A Heti Star Wars-pletykák visszatér | HSWP 2015/32. hét

Réges rég, egy messzi-messzi galaxisban, a VS.hu hasábjain hétről hétre jelentkeztem a Star Wars világának hírösszefoglalóival. Durván egy éves kihagyást követően a sorozat visszatér, új helyen, új ötletekkel. Lássuk az eheti termést!

Bence Földi
Aug 8, 2015 · 5 min read

Luke Skywalker valójában Sith volt? — tettem fel a kérdést tizenegy hónappal ezelőtt, tavaly szeptember 6-án. Az volt az utolsó HSWP-epizód, de többek unszolására most folytatom és a rövidítéstől sem válok meg, pedig volt már, aki rámutatott: ez a Magyar Szocialista Munkáspárt angol rövidítése. Ahogy régen, ezentúl is minden hétvégén jelentkezem az adott hét legfontosabb Star Wars-szal kapcsolatos híreivel, újításként pedig egyperces “trailerekben” mesélem majd el, mi lesz az adott heti epizódban. Íme az első:

Drága midikloriánok, mi lesz veletek?

Itt derült ki a Baljós árnyakban, hogy Anakin vérének midikloriánszáma magasabb, mint Yoda mesteré (Wookieepedia)

Sok fontos dolog történt a héten, ezek egyike, hogy Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams az MTV-ek adott rövidke interjújában arra a kérdésre, hogy bárki említi-e a filmben a midikloriánokat, azt a választ adta, hogy nem. A téma természetesen felbolygatta az internet Star Wars-szal foglalkozó (egyébként hatalmas) részét, sokak szerint ez szentségtörés, mások azzal érveltek, hogy a klasszikus trilógiában sem jelentek meg a midikloriánok, csak Lucas hülyesége miatt emelték be az előzményfilmekbe. Ezzel kapcsolatban még két dolog: a midikloriánok már léteznek — erről itt írtam korábban —, ha pedig dunsztod sincs, miről szólt az előző néhány sor, rossz helyen jársz.

Boba Fettnek lehet, hogy van egy lánya

2016-ban jön majd a Rogue One — azaz Zsivány Vezér —, az első, nem trilógiába tartozó SW-mozifilm. A projekt női főszereplője Felicity Jones, akinek szerepéről eddig az a pletyka élt, hogy ő lesz a fiatal Leia, aki ellopja a Halálcsillag terveit és beleszeret a Zsivány Vezérbe, vagy ő maga lesz az. No, az új pletyka szerint Jones nem a Lázadók oldalán szerepel majd, hanem Boba Fett lányaként. Az Index azt a spekulációt is megengedte magának, hogy összekösse a Star Wars: Lázadók Sabine nevű, Mandalore-i páncélban robbantgató karakterét a fentiekkel, azaz azt sejteti a lap, hogy akár ő is lehet Boba Fett lánya. Ami viszont biztos, hogy 2016. december 16-án jön a film, amelyet Gareth Edwars, a Godzilla direktora rendez. A film már forog Londonban, és Forest Whitaker is szerepel benne.

Amiatt, hogy túl sok SW-projekt zajlik most egyszerre, az io9 félelmének adott hangot, szerintük megcsömörlés lesz ennek a vége. HSWP-vélemény: disagreed. A Star Wars-ból sosem elég.

Jön a nagy Star Wars-dömping

(Rebelscum)

Annyira nem nagy sztori, de azért legyen meg: Kanadában elkelt az első olyan SW-játék, amelyen már Az ébredő Erő felirat látható. Az Ezeréves Sólyom egy furcsa változatát vehette kezébe a képen látható két kissrác. (via Rebelscum)

Nem ez az első olyan termék, amely az új filmmel kapcsolatos, a MakingStarWars például órákról számolt be. Az eBay-en begyűjthető karórákon a BB-8-as droid, Kylo Ren és az új rohamosztagos szerepel.

Szeptember 4-e lesz végül az a nap, amikor mindenhol mindent elárasztanak Az ébredő Erővel kapcsolatos termékek, ezt már a Star Wars VII News írja. Összefoglalójukban az áll, hogy minden nagy áruházláncban készülnek a Force Friday-re és az azt követő négy hónapos maratonra, amelynek végén jön a filmbemutató. Új Monopoly is lesz!!!

Ultramenő lesz az új Battlefront

Ha már a játékoknál és az Ezeréves Sólyomnál járunk, muszáj ránézni a Star Wars: Battlefront hivatalos, légi csatát bemutató videójára. A november 17-én érkező játék első trailere alapján is menőnek tűnt, de a másodikkal csak tovább fokozták a hangulatot: át lehet élni a SW űrhajós csatáinak hangulatát. Olyannyira, hogy a végén Han Solo és az Ezeréves Sólyom siet egy bajba jutott X-szárnyú csapat segítségére, sőt, Boba Fett hajója, a Slave I is feltűnik — remélhetőleg azt is lehet majd vezetni. Íme a videó, tessék felnyomni a képfelbontást és a hangerőt:

Előkotorják a fiókból a Kotort és leporolják

(store.steampowered.com)

Ez a hét a játékokról szólt a messzi-messzi galaxisban: minden idők egyik legjobb Star Wars-os számítógépes játéka, a Kotor (Knights of the Old Republic) újra elkészülhet, méghozzá HD-ban — írja a Cinelinx.

Nemcsak a felbontáson, hanem a játékélményen is javíthatnak, hogy a mostani gémerek is élvezzék a Kotort — mondjuk nem is olyan rég játszottam újra és még mindig pöpec, időtlen játék. A ivatalos bejelentés 2015 végére várható, az ápdételt játék pedig 2016 közepére a portál forrásai szerint. Más kérdés, hogy RPG-fronton a Disney és a LucasArts bénázik, a The Old Republic — amelyet a WoW ellenfelének szántak és hamarosan új kiegészítőt kap — például bebukott. Érthető, ha a múltba révednek, de inkább újdonságokra kéne fordítani az erejüket — írja a Star Wars Underworld.

Luke csak kérést teljesített a füves poénnal

(Buzzfeed)

Mark Hamill hihetetlenül menő aláírásszövegeket firkantott kártyákra az elmúlt években, ezekből körbe is keringett a neten egy gyűjtemény a múlt héten. A Luke Skywalkert alakító színész például azt írta a fenti lapra, hogy “Bakker! Mondtam Owen bácsinak, hogy ne cigizzen a házban”.

Mindenki azt hitte, milyen humoros ez a Mark, de a Buzzfeednek a színész elárulta: nemcsak unalomból írt hülyeségeket a kártyákra, hanem kérésre is. Elmondása szerint nem a gyerekek szoktak speciális mondatokat kérni aláíráskor, hanem idősebbek. Amit bán, hogy egyszer füvezéssel kapcsolatos poént is elsütött, lelkére kötötte az aláírást kérő férfinak, hogy ne kerüljön nyilvánosságra. Persze nem jött össze:

“Eladó a világ legnagyobb fűpipája. Hívd Luke-ot: 555-fű. Mark Hamill” (Buzzfeed)

Jövő héten ugyanitt, addig az Erő legyen veletek!

Ziro, a hutt holoüzenetei

Kialakult véleményed van arról, hogy Han vagy Greedo lőtt-e először? Bele voltál zúgva Leiába? Ki nem álhattad Jar Jar Binkst? Akkor itt a helyed! Földi Bence Star Wars-cikkei egy helyen.

Bence Földi

Written by

Political Scientist | Journalist | Star Wars fan | Liverpool supporter

Ziro, a hutt holoüzenetei

Kialakult véleményed van arról, hogy Han vagy Greedo lőtt-e először? Bele voltál zúgva Leiába? Ki nem álhattad Jar Jar Binkst? Akkor itt a helyed! Földi Bence Star Wars-cikkei egy helyen.

Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade