουν πειραχτεί.

Επίσης ο ασφαλιστής μπορεί άμεσα να ειδοποιηθεί από τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας και να εκκινήσει τις ασφαλιστικές διαδικασίες, μπορεί να συλλέξει πολύ πιο γρήγορα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ενώ έχει πρόσβαση μόνο στα οικονομικά στοιχεία του ιατρικού ιστορικού.

Mάθε εδώ για το πώς ξεκινησε η ιδέα!

Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας την επιχειρηματική σου ιδέα ή την εφαρμογή blockchain που έκανες σε οποιοδήποτε στάδιο και αν είναι;

Στείλε μας την περιγραφή με εικόνες, συνδέσμους κλπ και θα τη δημοσιοποιήσουμε στο medium blog καθώς και στο μηνιαίο newsletter του ΗΒΗ.

Επίσης η ομάδα του Hellenic blockchain Hub θα προσπαθήσει να προωθήσει την ιδέα ή την startup που ασχολείται με τεχνολογίες blockchain / dlt . Mέσα από την συνεργασία για οργανισμούς και πιλοτικές εφαρμογές είτε με τη βοήθεια από εξειδικευμένους μέντορες — μέλη του ΗΒΗ που θα βοηθήσουν την εξέλιξη της ιδέας — εφαρμογής.

Στείλε μας εδώ: hello@blockchain.org.gr

--

--

Giorgos Karamanolis
Hellenic Blockchain Hub (EL)

Co-Founder & CTO/CIO at Crowdpolicy (CP), focused on digital transformation, startups, #fintech #civictech #opendata #opengovernment