Το Ελληνικό τοπίο της τεχνολογίας Blockchain και πώς θα επηρεάσει την Επιχείρηση σας

H Δευτέρα 15 του Απρίλη 2019 ήταν μια βροχερή ανοιξιάτική ημέρα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να επισκιάσει την επικείμενη παρουσίαση μου για την τεχνολογία του Blockchain και για τα οφέλη αυτής προς τις επιχειρήσεις.

Στο Θησείο, στο κελάρι του Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3210239) παρουσίασα την τεχνολογία blockchain με αληθινά παραδείγματα, σε μία διαδραστική παρουσίαση η οποία έδωσε έμφαση στην διαφάνεια, στην ταχύτητα, στην εμπιστοσύνη και στην οικονομία των συναλλαγών του μέλλοντος δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και μειώνοντας τον χρόνο διεκπεραίωσης των συναλλαγών.

Εξήγησα συνοπτικά πώς λειτουργεί το blockchain, καθώς και τις διάφορες εφαρμογές στις οποίες χρησιμοποιείται ήδη ή αναπτύσσονται ταχύτατα για το άμεσο μέλλον, από τον τραπεζικό τομέα, την ταυτοποίηση ατόμων, την αποθήκευση τίτλων ιδιοκτησίας και ιατρικών δεδομένων, μέχρι τα πνευματικά δικαιώματα μουσικών παραγωγών.

Αναμένεται ότι το blockchain θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας πολύ σύντομα, όπως είναι πλέον το WiFi και το internet. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο site του Hellenic Blockchain Hub που διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης και προώθησης των τεχνολογιών blockchain

Η έγκαιρη υιοθέτηση της τεχνολογίας όχι μόνο αποδεικνύει και ασκεί την προσαρμοστικότητά των επιχειρήσεων, αλλά δίνει στους οργανισμούς πλήρη δημιουργική ελευθερία για πειραματισμούς και τεχνολογική επανάσταση κάνοντας τις επιχειρήσεις μοντέρνες και ανταγωνιστικές. Διανύουμε την 4η τεχνολογική επανάσταση το μέλλον είναι λαμπρό.

Ευχαριστούμε επίσης όλους εσάς που ήσασταν εκεί (παρά τον καιρό…) για τις ερωτήσεις και την ωραία συζήτηση που ακολούθησε.

Τέλος ευχαριστούμε επίσης το Cafe Scientific, τον χώρο Athenaeum Κελάρι και την Δρ. Λίλα Κουμάντου για τον συντονισμό και την φιλοξενία.

Γιώργος Πάνου

Μέλος Δ.Σ Hellenic Blockchain Hub