Ismeretet terjesztünk.

SMART NOOB: Heracles Content Channel

A Heracles Project második célkitűzése a „pszichoedukáció”, vagyis a közérthető, de használható pszichológiai tájékoztatás, prevenció, és ismeretközlés, esport témában.

magyarul:
Az esportról, de nem kizárólag az esport-világ szereplőinek szóló kontentet készítünk.( A SMART NOOB honlapjáért klikk ide.)

Miért lehet ez érdekes neked?

Ha gamer vagy,

..szeretnék a kutatásaink eredményeit úgy eljuttatni hozzád, hogy:

  • az ne veszítsen a hitelességéből,tudományosan korrekt maradjon…
  • …ne valami Oravecz Coelho színvonalú bullshitként hangozzon.
  • viszont azt is szeretnénk, hogy ne aludj be rajta, tehát hogy érdekes, emészthető, netán szórakoztató formában érjen el hozzád a tudás.

A kontent csatorna legfontosabb célja, hogy használható infókat adjon, amelyek hatására tippeket, és motivációt nyerhetsz arra, hogy tudatosabb játékos legyél. Ha még az ÉLŐ-d is megugrik, annak hatására, hogy átgondolod, esetleg alkalmazod az itt tanultakat, akkor elmorzsolunk pár könnycseppet a meghatódottságtól. ;) :D

A Blog mellett Vlogolni is szeretnénk, illetve gamer rendezvényeken lépünk fel.

Kerekasztal beszélgetés a PlayIT-en

Ha a profi esport világából jössz:

A csapatod edzéséhez konkrét tanácsokat nem szeretnénk adni, hiszen te ismered a srácokat/csajokat a legjobban. 
 Egy krimisorozatokból lopott analógiával élve: te vagy a nyomozó, aki a főszerepet kapta, mi meg a geekek a laborból, akik helyszínelnek, profiloznak, és nem hoznak döntéseket a nyomozás menetével kapcsolatban.

Ennek ellenére vannak olyan kiegészítő szempontok és plusz információk, amelyek segítségével javíthatod a kapcsolatodat a csapatoddal/csapattársaiddal, és könnyebben hozhatsz személyeket érintő döntéseket, vagy válogathatod ki a jövő tehetségeit.

A nyers teljesítmény adatok mellett, fontosak lehetnek a személyiségjegyek, és a csoportdinamika. Ezeket nehezebben lehet mérni és interpretálni, de nem lehetetlen.

Ha kutató/egyetemista vagy,

…de nem ismered belülről ezt a világot, szeretnénk hidat képezni a kompetitív online játékok és a kutatási témád között.

  • Készülőben egy esport lexikon, mely akár a szülőknek is érdekes lehet.
  • Szeretnénk, ha elkerülnéd azokat a módszertani hibákat, amelyekbe gyakran belefutnak az online játékot kívülről vizsgálók.
  • Szeretnénk ötleteket adni ahhoz, hogyan könnyítsd meg az adatfelvételt, spórolj meg magadnak rengeteg időt és pénzt.
Wagner, Michael. 2006. “On the scientific relevance of eSport.” In Proceedings of the 2006 International Conference on Internet Computing and Conference on Computer Game Development. Las Vegas, Nevada: CSREA Press.

Ha befektetői, esetleg vállalkozói vénád van:

  • Minket is érdekelnek az esport témájú startupok és innovációk.
  • Szívesen ízekre szedjük, majd újra összerakjuk a koncepciódat.
  • Segíthetünk az koncepciód validációjában, és mi is lebombázhatunk ötletekkel, nekünk is van pár száz. (Néhányat ezek közül a “vision” menüpont alatt olvashatsz.)