Top 5 woonwinkels in Arnhem

Het is de start van een nieuw seizoen. We gaan weer naar binnen en we willen meer warmte, kleur en gezelligheid in huis. Veel mensen krijgen door het sombere weer kriebels om het interieur weer eens te veranderen. Daarom mijn tips voor de Top 5 woonwinkels met de leukste merken en nieuwste hotspots op het gebied van sfeervol wonen, gewoon uit de Arnhemse binnenstad.

Meijer en Floor — Koningstraat 31
Eind vorig jaar opende Meijer en Floor de deuren van haar nieuwe zaak in Building 026. In deze stadse woonwinkel vind je alles voor een compleet interieur. Enkele merken die worden gevoerd zijn het Deense HAY, Cartel Living, Pastoe, Muuto en Bodum.

Zoals je ziet aan de selectie van merken, is Meijer en Floor vooral leuk als je iets meer te besteden hebt. Je kan er natuurlijk ook heen om inspiratie op te doen voor je eigen interieur, want wat is de winkel inspirerend! Behoefte aan wat interieuradvies? Ook daarvoor ben je bij Meijer en Floor aan het juiste adres. Met andere woorden, een waar design walhalla voor interieur liefhebbers!

LOFT — Weverstraat 39
Deze toffe concept store vind je in het hart van Arnhem. Nederlands en Scandinavisch design voeren de boventoon in het ruime aanbod van woonaccessoires en meubels. In de winkel vind je veel leuke, betaalbare items. LOFT is een echte lifestylewinkel en je vindt er dan ook veel leuke cadeau’s! Handig met het oog op de feestdagen, ik weet zeker dat ik heel wat vrienden blij ga maken.

Onder het mom “Met de juiste styling wordt een huis een thuis” geeft LOFT ook stylingadvies om jouw woning om te toveren in een waar paradijsje. Je vindt deze belevingswinkel in de voormalige Dansacademie in de Weverstraat: een prachtig pand met trapgevel. Vergeet dus vooral niet om ook even naar de buitenkant van het pand te kijken als je de winkel bezoekt!

Iccoon — Bovenbeekstraat 29
Op zoek naar designmeubelen? Ga dan eens naar Iccoon. Dit is hét adres voor designmeubelen en hedendaagse kunst. Naast bekende merken als Dutch Originals, HAY, Saba en het Nederlandse Zuiver vind je hier ook de eigen collectie van Iccoon. De eigen collectie is vooral te herkennen aan de stoere stijl, met een duidelijk oog voor vakmanschap.

Wist je dat Iccoon ook verantwoordelijk is voor de inrichting van diverse winkels, kantoren en horeca? Zoals de toffe Dudok studio’s aan de Koningstraat in Arnhem.

Eems — Koningstraat 15
Al jaren gevestigd in de Arnhemse binnenstad. Wederom een woonwinkel die te vinden is in een prachtig pand, in industriële stijl dit keer. Bij Eems vind je veel toffe woonaccessoires en ook mooie meubels voor in huis of in de tuin. Het assortiment is ontzettend breed; van posters en vaasjes tot designlampen en toffe leren banken. Je vindt hier onder andere producten van Ferm Living, Bloomingville en Nordal.

June Interiors — Sonsbeeksingel 106
Net iets buiten het centrum vind je aan de Sonsbeeksingel de hotspot June Interiors. Gevestigd in het creatieve en altijd inspirerende Modekwartier. Neem de tijd voor een bezoekje, want als je eenmaal in het Modekwartier bent, dan ontdek je overal toffe winkeltjes.

Bij June Interiors vind je meubels en accessoires voor in huis of in de kinderkamer (als je die hebt). Naast de mooie eigen ontworpen meubels, zoals houten kasten, kun je hier ook terecht voor producten van KEK Amsterdam, April Eleven en nog veel meer andere merken.

Je hoeft dus niet stad en land af te reizen voor een nieuw interieur! Ken je deze winkels al, of heb jij zelf nog andere favorieten?

Like what you read? Give Binnenstad Arnhem a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.