МИСТЕРИЈА: Наполеон имао чип у глави?!

Из Француске нам стиже једна посластица за све оне који воле теорије о ванземаљцима. Циљ истраживања које је спроведено на лобањи француског императора био је добијање податка о његовој висини, али оно што су пронашли шокирало је јавност.

Наполеон (Фото: Википедија)

Не постоји пуно података о доктору Андреу Дубои. Он је био француски истраживач, ког је финансирала француска влада да проучи лобању покојног францускох императора Наполеона Бонапарте. Према изворима, он је за своје истраживање добио између 90.000 и 140.000 америчких долара.

Доктор Дубоа био је члан Центра за проучавање дигестивних болести у склопу Националног института за дијабетес, дигестивне болести и болести бубрега. Он је такође био члан америчких установа за клиничка истраживања и психолошка испитивања, а поред тога, био је и асистент уредника журнала Простагландинс.

Циљ његовог истраживања била је висина француског императора, који је био висок 1.68 метара, што је заправо била просечна висина људи у то доба. Ово значи да Наполеон није спадао у категорију ниских људи.

Подсетимо, вест о микро-чипу букнула је још 1997. године, када је Џорџ Санфорд из Викли ворлд њуза написао чланак о француском цару. Наслов је гласио: “Ванземаљски имплант пронађен у лобањи Наполеона!”. Убрзо након тога, по осталим медијима почели су да се појављују наслови: “Наполеон, отет од стране ванземаљаца”, “Технолошки имплант пронађен у глави императора!”.

Према истраживањима која је предводио Дубоа, у лобањи Наполеона налазио се чип дужине 1,75 центиметара. Дубоа је изјавио да је истраживање ван његових схватања, а да поставку микро-чипа у главу бившег императора може једино да оправда нека ванземаљска технологија.

Након бројних истраживања, закључак је да тог чипа који је био у Наполеоновој лобањи ипак нема. Иако је на разним сајтовима објављено много фотографија чипа величине зрна које су преплавиле интернет, то заправо није онај о коме је причао Дубоа.

Једини извор информација био је Викли ворлд њуз који је објавио чланак о овоме 11. августа 2011. године, а ниједан од француских медија никад није помињао ништа на ову тему у прошлости.

Водећи се историјским чињеницама, Наполеон је нестао на неколико дана у јулу 1794. године, када је имао 25 година. Након тога, тврдио је да је у том периоду био затвореник, али о томе не постоје никакви докази, што додатно повећава сумњу на постојање чипа.


Originally published at pravda.rs on March 5, 2015.