Чепурин: Варварство крајем XX века… или Србе не сматрају за људе | СРБски ФБРепортер on WordPress.com

АКТУЕЛНО

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин учествовао је на комеморативним скуповима поводом НАТО агресије на СР Југославију 1999. године, наглашавајући одсуство дипломатије у земљама које су учествовале у бомбардовању, преносе РИА Новости.

Главна церемонија поводом годишњице НАТО агресије, одржана је у суботу вече у граду Алексинцу, који је тешко оштећен у бомбардовању у априлу и мају 1999. године.

„Две и по хиљаде људи, огроман број цивила је убијен, 10.000 је тешко или лакше рањено. Ово варварство о којем је тешко причати било је крајем XX века“, рекао је новинарима шеф руске дипломатске мисије Београду.

„Када чујемо како нас уче хуманизму, поштовању људских права, а видимо шта су урадили, то значи да неко то говори, а други то ради, или Србе не сматрају за људе. Хиљаде људи је убијено бесмислено, попут бандита, ненаоружани мирни људи“, рекао је дипломата.

Чепурин је нагласио да ниједан амбасадор из земаља које су бомбардовале Србију поново није био на одавању помена.

„Нико не жели да схвати, да се извини, да се покаје, сви и даље седе мирно и мисле да су урадили праву ствар. Нека дођу и њихови представници и кажу зашто су то учинили, зашто су убили толико Срба, али бојим се да то ускоро нећемо дочекати“, закључио је руски амбасадор.

ИЗВОР: ВОСТОК

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

***

ПОВЕЗАНО:

*ОДЈЕЦИ ПРОТЕСТА ПРОТИВ НАТО: Космет се брани у Београду због домаћих издајника

*СА АНТИ-НАТО СКУПА ПОРУЧИЛИ НАТО ДАХИЈАМА — Спремни смо на све да би смо одбранили Косово (фото, видео)

*Хемијско загађење Србије изазвано NATO агресијом 1999. (рад са научне конференције др Мирјана Анђелковић Лукић)

**РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић — Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

— —

26.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Категорије:АКТУЕЛНО, Бомбардовање, Влада, ДЕШАВА СЕ…, ДРУШТВО, Други пишу, Европа, ЗДРАВЉЕ-ЕКОЛОГИЈА, ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА, ИСТОРИЈА, КУЛТУРА, Медији- генератори јавног мњења, Мишљење, Нато, Национално питање, Новости, Окупација, ПОЛИТИКА, Русија, САД, СВЕТ, СРБИЈА, Страдање Срба, Трагедија, MAIL — RSS FEED

Tagged as: EU, fbreporter, fejsbuk reporter, istorija, najnovije, NATO, nezavisni mediji, Rusija, SAD, Srbija, SRBski FBReporter, stradanje, ubistva, vesti


Originally published at facebookreporter.org on March 26, 2018.