Марин ле Пен послала јасну поруку Србима!

Французи ће у недељу у другом кругу председничких избора између два кандидата бирати новог шефа државе. Посредством њеног изборног штаба, „Новости“ су ексклузивно добиле информације о томе како ће наступати Марин ле Пен, уколико буде изабрана за новог станара Јелисејске палате.

Едуар Феран, шеф француске делегације при политичкој групи „Европа нација и слобода“ у Европском парламенту, у оквиру које заседа и Ле Пенова, послао је за „Новости“, у име Марин ле Пен, одговоре који одражавају ставове лидерке „Националног фронта“ о суштинским питањима за Србе и Србију.

Косово

* Хоће ли бити поништено признавање једнострано проглашене независности Косова?

– Недавно смо у Европском парламенту имали прилику да амандманом изменимо извештај о напретку Србије, што јасно осликава наш став. Француска је направила грешку признајући независност Косова, коју пет држава чланица ЕУ нису признале. Због тога је неприхватљиво што ЕУ инсистира на нормализацији односа између Србије и Косова. Посебно смо забринути због статуса Српске православне цркве на такозваном Косову, чија влада систематски негира власничка права СПЦ, и то после 1999. године када је уништено 107 цркава, и 2004, када су, према подацима ОЕБС, разорене још 34 цркве и 392 гробља.

Осим забринутости због ове неправде коју је српски народ претрпео на Косову, Марин, као председнички кандидат, жели да брани Француску, нарочито од илегалне миграције у коју је укључен велики број „Косовара“. Илегална миграција ће бити у врху приоритета њене владе. Она се супротстављала, и супротстављаће се као председник Француске, једнострано проглашеној независности Косова.

Србија

* Како гледате на историјске и актуелне везе између Србије и Француске?

– Кроз историју, везе између наше две нације увек су биле врло блиске и веома јаке. Били смо савезници у Првом светском рату. Генерал Де Гол се одувек дивио генералу Дражи Михаиловићу чији је лик најбоље представљао српски отпор нацизму. Најемотивнији симбол је споменик посвећен француско-српском пријатељству у Београду. Али, 1992. године тај споменик је био пресвучен црном тканином. Од тада, нажалост, сви француски председници и владе уништавали су ово веома дуго пријатљство.

Европа

* Да ли Србија треба да уђе у ЕУ?

– За нас, ЕУ је постала затвор за народе, који се руши. Волимо српски народ. Ако Србија икада уђе у ЕУ, изгубиће своју душу и судбину, настављајући веома негативан циклус који је започео НАТО бомбардовањем. Треба с поносом да покушате да обновите односе са вашим природним савезницима уместо да се све више савијате пред глобалистичком елитом.

Странци

* Да ли многобројни Срби, који живе у Француској, треба да страхују да ће бити избачени?

– Најутицаjнији медији, заиста често, изврћу њене речи, што уноси конфузију. Њена намера није да депортује странце. Она само жели да осигура поштовање закона. Илегални имигранти ће бити враћени у своје земље. Они странци који поштују Републику Француску, који су спремни да буду део нашег друштва, да доприносе његовој изградњи, и они који испуњавају законске услове, немају апсолутно никаквих разлога за забринутост. Срби припадају нашој, европској, хришћанској цивилизацији и због тога немају већих проблема да се интегришу у Француској.

Данас се у Француској одржава други круг председничких избора. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новостиs.