Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες για το 2019!

Giorgos Karamanolis
Hellenic Blockchain Hub (EL)
2 min readJan 12, 2019

Save the date 6 Μαρτίου 2019 16:00–20:00 — Γενική Συνέλευση και Συνέδριο του ΗΒΗ

Το έτος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δημιουργικό για την κοινότητά μας και τον Φορέα.

Ενδεικτικά:

Τον Ιανουάριο του 2018 προχωρήσαμε σε σύσταση του πρώτου φορέα οργανωμένης εκπροσώπησης και προώθησης της αξίας των αποκεντρωμένων τεχνολογιών blockchain — DLT στην Κοινωνία,την Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση.

Μετράμε ένα μεγάλο ανθρώπινο δίκτυο στελεχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. 400 στελέχη περίπου από όλη την Ελλάδα. Φτιάξαμε το πρώτο μητρώο με 93 developers σε τεχνολογίες blockchain / DLT. Το advisory board ενισχύθηκε με νέα μέλη από πολλούς και διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Οργανώσαμε 4 κεντρικά events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναδείχθηκαν νομικές, επιχειρηματικές πτυχές της τεχνολογίας και της εφαρμογής της σε παραδοσιακούς κλάδους.

Προχωρήσαμε σε σημαντικές συνεργασίες όπως με Πανεπιστήμια και Ακαδημαϊκά / Ερευνητικά Κέντρα για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων για την οργανωμένη συνεργασία με επιχειρήσεις.

Το δίκτυο μας υποστήριξε 3 μαραθώνιους καινοτομίας στην Ελλάδα και Στην Κύπρο (hackathons) . Ειδικότερα στον τελευταίο για τις έξυπνες πόλεις διοργανώσαμε διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά για να εξηγήσουμε πώς λειτουργούν οι τεχνολογίες blockchain.

Υποστηρίζουμε τη διάθεση αποτελεσμάτων open source για να εμπνεύσουμε και άλλους να ασχοληθούν. Ενδεικτικές πιλοτικές εφαρμογές ήταν η εφαρμογή των τεχνολογιών στο e-procurement σε κυβερνητικό επίπεδο, η υλοποίηση της οδηγίας psd2 και σεναρίων Know Your Customer με τεχνολογίες blockchain κ.α

Αναδείξαμε την ελληνική κοινότητα blockchain στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Decentralized 2018

Ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, την πρώτη μελέτη για την εφαρμογή των αποκεντρωμένων τεχνολογιών σε κλάδους την Ελληνικής Οικονομίας η οποία θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη σε όλους.

Για εμάς έχει αξία η συνδιαμόρφωση κάθε βήματος. Να σχεδιάσουμε και να εξειδικεύσουμε δράσεις του Φορέα μας γύρω από βασικές ενότητες.

Ενδεικτικά:

Η προώθηση της γνώσης στους οργανισμούς και στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Η διασύνδεση μας με τα Πανεπιστήμια.

Η δημιουργία και η επαναληψιμότητα καλών πρακτικών μέσα από Proof of concepts.

Η διάθεση ανοικτών αποτελεσμάτων σε ολους.

Οι προτάσεις πολιτικής για την εξειδίκευση θεσμικού πλαισίου όπου αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο.

Διαδικτυακά κυρίως θα συνθέσουμε προτάσεις για όλα τα παραπάνω με οργανωμένο τρόπο (Σύντομα ηλεκτρονική πλατφόρμα open innovation consultation platform θα μπει σε λειτουργία)

Τα λέμε από κοντά!

SAVE THE DATE. Τετάρτη 6/3. Ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα στο site, facebook group, slack, email και σε όλα τα κανάλια μας.

Μπορείτε να δείτε όλη τη δραστηριότητά μας για το 2018 εδώ https://medium.com/hellenic-blockchain-hub-el και εδώ http://blockchain.org.gr

--

--

Giorgos Karamanolis
Hellenic Blockchain Hub (EL)

Co-Founder & CTO/CIO at Crowdpolicy (CP), focused on digital transformation, startups, #fintech #civictech #opendata #opengovernment