Ignatios Stavrinos
Hellenic Blockchain Hub (EL)
2 min readJun 9, 2018

--

Η Μάλτα πρωτοπορεί στη ρύθμιση των DLT.

Του Ιγν. Σταυρινού, μέλους του Hellenic blockchain Hub

Photo by Micaela Parente on Unsplash

Η Κυβέρνηση της Μάλτας, στις 22 Μαΐου, και μετά από σχετική δημόσια διαβούλευση, εξέδωσε τα παρακάτω νομοσχέδια, που θα αποτελέσουν τη βάση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις υπηρεσίες που βασίζονται σε τεχνολογίες Blockchain, συμπεριλαμβανομένων και των Virtual Currencies.

  • Malta Digital Innovation Authority Bill: νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση της τοπικής Αρχής Ψηφιακής Καινοτομίας, γνωστής ως Malta Digital Innovation Authority.
  • Innovative Technology Arrangements and Services Bill: νομοσχέδιο που αφορά το πλαίσιο για την εγγραφή των Διαχειριστών και Ελεγκτών των πλατφορμών DLT, όπως και για την πιστοποίηση αυτών, από την ανωτέρω Αρχή.
  • Virtual Financial Assets Bill: νομοσχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τη ρύθμιση των ICOs και της χρήσης των Virtual Currencies.

Επιπροσθέτως, η Ρυθμιστική Αρχή Παιγνίων της Μάλτας (MGA), σύντομα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης, σχετικά με την αποδοχή των Virtual Currencies και τη χρήση των DLT, από παρόχους υπηρεσιών iGaming, που υπόκεινται σε αυτή. Ουσιαστικά η MGA προτίθεται να επιτρέψει τη χρήση των Virtual Currencies στη βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων, μέσω ενός περιβάλλοντος sandbox. Σημειωτέο ότι η ανωτέρω βιομηχανία αποτελεί το 12% της τοπικής οικονομίας, και θεωρείται ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγικός τομέας της χώρας.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι στη Μάλτα έχουν ξεκινήσει από καιρό να δημιουργούν ένα ολιστικό και πλήρες ρυθμιστικό περιβάλλον για τις DLT, αποσκοπώντας να προσφέρουν συνθήκες για περαιτέρω τεχνολογικές επενδύσεις στο νησί.

--

--