2023 Huawei Cloud Bootcamp’e katıl, Kariyerine Huawei’de başlama şansını yakala!

Feyza Seyrek
Huawei Developers - Türkiye
6 min readMar 20, 2023

Giriş

Selamlar 👋, bu makalede Huawei Cloud Bootcamp sürecini sana anlatacağım. Bu Bootcamp’e başvurduğunda seni neler bekliyor, nasıl fırsatlar var hepsini öğreniyor olacaksın. Hadi başlayalım. Keyifli okumalar. ☕🍫🤗

Huawei Cloud Practicum

Huawei Cloud Bootcamp nedir ❓

1987 yılında kurulan Huawei, bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısı ve akıllı cihazların önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Yaklaşık 195.000 çalışanı bulunuyor ve 170'den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Dünya çapında da üç milyardan fazla kişiye hizmet veriyor. Huawei Cloud kendi bünyesinde aktif olarak 240’dan fazla servis bulunan bir bulut platformudur. Huawei Cloud Bootcamp ile Huawei’n bulut platformundaki servislere hakim olacak ve müşterilere çözüm üretecek kişilerin işe alınması sağlanacak. Eğer sende bulut teknolojilerine meraklıysan ve bu alanda kariyer hedefliyorsan başvurmayı sakın unutma ❗💥

Huawei Cloud Bootcamp

Huawei Cloud Bootcamp’e kimler katılabilir ❓

Bu program, Huawei’de kariyer hedefleyen ve Huawei Cloud teknolojilerini kullanarak yazılım geliştirmek isteyen herkes için uygun bir fırsattır.

2023 Huawei Cloud Bootcamp ne zaman yapılacak❓

2023 yılında yakın zamanda Huawei Cloud Bootcamp yapılması planlanıyor. Çok yakında yapılacak olan bu bootcamp için takipte kalın ❗ HSD TR ve HDG TR hesaplarını da yakından takip edebilirsiniz. 🎉

🔴 Instagram: @hsdturkiye, @hdgturkiye

🔵 Linkedin: HUAWEI Student Developers (HSD) Türkiye , HUAWEI Developer Groups (HDG) Türkiye

Huawei Cloud Bootcamp’i neden tercih etmeliyim❓

Huawei Cloud Bootcamp sürecini tamamladığında, Huawei Cloud servislerini detaylı bir şekilde öğrenip, bu servisleri kullanarak proje geliştirebileceksin. Ayrıca, bootcamp sürecinde çeşitli pratikler ve ödevler yaparak kendini bulut teknolojileri alanında geliştirme fırsatı bulacaksın. Tüm katılımcılara kupon tanımlanacak ve bu servisleri ücretsiz bir şekilde kullanma imkanın olacak. Süreci başarıyla tamamlarsan da Huawei’de kariyer fırsatları yakalayabilirsin. 👔👗

Huawei Cloud Bootcamp sürecinde neler öğreneceğiz❓

Huawei Cloud Bootcamp sürecinde, Huawei Cloud Compute, Network, Storage, EI Enterpise Intelligence vb. gibi çeşitli kategorilerdeki bulut servislerini öğrenerek, bu servisleri deneyimleme şansı yakalayacaksın. Ayrıca Huawei’n bulut servislerini ücretsiz bir şekilde pratik yapmana olanak tanıyan KooLabs platformu üzerinden de alıştırmalar yapabilirsin.

2022 Huawei Cloud Bootcamp deneyimlerimiz

2022 yılında Huawei’n bünyesine yeni ekip arkadaşları katmak için “Huawei Cloud Bootcamp” ile 2000’den fazla kişinin başvurusunu aldık. Değerlendirme sonrası Huawei Cloud Bootcamp’e katılmaya hak kazanan katılımcılarla 6 haftalık Bootcamp sürecini tamamladık. Bu sene için de yeni bir Bootcamp başlatacağımızı zaten duyurduk. Yakında başlayacak olan Bootcamp’i daha yakından tanımak için gelin 2022 Huawei Cloud Bootcamp sürecinde ve sonrasında neler yaşandı göz atalım.

2022’de Huawei Cloud Bootcamp’e kimler katıldı ❓

2022 Huawei Cloud Bootcamp’e 18 yaşından büyük, bu alana ilgisi olan herkesin başvurusu kabul edilmiştir. Farklı bölümlerden mezunların veya öğrencilerin yer aldığı başvurularda oldukça yoğun ilgi gördük. 2000’den fazla başvurunun üniversitelere göre dağılımı aşağıdaki grafikte gösterilmektedir.

Başvuranların üniversite kırılımları

Başvurular sırasında ve sonrasındaki değerlendirme sürecinde katılımcıların bölümlerini neredeyse dikkate almadık. 2022 Huawei Cloud Bootcamp, bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkese eşit bir fırsat sundu. Aşağıdaki grafik 2022 Huawei Cloud Bootcamp’e başvuran adayların bölümlerini göstermektedir.

Başvuranların bölüm kırılımları

2022 Huawei Cloud Bootcamp başvuruları nasıl yapıldı ❓ Bootcamp’e katılabilecek adaylar nasıl belirlendi ❓

2022 yılında Patika.dev iş birliği ile başlatılan Bootcamp için başvurular Patika.dev’in platformu üzerinden toplandı. Toplanan başvurular incelendikten sonra uygun görülen adaylara tamamlamaları için Cloud ile ilgili case gönderildi. Gönderilen case’i başarılı bir şekilde tamamlayan herkes Bootcamp sürecine dahil edildi.

Bu case’i merak ediyorsanız ve deneyimlemek istiyorsanız, sizi şöyle alalım. Case’i KooLabs platformunda ücretsiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bunun için Huawei Clouda kayıt olmanız yeterlidir.

2022 Huawei Cloud Bootcamp sürecinde neler yaşandı ❓

Bootcamp’e katılmaya hak kazanan katılımcılar ile sürecin büyük bir kısmını Discord üzerinden tamamladık. Bu süreç boyunca Bootcamp’te çeşitli aktivitelere yer verdik. Bu aktivetelerin büyük kısmı Huawei Cloud teknolojilerini nasıl daha etkili ve efektif kullanabileceğimiz üzerine olsa da eğlenceli aktiviteleri de unutmuş değiliz. Diğer taraftan katılımcılara tamamlaması gereken haftalık görevler/ödevler verildi. Bu görevleri/ödevleri teorik ve uygulamalı olarak iki şekilde ele alabiliriz. Teorik ödevler ile katılımcılar Cloud teknolojisini ve Huawei Cloud servislerini yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Uygulamalı ödevler ise katılımcıların teorik bilgilerini hands-on alıştırmalar ile güçlendirmeyi hedefledi. Katılımcılar genellikle uygulamalı görevlerini/ödevlerini KooLabs platformu altında deneyimleme fırsatı elde ettiler.

Huawei ekibi tarafından tamamlanması istenen görevler/ödevler dışında, Patika.dev’in cohort platformu üzerinde de katılımcılardan tamamlanması istenen bazı görevler yer aldı. Bu görevler ise adayların İngilizce seviyesini ve sosyal becerilerini ölçmek üzere tasarlandı. 6 Haftalık sürece ait görevleri/ödevleri tamamlayan tüm adaylardan bitirme projesi hazırlanması istendi.

Şimdi gelin geçen yıl Bootcamp’e katılan Dilek’in makalesine bir göz atalım.

KooLabs Platformu nedir ❓ 2022’de KooLabs ile adaylar kendilerini nasıl geliştirdi ❓

KooLabs, Huawei Cloud servislerini ücretsiz şekilde deneyimleyebileceğimiz çevrimiçi uygulamalı lab ortamıdır.

KooLabs Platformu

Koolabs’de çeşitli senaryolar altında Cloud alıştırmaları bulunmaktadır. Bootcamp katılımcılarından KooLabs’de bulunan alıştırmaların tamamlanması istendi. Alıştırmaları tamamlayan katılımcılar, Huawei Cloud servislerini daha hızlı tanıma imkanı elde ettiler. Diğer taraftan bu alıştırmaların tamamlanması ile kendi uygulamalarını clouda taşıyabilecek yeterliliği kazandılar.

Güncel olarak yeni alıştırmalar eklenen KooLabs’i şimdiden denemenizi tavsiye ederiz. 10’dan fazla alıştırmanın bulunduğu KooLabs ile cloud’u daha hızlı ve güvenli bir şekilde deneyimleme imkanınız bulunmaktadır. Aşağıdaki tablo KooLabs ortamında ücretsiz bir şekilde deneyimleyebileceğiniz çeşitli senaryoları özetlemektedir.

KooLabs Pratikleri

Yukarıdaki senaryolardan ilgini çekeni tek bir tıkla tamamlayabilirsin. Tabi bunun için bir Huawei Cloud hesabına sahip olman gerekiyor. Ücretsiz bir şekilde Huawei Cloud hesabı oluşturmak için aşağıdaki referanslar bölümündeki makaleye göz atabilirsin.

2022 Huawei Cloud Bootcamp ile işe girenlerin yorumları

Burak Ovalı — Cloud Engineer
Ahmet Sabri Mert — Cloud Consultant
M. Enes Modalı — Cloud Engineer
Mücahid Özçelik — Cloud Solution Architect

🔚 💜👏 Sonuç

Geçen yıl Huawei Cloud Bootcamp ile Huawei bünyesine yeni takım arkadaşları kazandırdık. Bu yıl çok yakında düzenlenecek olan Bootcamp ile yeni ekip üyelerinden biri neden sen olmayasın❓ Hadi sen de hemen Huawei Cloud’a kayıt ol ve bizi takip et ❗😎👌

Referanslar

  1. Huawei Cloud’a Nasıl Kayıt Olunur ?

2. HSD Türkiye

3. HDG Türkiye

--

--