TRAMP POČEO ODLUČUJUĆI OBRAČUN SA SOROŠEM: Kongres pokreće kompletnu istragu o planiranoj revoluciji u Makedoniji

Posted date: март 19, 2017In: IZBOR, SPEKTAR

.

Sumnjivo finansiranje radikalnih levičara širom sveta od strane zloglasnog globaliste Džordža Sorša ga je možda konačno sustiglo, jer je Kongres najavio “kompletnu istragu“ njegovih poslova, počevši od njegovog pokušaja da instalira levičarski režim u istočnoj Evropi, uz pomoć novca američkih poreskih obveznika.

Istraga je pokrenuta nakon što je otkriveno da je Džordž Soroš koristio milione dolara u novcu američkih obveznika, koji je dodeljen njegovoj Fondaciji za otvoreno društvo od strane bivšeg predsednika Baraka Obame, kako bi podržao levičare i podstakao promene u stranim zemljama.

Novac je trebao da se koristi na “nepristrasan, nestranački“ način — a kada Fondacija za otvoreno društvo nije uspela da ubedi Kongres da je ovaj zakon ispoštovan, pokrenuta je istraga.

Vest o Kongresnoj istrazi je stigla dok se nastavljaju demonstracije protiv Soroša širom Evrope, sa pokretom “Stop Operation Soros” koja dobija veliku podršku u zemljama gde je Soroš pokušao da uništi njihovu tradicionalnu kulturu.

Milijarder je već dugo optužen za mešanje u evropsku politiku, a sada američki zakonodavci traže odgovore po pitanju izveštaja da će američki dolari od poreza pomoći da se finansiraju neki od njegovih liberalnih levičara u maloj, konzervativnoj zemlji Makedoniji.

Sedam kongresmana želi da zna zašto je američki ambasador u Makedoniji, Džes Bejli, imenovan od strane Baraka Obame, izbarao Soroševu Fondaciju za otvoreno društvo kao glavnog izvršioca projekata Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u toj zemlji.

Ti zakonodavci su: Kristofer Smit, R-N.J., Rendi Hultgren, R-Illi., Robert Aderholt, R-Ala., Lui Gohmert, R-Texas, Robert Pitenger, R-N.C., Džef Fortenberi R-Neb., i Trent Frenks R-Ariz.

U januaru su oni napisali pismo Bejliju opisujući svoju zabrinutost.

“Dobio sam verodostojne izveštaje da je, u proteklih nekoliko godina, američka misija u Makedoniji aktivno intervenisala u stranačkoj politici Makedonije, kao i u oblikovanju njenog medijskog okruženja i civilnog društva, često favorizujući grupe jednog političkog ubeđenja nad drugim,“ napisao je kongresmen Smit.

Stejt Department je odgovorio objašnjavajući u drugom pismu su sredstva dodeljena kroz “konkurentan proces nabavke.“ U pismu se takođe navodi da je Misija radila na unapređenju američkih interesa “na nepristrasan, nepartijski, objektivan i transparentan način.“

Nejasan odgovor je nagnao kongresmene da od Državne revizorske institucije SAD-a i Generalnog inspektora zatraži kompletnu istragu.

CBN News je razgovarao kongresmenom Gohmertom i pitao ga o nedavnom sastanku koji je imao sa članovima makedonskog parlamenta.

.

“Kada imate lidere iz drugih zemalja koji kažu “vaša vlada kaže da će nam pomoći ali moramo da usvojimo istopolne brakove, moramo da platimo za abortuse,“ tada znate da SAD više ne zaslužuje Božiji blagoslov jer pokušavamo da nateramo države da odbace svoja verska uverenja,“ rekao je Gohmert.

Konzervativna grupa Judicial Watch takođe sprovodi sopstvenu istragu.

U svom saopštenju, ona navodi neke važne činjenice i brojke, kao da USAID izdvaja oko 5 miliona dolara levičarskim Soroševim grupama u Makedoniji od 2012. godine.

Webtribune.rs


Originally published at webtribune.rs on January 19, 2017.