Kutatunk.

Heracles Open Lab

A Heracles Project elsősorban egy „open source” online laboratórium. Az esportok és a kompetitív online játékok pszichológiáját kutatjuk. Mivel minden adat elérhető online, nem vagyunk helyhez vagy intézményhez kötve, ennek ellenére szívesen közreműködünk egyetemi vagy iparági szereplőkkel.

A kutatásról — about the study

Nagyjából négyezer fő töltötte ki a kérdőíveket, mely a LoL és CS:GO játékosokat vizsgálta.

Leginkább a személyiség, és a motivációk érdekeltek, és fontos szempont volt, hogy az ingame viselkedést is figyelembe vegyük.

Ez azt jelenti, hogy minden elhajított gránát, kiválasztott hős, elhibázott lövés, vagy betört ablak szerepel az adatbázisban. A sportolási szokások, a pénzköltés vagy a gamer csajokhoz való hozzáállás, de a noobok, cheaterek, toxic playerek és valódi profik viselkedése is a tudományos elemzés tárgyát képezi.
 
 A legfőbb kutási irány az ún. problémás online játékhasználat (magyarul „játékfüggőség”) és a tudatos, de szenvedélyes játékos meghatározása, különválasztása.

Innen már csak pár lépés a tehetséges, vagy csoportdinamikai készégek szempontjából ígéretes játékosok azonosítására kifejlesztett algoritmus megalkotása, vagy a problémás játékosok kiszűrése, de az alkalmazási területek száma végtelen. (lásd.: vision )
 
 Jelenleg a CS: GO adatok feldolgozásával vagyunk elfoglalva.
Ha van kedved segíteni, lehet hogy mi is tudunk neked. (lásd: Join Us!)