SAVE THE DATE! Blockchain Beer στο BIOS 25/9

Το πρώτο #openB3 από το Hellenic Blockchain Hub

To πρώτο #openB3 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο BIOS (Πειραιώς 84, 10435 Αθήνα).

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το πρώτο #openB3 είναι η συνδιαμόρφωση δράσεων του ΗΒΗ για το επόμενο διάστημα, η συμμετοχή με παρουσιάσεις από industry experts καθώς και ελληνικών start up ομαδων και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και λύσεις σχετικές με τις τεχνολογίες blockchain & αποκεντρωμένων τεχνολογιών. Στόχος του #openB3 είναι η ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου για τις τεχνολογίες blockchain στην Ελλάδα, η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων και η ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών & δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία που βασίζονται στις αποκεντρωμένες τεχνολογίες.

Στο πρώτο #openB3 μπορούν να συμμετέχουν:

 • Κάθε ενδιαφερόμενος για τις νέες τάσεις και την προοπτική της νέας ψηφιακής οικονομίας μέσα από τη χρήση των disruptive τεχνολογιών blockchain (Στελέχη της αγοράς, δημόσιας διοίκησης, προγραμματιστές, φοιτητές κ.α).
 • Επενδυτές & Δυνητικοί συνεργάτες που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση και συνεργασίες με startup εταιρείες στον χώρο των τεχνολογιών blockchain.
 • Επιχειρήσεις, ομάδες και startup με ιδέες, λύσεις και υπηρεσίες που σχετίζονται με τις τεχνολογίες blockchain.

Πρόγραμμα

17:30–18:00: Check in

18:00–18:30: Χαιρετισμοί, Παρουσιάσεις δραστηριοτήτων του ΗΒΗ

 • Γιώργος Καραμανώλης, Πρόεδρος Δ.Σ Hellenic Blockchain Hub, Καλωσόρισμα μελών — Απολογισμός — Προγραμματισμός δράσεων.
 • Κων/νος Καλογεράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ Hellenic Blockchain Hub, Πρωτοβουλίες engagement με τα μέλη και δημιουργίας κοινότητας blockchain στην Ελλάδα.
 • Μαρίνος Ξυναριανός, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ Hellenic Blockchain Hub, Παρουσίαση του 1ου e-book του ΗΒΗ για blockchain με θέμα “Blockchain στην Ελλάδα και 4η βιομηχανική επανάσταση”.

18:30–19:00: Blockchain Industry Insights

 • Γιώργος Πάνου,Group Digital Innovation Director — Digital Transformation της Mellon — Μέλος Δ.Σ Hellenic Blockchain Hub, Eισαγωγή στην τεχνολογία / blockchain for the enterprise.
 • Χάρης Λιναρδάκης, Cloud Leader IBM, Η προσέγγιση της IBM για τις enterprise τεχνολογίες και εφαρμογές blockchain.
 • Νικόλαος Τσονιώτης, Product Innovation Manager, Iντιστούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Eπικοινωνιών / Εθνικο κέντρο έρευνας και Tεχνολογικής Ανάπτυξης — “Blockchain for identity, permission and consent management in Healthcare and IoT-based application”

19:00–20:00: Blockchain startups, ΗΒΗ Members

 • Ehosp, Αλέξιος Καραδήμος, Νικόλαος Καραδήμος, Η πλατφόρμα για χρήση τεχνολογιών blockchain στην υγεία και στο insurtech.
 • Musicspoon, Φώτης Παπαστεργίου, Γιώργος Ευθυμίου, Πλατφόρμα για την χρήση τεχνολογιών blockchain στα creative industries (ip rights tokenization & micro payments).
 • No code scheduled, Γιώργος Ζαΐμης, Blockchain & Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η περίπτωση των ψηφιακών ταυτοτήτων self sovereign identity.
 • Finabyss, Δημήτρης Γερογιάννης, FinTech λύση για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών των λογαριασμών
 • Mytracknet, Δημήτρης Μόσχος, CEO, The Global Lost & Found Network based on Bluetooth & Blockchain technology.

20:00–21:00: Crowdfunding 3.0

Λούκα Κατσέλη, π. Πρόεδρος Εθνικής Τράπεζας, Νέα χρηματοδοτικά συμμετοχικά εργαλεία για την υποστήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας

Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director Crowdpolicy, Σπύρος Κυρίτσης Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, Μαρί Μαρκοσιάν, Στέλεχος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συζήτηση για τη χρηματοδότηση νέων και ώριμων επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων με νέες κατανεμημένες τεχνολογίες. Χρηματιστήριο, Μετοχές, Assets tokenization, Crowdfunding, Initial Coin Offerings.

21:00–22:00: Παρεμβάσεις — Συμπεράσματα — Συζήτηση

Θα συντονίσει ο Γιώργος Καραμανώλης, Πρόεδρος του ΗΒΗ.

22:00 + Βlockchain Βeer


Το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό 5–10 ευρώ (με τη μορφή δωρεάς) και περιλαμβάνεται μία δωρεάν μπύρα για Blockchain Beer, ενώ μπορείτε κατά τη διαδικασία προμήθειας της πρόσκλησης να δωρίσετε οποιοδήποτε ποσό για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του φορέα.

Θα διατεθούν αυστηρά 250 προσκλήσεις με first come — first served.

Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.


Σχετικά

Ο Ελληνικός Κόμβος Blockchain είναι αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ. αριθμ. 87/2018 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών, με έδρα τον Δήμο Αθηναίων και έχει σκοπό α. τη μελέτη, διάδοση, προβολή των τεχνολογιών blockchain και DLT στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προς όφελος της Εθνικής οικονομίας, β. την οργάνωση δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών φορέων και επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν τεχνολογίες blockchain και γ. την ανάδειξη ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας και σε διεθνές επίπεδο για τη χρήση αποκεντρωμένων τεχνολογιών.

Μάθε περισσότερα για τις δραστηριότητες του φορέα εδώ http://blockchain.org.gr/home/


Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Εγγραφές: Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ https://ti.to/crowdpolicy/openB3

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2160734557330859/

Πρόγραμμα: https://goo.gl/WhAu3h